Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No ty to máš v té kebuli řádně vymaštěno.

  • Pryč s komunisty...

  • Já to říkal!

  • Já neříkám ani tak, ani tak.

    Ale na moje slova dojde.

  • Jistý? Skutečně?

    Duševní poruchy (nebo také psychické poruchy, duševní nemoci, duševní choroby) představují skupinu onemocnění, které ovlivňují především lidské myšlení, prožívání nebo vztahy postiženého s jeho okolím. 

    Za duševní poruchy se označují jak stavy podmíněné vrozenými
    dispozicemi člověka, tak i stavy, u nichž se za rozhodující příčinu
    vzniku pokládá vliv prostředí a životních událostí postiženého. Otázka
    zdali jsou pro onemocnění duševní poruchou rozhodující vrozené
    dispozice, nebo vnější vlivy je předmětem mnoha diskusí a zkoumání.
    Současné pojetí vzniku duševní poruchy však tvrdí, že na vzniku
    duševních chorob se (podobně jako u jiných nemocí)
    podílejí tři faktory - biologické, psychologické a sociální.

  • Mezi poruchou zdraví a chorobou je jistý rozdíl...

  • Děkuji všem diskutujícím, tedy jen za sebe. Konečně diskuse, kde se člověk něco naučí a může se zamyslet i když nemusí vždycky souhlasit. 

    Bez nadávek a ponižujících urážek. Prostě to jde, když se sejdou přemýšliví lidé. 

  • Pane Janáku, radikální názory (pravicové nebo levicové) se vyskytují i na západ od naší těžce zkoušené zemičky. 

    V seznamu psychických chorob to najdete jen Vy. Výhodu to ale má v tom, že mladí z toho většinově "vyrostou."

  • Je to tak....

  • Tak pravila německá veřejnoprávní televize.

  • Jak moudre a pravdive ...

  • Bolševismus je způsob ovládnutí organizace (velké skupiny lidí), člověka to zde obvykle svádí použít termín ekonomický: nepřítelské převzetí.

    Komunismus je hypotetická společensko ekonomická formace.

    Psychickou poruchu jsem nakloněna vidět jinde.

  • Kapitalismus je způsob získávání renty. Tvrdě materialistický a přes mrtvoly jdoucí je volný trh ("neviditelná ruka trhu").

    "Racionální ekonomika" budující hodnoty potřebné k životu? To je nejspíš komunismus, jak ho zpodobňují americké sci-fi - například Strar Trek, i když tam je řízen nejspíš jako vojenská junta.

    Ekonomika, byť třeba i racionální, se nikomu nemůže zodpovídat. Pokud jde o morální principy, tak je pouze prostředím pro jejich vytváření.

    Rovná práva lidí nemají s demokracií nic společného: demokracie je vláda lidu, pod kterýmžto pojmem se rozumí občané. Lidé, nemající ve státě občanská práva, se nemohou vlády účasnit, aniž by tím bylo zpochybněno jejich lidství.

    Pojmové zmatení některých diskutujících je skutečně zarážející. Kontrolní dotaz: jak byste kdo přeložil:"Systém, jenž se neslučuje s morálkou duchovností."?

  • „Na světě není hlad proto, že bychom nedokázali nasytit chudé, ale protože nedokážeme nasytit chamtivost bohatých .“ —  Matka Tereza

  • přesně jak píšeš v kapitalismu agresivní menšiny vládnou většině, bohatí nad ostatními a vnucují jim svou vůli násilím  lživě demokracie = podvod,  za socíku byla diktatura většiny, vládla menšina komunistů ve prospěch drtivé většiny občanů, a zisky státu šly do kapes státu na stavbu metra, dálnic ,milionů bytů., elektráren, nemocnic ,poliklinik ,

    bohužel zrůdné zlo zvítězilo a opět menšina vládne ve prospěch menšiny  = bohatých zlodějských, zločinců podvodníků, mafiánů 

  • KIMCID

    Ano ODSák = tragéd

  • Psychicky postižení jedinci se vyskytují všude - i mezi mládeží!

    A bolševismus (komunismus) není nic jiného, než psychická porucha!

  • Wolfcastle

    Komunusti = tragédi

  • To je sice všechno.., více méně pravda a možná v mnoha věcech i ještě horší..ale podle stejného principu, by byla podobná a možná i relativně daleko horší statistika např.i z dob katolické kolonizace atd..Svět už desetitisíce let.., není vůbec založen na principu vlády "demokracie, sluníčka a svobody", ale na principu nadvlády nějaké, silné a často agresivní menšiny., nad zbylou většinou., kde se jen akorát vývojově mění "bohové", dogmata, hesla, tzv.ismy, normy a pojmy...Už i ten syfilitik, německý špion a vrah Lenin,  používal dogma..demokracie, ale pro koho ?!..svoboda, ale pro koho ?!..no a taky to tak i bohužel vypadalo !.

  • absolutní a nepřekonatelná vada tzv. zastupitelské demokracie spočívá ve zkorumpovatelnosti ,zástupců a politických stran , jejich beztrestnosti při neplnění slibů, nevynutitelnosti slibů , který je diktátorem na 4 roky, klidně ukradne volební mandát a tento zrůdný režim ,říká ,že je to v pořádku, proto jsou zástupci a politické strany korumpovány nejbohatšími ,lidmi = největšími zločinci, politické strany případně,jednotlivci jsou korumpováni sponzorstvím,podporou,majiteli masmedií   ,proto je demokratura , se snadno a beztrestně zkorumpovatelnými zastupiteli ,nejvýhodnější totalitou pro dikaturu nejbohatších , 

    ti předstírají , svobodu, přitom mají moc pevně v rukou, a když se najde nezkorumpovatelný člověk, je pošpiněn masmedii opět v rukou nejbohatších = nejhorších zločinců, nebo je zavražděn , nehodou, zastřelen, fingovanou sebebvraždou, atd..

    bohatí neustále bohatnou zbytek svět chudne ,žijeme v odporné totalitě která přímo generuje chudobu, bezdomovectví a vraždí bezdomovce a chudé 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit