Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ač Babiše nemusím, musím uznat, že měl pravdu, když prohlásil, že jako prezident by neposlal armádu na pomoc při napadení Polska, nebo Pobaltských států. Lidé, kteří si zřejmě vytvořili koryto v činnosti ve spolku jménem NATO nám vykládají o závazku členů NATO poskytnot vojenskou pomoc ostatním aktivací (jak vznešené) čl.5 smlouvy. Nic takového není pravda!! V "naťácké" Washingtonské smlouvě (https://www.natoaktual.cz/zpravy/Iwashingtonskasmlouva) o žádném takovém závazku není ani slovo. V čl.5 se praví" strana"podnikne sama a v součinnosti s ostatními stranami takovou akci, jakou bude považovat za nutnou, včetně použití ozbrojené síly". Takže žádná povinnost a závazek, ale "považovat za nutnou". V čl. 1. se sice praví o závazku, ale "urovnávat veškeré mezinárodní spory, v nichž mohou být zapleteny, mírovými prostředky".Takže zavazuje se, že urovná mírovými prostředky". Blíže ( https://legacy.blisty.cz/art/32646.html ). Místo toho NATO všude řinčí zbraněmi, všude násilí a teče krev. Po roce 89 slibuje Rusku, že se nebude rozšiřovat. A všude je rozlezlé jako plíseň. I na té Ukrajině je to jinak, než nám propaganda vypráví. Po roce 2014 nacionální fanatici, podporované právě NATEm a osobně USA, rozpoutli občanskou válku západu proti východu.   Horem dolem nám podsouvají volbu jistého generála Pavla. Podle jeho životopisu ( https://www.idnes.cz/volby/prezidentske/2023/petr-pavel-zivotopis-prezident-kandidat-hrad.A221123_085710_prezidentske-volby-2023_rapc ) to byl v roce 1987 velitel roty. Po jeho vstupu do KSČ postoupil do roku 1989 na kapitána a při tom stačil udat na svojí první ženu, že jí musí politicky vzdělávat!!!( viz jeho životopis). Po roce 1989 díky jeho "štábním zaměstnáním" v NATO( tak to nazývá i ve svém životopisu) povýšil na generála.Onen Pavel dnes vykřikuje, že "To co se děje na Ukrajině je rozhodně i naše válka a nemůžeme to nechat jen na Ukrajincích " ( https://www.youtube.com/shorts/JrGhn1vy_ys )-typický představitel NATA :válka, ne mírové řešení. V každém případě je to člověk vázaný se spolkem NATO, který těžko lze považovat za důvěrahodný. Jako každý normálně myslící člověk nechci válku. Takže Pavel je nevolitelný. Pak zbývá jen Babiš. Ten se vlastně chová podle oné Washingtonské smlouvy. Na rozdíl od Pavla.

  • https://www.irozhlas.cz/ekonomika/penize-a-vliv-inflace-nastroje-tomas-havranek_2301171006_til 


    vše, co jsem tady níže psal - špatná intervence současného guvernéra ČNB Michla, který jde na ruku korporacím navzdory nenaplňování hlavního cíle, který ČNB má, a sice krotit inflaci v max. výši 2%. Navíc posiluje korunu, což zdražuje přitom export, přičemž daleko důležitější je se zbavit inflace, i za cenu krátkodobé recese (zvýšením úrokových sazeb, což ještě více zdraží firmám úvěry, ale lidé nechají peníze na účtech) + nutnost reformy daňové správy u nás.. vše v článku výše..

  • včerejší debatu jednoznačně ovládl generál. Jednak přišel od poradců připravenější, hlavně v ekonomických tématech, a nemusel by ani nic povídat, protože Andrej včera prášil jako Štefan pole v jedné z čs. komedií, nebo jako by šel z porady z Kremlu.
    Nevím,jak se studovala ekonomie za komunistů, ale asi i zapomněl, že na ty debaty koukají i ekonomové a klesá u nich na respektu těmi protimluvy a nepravdami, co vypustil.
    Andreji, jedna poučka o inflaci. Protože Phillipsova křivka (implicitní cenový deflátor s výpočtem indexu spotřebitelských cen tady rozepisovat nebudu, to Andrej zná, takhle statistikové zjišťují míru té inflace, pak se to zanáší do té křivky) je vztahem míry nezaměstnanosti a míry inflace, proto vždy píšu, že je 100x lepší spadnout do recese s vyšší nezaměstnaností, kdy inflace půjde dolů, než ji živit umělým držením ekonomiky či nárustem oběživa v ekonomice. To je právě současnou praxí guvernéra Michla, který nezdražuje úvěry, naopak posiluje korunu, což je výhodné pro korporace, ale tím nijak nesnižuje a nemá šanci snížit onu inflaci. To jsou Andrej klasické ekonomické teorie - nevím, co se učilo za komančů, ale fakt to tak je.. Ještěže nepropaguješ snižování úrokových sazeb jako ekonomický novátor, Rečíp Tadžíp v Turecku.
    Andrej tam zmínil, že kdyby rostly úroky, tak i lidem zdražují spotřebitelské půjčky.. Vždyť o to jde při krocení inflace, Andrej. Aby si lidé neustále nepůjčovali a nepouštěli ty peníze do ekonomiky. Nebo chceš polemizovat o tom, že kdo si vezme půjčku, tak ty peníze dá na účet, jako Andrej povídal, že on dal lidem peníze a ONI JE DALI NA ÚČET.. 😀 Přitom zpráva NKÚ hovoří úplně o opačném trendu, většina šla do ekonomiky, čímž roztočil inflaci. A zpět k těm spotřebitelským úvěrům. Pokud si lidé začnou vlivem špatných rozhodnutí současné bankovní rady ČNB půjčovat, KLESÁ ANDREJ I TA REÁLNÁ MZDA, jak jsi zmínil, že za této vlády klesla o 10%. Jinými slovy, když si dal těm lidem ty peníze, i kdyby by jich část lidé nechali na účtech, tak tím, jak si roztočil tímto krokem tu inflaci, tak jsi jim vlastně nic moc nedal, protože ta jejich reálná hodnota poklesla.
    Celé to pak proběhlo, jak zminil správně generál, na dluh příštím generacím. A ono je Andrej jedno, jestli domácnost rozpočtuje se sobě známými příjmy a výdaji a v makroekonomii rozpočtujete výdaje a příjmy odhadujete, to všichni víme, protože neznáte právě ty inflační trendy, možnosti půjček u mezinárodních institucí, nebo v rámci pouhých účetních operací možnost vyřízení dotací z EU, kterými jste třeba účetně snížili státní dluh, ale tohle nevyčítám, protože jde o investiční záležitost a já nejsem pravicový politik ve sněmovně, abych v tom ANO koupal, že to bylo jen šidítko vlády z EU, beru utilitaritu toho kroku jako občan. čiže v rámci domácností i rozpočtování v makroekonomii je celkem fuk, jestli příjmy ta či ona strana odhaduje, na obou místech nejde žít na dluh..
    Co se týče zrušení superhrubé mzdy. Rušit se neměla, rozpočtově i protiinflačně byl správným krokem tah panovníka, který když už se to stalo, tak to chtěl jen krátkodobě. Protože zase. To, co jste dali občanům na těch "vratkách odvodů", to šlo zase do spotřeby a roztočilo spirálu inflace + stejně jim to v rámci poklesu reálný mzdy nijak zásadně nepomohlo. Andrej zmínil, že to mají nyní na energii - tak na jednu fakturu..
    Těch fabulací tam bylo opravdu včera příliš. Moderátor se nechtěl asi s Andrejem hádat, protože do toho mohl a měl vstoupit několikrát a koupat ho v těch jeho ekonomických antipoučkách. Andrej, pokud chce získat voliče pravice, tak nemůže takhle fabulovat, to není totiž informačně jeho standardní skupina voličů, což jsou senioři a lidé s nízkým vzděláním, vysokoškoláci se mu vysmějí, pokud jim chce nakukat tohle, co včera..
    Snad se poučí, aby ty debaty neztrácely úroveň. Je jich tak příliš a včera se konečně dostal moderátor trošku do hloubky, za mě je to ale pořád málo, měly by být mnohem odbornější, aby se poznala orientace v problémech kandidátů.
    Taky se mi líbila generálova glosa stran solidarity vůči Ukrajině, protože solidarita je jedna ze zásadních západních hodnot, kterou vůbec východní kriminální kultura nezná. Co se týče kompenzací za naši pomoc Ukrajině. Největší kompenzací je a bude dohoda vlády na významném podílu našich firem na Marshallově plánu pro Ukrajinu. Tam půjde možná až o bilion korun pro naše firmy. JInak jsme od USA dostali 2mld, od Unicef skoro půl miliardy, nyní nám přikleplo stamiliony tuším Japonsko. Ale jednak jsme projevili solidaritu a druhak Ukrajina nám to bohatě vrátí tím angažmá čs. firem podílejících se na obnově po válce.
    U generála bych pak rád fakticky znal důvod, proč odmítá nákup F35, divím se, že se na to nikdo ještě nezeptal, protože to bude snad největší investice vlády v historii tento rok, pokud se to uskuteční.

    • a ještě tam Andrej vlastně zmínil, že po tom odkupu akcií soukromých minoritních akcionářů ČEZu státem, by podle něj měla stát kWh 1,5Kč asi myslel včetně DPH (já jsem doposud měl, pro představu, nejnižší sazbu 1,8 Kč s DPH, a to bylo při fixaci, tak to je Andrej optimista :)  ). No na to jsem zvědav.
      Protože....Dejme tomu, že je stát vyplatí z toho nerozděleného zisku 200mld. Ale kdo bude chtít držet bezcenné akcie na úkor dividend. Protože ČEZ prodej - tzn. domácnosti, ty určitě nejsou ziskovou částí ČEZu, tou je právě ta výroba energie. čiže tam bude muset dojít k dohodě o totožné výplatě dividend jako doposud, pouze ti soukromí minoritní akcionáři nebudou mít vliv na rozhodovací proces tvorby cen pro domácnosti. No a zaplatí to samo domácnosti zase, čiže já to čekám min na 3Kč včetně DPH, v nejlepším případě na 2,5 Kč, ale že by to šlo pod 2Kč si nemyslím, tam už moc prostor pro výdělek totiž není a tím zacpání pusy těch minoritních soukromých držitelů bezcenných akcií. :)

    • tam u toho rozpočtování příjmové strany, když jsem zminil tu inflační složku, myslel jsem už i odhadovaný výběr daní, protože inflace přináší aspoň větší výběr do státní kasy. Ty peníze vláda pak přerozděluje třeba do dávek státní soc. podpory, kdy žádosti o ně kolega Jurečka významně zjednodušil po Mařence (exministryně Maláčová), zavedli normativy v rámci té energetické krize tak, aby vláda měla kontrolu nad tím, že to občané skutečně použijí třeba na zaplacení vyúčtování (nepůjde to tedy do spotřeby tím, že si občan třeba u energetické společnosti dá něco na splátky a část použije na kraviny, když to z dávky může přitom použít najednou) - jde to přímo z úřadu na účet energetických společností... A celé to nahrazuje právě zase ten opačný, špatný protiinflační trend a efekt - tzn. zrušení superhrubé mzdy, což se pro tuhle dobu, kdy vláda by měla naopak škrtit veřejné finance i za cenu propuknutí recese tak, abychom se inflace zbavili, tzn. vláda vytlouká klín klínem svým způsobem za téhle situace, protože tímhle krokem tu inflaci živí a nemá to moc logiky. Což tam Andrej včera taky nesmyslně obhajoval.
      On s Alenou jinak měli díky EET zhruba odhady výběrů, kdy se na tom vybíralo snad 18mld, jinak to jsou jedny z největších chimér v rozpočtování - odhad výběru daní. Včera se ta debata Andrejovi hodně nepovedla. Asi že do ní šel přímo z pyžama a na poslední chvíli, protože i to, že nepřijdeme na pomoc ostatním členským státům NATO, byla fabulace jako z jiného světa. Máme podle článku 5 té úmluvy členských států NATO přímo povinnost nasadit armádní složky na obranu napadnuté členské země NATO. Andrej tam nechtěl strašit evidentně matky, že jim pošle syny do války. Mohl to ale zaonačit tak, že by si NATO od nás stejně jako od menší země vzalo jen tu elitu, což je naše chemická brigáda, která je opravdu světovou elitou v rámci armádních složek. Určitě by nepovolali půlku naší armády, na to je členských zemí dosti, aby se z každé vybralo to nej, čím jednotlivé země disponují a prim by hrály ty nejvyspělejší armády USA, Bundeswehr, Francie + podpora Británie + severské země.

      • kolega mi ještě dnes říkal, že Andrej to myslel tak, že stát vykoupí 100% akcií... tak to si myslím, že je od něj bláhové. Nevím, který ze soukromých minoritních akcionářů by se zbavoval téhle generačně bonitní akvizice. Podle mě půjde Zbyňa cestou, že jim prostě vymění akcie výrobní složky za ty ČEZ-prodej domácností s tím, že budou mít nárok na dividendy ze zisku společnosti normálně standardně + dostanou za tuhle výměnu nějaký doplatek. A stále to tak bude 70-30 ve prospěch státu jako majoritního vlastníka ČEZu.
        protože pro stát je to snad poslední strategický podnik, nikdy se jej zbavovat nebude, podobně jako třeba divize ČD-Cargo, max. zprivatizují divizi osobní dopravy, která je stejně dlouhodobě ztrátová. Navíc máme energetickou koncepci postavenu dominantně na energii z jádra, tzn. bylo by hloupostí každého minoritního akcionáře zbavovat se akcií. To si myslím, že Andrej nedomyslel. :)

  • alicia1

    Do Nedele jsem vahala, komu dam svuj hlas. Po tom co mu provedli Bosaci, jedina mozna volba je, 'clovek ktery nosi v kapse Jezulatko'. Kdyz mu Bosí karmelitáni v Nedeli 15., zavreli dvere od kostela pred nosem, křičel, že má vztah k bohu a Jezulátko u sebe dokonce nosí. „Moje maminka chodila do kostela. Byla věřící. Já také občas chodím do kostela. Nosím u sebe i Jezulátko. Zkrátka musíte něčemu věřit,“ řekl.   Jo, ta maminka a babicka. Wikipedia.

     • Juliana (Andrejova babička) se etablovala jako lidová umělkyně.[8] Po komunistickém převratu v únoru 1948 byla chválena za čilou angažovanost - kromě členství v Komunistické straně Československa působila také jako soudkyně z lidu a v Komisi lidové kontroly.[zdroj?]

    • Buresova matka: Po návratu ze Švýcarska (1975) pracovala jako tajemnice Ústavu marxismu-leninismu na Univerzitě Komenského v Bratislavě, čímž Andrejovi Babišovi zajišťovala „vnější ideologickou konformitu“. Aktivně se angažovala v Komunistické straně Slovenska; mimo jiné působila v různých komisích ustavených KSS.[zdroj?]

    Takove kovane soudruzky chodily do kostela????? HA!HA!HA! Zase lez, jako vez!

    • Další lež je ta, že Jezulátko u sebe nosí...

      Koupil si ho ten den  v kostele, když se tam vetřel...

      Asi budou muset kostel znovu vysvětit...

  • Po zvolení Pavla prezidentem zde konečně nastane ta dlouho očekávaná pravda a láska.

    Společnost se zázrakem stmelí a všichni budou mí stejný názor. A kdo ne, tak je jasným ruským trolem.

    Republiku si rozvracet nenecháme!

    • Ani omylem opět tu bude půl národa co ho za prezidenta neuzná....

  • Z ČT už je delší dobu neobjektivní, jednostranná a nenávistná žumpa, tudíž já osobně bych s nimi nechtěl mít vůbec nic společného, natož, abych tam šel.

    Mimochodem nejsem volič, ani sympatizant Babiše, natož druhého z agentů a bývalých bolševiků - Pavla. Druhého kola se nezúčastním. Nemám koho volit.

  • mun.go

    Podle Petra Pavla je správné, že vláda pomáhá uprchlíkům. „Přispíváme tím i k vlastní bezpečnosti, stejně jako tím, že vojensky podporujeme Ukrajinu proti nebezpečí z Ruska, které se dotýká i nás. 

    Zájem, aby Rusko nevyhrálo, je kompenzován tím, že se nám trochu sníží životní úroveň,“ připustil prezidentský kandidát.

    Není uprchlík jako uprchlík - kromě žen s dětmi utekla do ČR mnohem nebezpečnější individua ... o skutečném počtu uprchlíků nemají úřady žádný přehled. Tolik k bezpečnosti. No a vojenská podpora už je jasné zapojení do války.

  • Bodejť by někam lezl - nedokáže ze sebe vyzvrátit jedinou souvislou větu, bez poraděnků z jeho PR týmu by z něj padaly další a další zcela nesmyslné nesouvislé žvástavé chlísty a jen by nás znovu utvrdil že je jen křivácký, podrazácký, prolhaný, nevzdělaný komouš.STB-cký lupič.

    • Tak to neumí třeba Biden taky, ale přesto ho naše média milují.

      O mluvení to fakt není. 

  • Babiš je zbabělec co může chodit tam kde mu to umetou poskokove placení z ukradených dotací 

    • alicia1

      Zbabelec je slabe slovo.

    • Ty debaty nejsou povinné .Tak si tu ty zbabělče necintej pentle

  • Ten klon Biľaka ,nemá co na Hradě co dělat, je to úplně stejná povaha a stejná inteligence! Ať nám předloží lustrační osvědčení, generál ho předložil i všechny bezpečnostní prověrky!

    • Taky si to o soudruhu Pávkovi myslime

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit