Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Začíná hořet Babišova zázračná ekonomika. Začíná hořet automobilový průmysl po celé Evropě. Začíná se vozit méně součástek do různých montoven po Evropě a to je pravda která se nedá zamlčet. Před rokem se jelo třeba s plným kamionem a dnes stačí polovic. Výroba elektro aut se jede na sklad, které skoro nikdo nekupuje. Moje osobní zkušenost je, že mi volají lidé a shání práci co se mi stalo i dnes. Před rokem mi nikdo nezavolal a teď skoro obden někdo. Před týdnem byl propuštěn soused po 11 letech jako řidič kamionu pro nadbytečnost ve věku 45 let. Lidé bděte, něco se začíná dít s ekonomikou, že by začalo doutnat?   

    • Sám jste konstatoval, že začíná hořet ekonomika (nejenom automobilový průmysl) v celé Evropě. Babiš s tím má pramálo společného, pouze je toho součástí jako všichni.

    • Vás zaráží, že probíhá běžný hospodářský cyklus, v učebnicích ekonomie podrobně popsaný? Jak pravil můj starší kolega před dvěma lety:"Tak si tu konjunkturu ještě naposled užiju." 

      "Hoření" není rovnoměrné, záleží na oboru. Můj soused, zedník, požádal o starobní důchod a referent HR mu řekl:"Ale jistě, jděte do důchodu, ale choďte prosím vás dál do práce!" 

      Co se týče řidičů kamionu, poptávka trvá, například:https://cz.indeed.com/%C5%98idi%C4%8D-Kamionu-jobs-in-St%C5%99edo%C4%8Desk%C3%BD-kraj

      Co to podle vás je "Babišova zázračná ekonomika"? 

      • Filusi záměrně jsem vynechal i aby jsi se zase nedivil. Já jsem pouze reagoval na článek který stejně nikdy celý nečtu a svou osobní zkušenost. Jinak na co se mne ptáš neodpovím protože nechci diskutovat na nějaké téma a stejně by k žádné shodě nedošlo. Byla by to nekonečná debata o ničem. Samozřejmě kdo chce si práci najde. Co se týká řidiče kamionů jeden kámoš dostal 20 000 EU pokutu za vjetí do jednosměrky kde se zasekl, už ani nevím kde to bylo, jel podle navigace. Nechal auto stát na místě a už nikdy do něj nesedl, dneska dělá svářeče.   

        • Ano, troubů jezdících podle navigace bez ohledu na realitu přibývá a s několika jsem se potkal. Jako to souvisí s předmětem diskuse ovšem nechápu.

          Tou výší pokuty jste si jist? Po pohledu do německého sazebníku vám nevěřím.

          • Věřit nemusíš já to taky neviděl nebyl jsem u toho toto mam to z druhé ruky. Nikdo neřekl, že to bylo Německo. Takto vznikají dezinformace a proto nehodlám debatovat na nějaké téma protože to nemá žádnou cenu. Další kamarád taky jezdil s kamionem a v Německu dostal pokutu jenom pro to, že nedodržel nějakou vzdálenost před vozidlem za kterým vyjížděl na dálnici s čerpací stanice. Nevím jakou pokutu dostal, ale řekl abych dělal měsíc zdarma to ne, ten taky okamžitě skončil a říkal už nikdy. Dělá v Německu skladníka. 

            • Německé sazebníky jsou známé (například https://www.autorevue.cz/autem-do-nemecka-sazebnik-pokut-a-nektere-zvlastnosti-z-predpisu), takže mi to připadalo jako dobré východisko. Nic víc. 

              Mýlíte se. Desinformace vznikají tak, že někdo uvede nesmyslné tvrzení, které další nekriticky přebírají. Tím, že někdo o údaji pochybuje a zeptá se na podrobnosti, desinformace zanikají.

  • Zprávy typu "hoří Škodovka" nemohou, dle mého názoru, poškodit Škodu spekulacemi na akciovém trhu, neboť 100% akcií drží Volkswagen, případne Porsche holding, a nejsou nijak obchodovány. Tudíž nemůže nikdo profitovat z případného poklesu jejich ceny.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit