Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Čert vezmi celou alternativní medicínu... Nic než způsob, jak se obohatit na úkor nemocných a bezmocných...
  • Nejdůležitější je dodržovat pitný režim!
    • Po každém jídle sklenice Hruškovice... ale musí se uvázat pes, aby neshrnul koberec. *15*
  • Už hodně pamatuji a bez současné mediciny bych tady asi nebyl/Možná někteří řeknou žádná škoda / ale o to nejde.Ona současná medicína dokáže "zázraky" ale jsem z městečka asi 10000tis. a měly tady ženy mamograv/doufám,že jsem to napsal správně/ ale teť skončil,že prý nejsou lékaři?! Ale otázka byla alternativní medicína. Souhlasím,že je hodně šarlatánů kteří se živí na neštětstí druhých !!! I u nás byl asi před desti lety černoch nevím odkud sám jsem u něj nebyl.Používal jen byliny akupunktůru a samozřejmě čaje.Podle doslechu i pomohl třeba při alergii nebo různých drobnějších úrazech. Nedostal akreditaci nebo jak se tomu říká a skončil a ani nevím kam se odstěhoval.Jen chci říct,že je mnoho šarlatánů ale jsou i určitě tací kteří se snaží pomoci podle tradic nebo jak to napsat.Ale určitě by měli být takovíto léčitělé pod dohledem aby neléčili tím způsobem,že pacienta zakopají až po krk do HNOJE ! I takovýto zákrok si jako dítě na vesnici pamatuji !!!!!!
  • vanhorne
    A kdyz leci papirovi doktori, pacienti neutraceji a neumiraji.Nekteri dobri doktori vymreli,ostatni dobri se uchytili nekde jinde ve svete.V Cesku zustali papirovi doktori, kteri nemaji nic jineho jenom ten papir na dochtorovani.Cili je to prast jak uhod jestli si vyberes opapirovaneho dochtora nebo internetoveho schamana.Je to loterie.
  • Mohl bych omezenému Ondráčkovi vyprávět (a jistě řada lidí se mnou) takové neuvěřitelné příběhy o doslova šarlatánských postupech a šarlatánství lékařů, že by kulil oči! Protiřečení jednotlivých "odborníků", opisování neplatných diagnóz a léků z dokumentace stále dokola, určování špatných diagnóz a trvání na nich, zakrývání chyb kolegů, bagatelizování diagnóz a předpokladů vyléčení, atd. atd. O tom ten elév asi nenapíše.
  • kdy jeden lékař nevěřícně kroutil hlavou nad zákroky a metodami, které jiný lékař na mně praktikoval. Ten první lékař mne z potíží dostal, ten druhý je způsobil. Takže takzvaná "normální" medicína někdy funguje. Ale v jiném případě a s jinými lidmi je to zvěrstvo. Kdyby bylo všechno v "klasické" medicíně v pořádku, neobjevovali by se "šarlatáni". Alternativní medicína se objevuje jen díky tomu, že "klasická" medicína ve své omezenosti a krátkozrakosti často selhává. Až bude "klasická" medicína fungovat, tedy léčit a ne jen dojit peníze z bezbranných pojištěnců, nebudou takzvaní "šarlatáni".

    A druhá věc......KAŽDÝ ČLOVĚK MÁ PRÁVO SE SVÝM ŽIVOTEM A ZDRAVÍM NALOŽIT DLE SVÉHO A NIKDO ŽÁDNÝ SAMOZVANÝ ODBORNÍK NEMÁ PRÁVO MU NÁSILÍM VNUCOVAT SVÉ RÁDOBY ÚDAJNĚ VJEDECKÉ RADY INSPIROVANÉ A TLAČENÉ DO HLAVY ŽDÍMAČI PENĚZ Z FARMAKOLOBBY.

    Až budu mít rakovinu, sám podle svého Svobodně rozhodnu, jakou metodu léčby zvolím, dost natom, že přípravky budu muset, navzdory tomu, že platím zdravotní pojištění, hradit z vlastní kapsy. Ale mé zdraví mi zato stojí. Ty chemické sra...ky na kterých se někdo napakuje, že mi je ze zákona o "metodice" léčby prodá, rád přenechám autorovi článku nebo komukoli kdo má zájem, může si je dát na mé zdraví třeba k snídaní. Já je nepotřebuju..... *3*
    • nikdo přece netvrdí, že jsou lékaři neomylní (i když se tak možná někteří chovají), ale to psal autor v článku, že je taky problém, nicméně věřit někomu na internetu, že Vás vyléčí i z těch nejtěžších forem rakoviny atp. na základě informací typu jedna paní povídala, je poněkud bláhové, a zvláště když se to nepodaří, tak to mají na co svést-tělo bylo již zničené chemoterapií-skvělá výmluva za neúspěch *8*
      a ještě k tomu jak si budete vše platit sám-další kravina, nikdo netvrdí, že budete mít všechno zadarmo, ale rozhodně nebudete vše platit, to by se totiž nikdo nemohl léčit, protože léky stojí nemalé peníze a z velké části je hradí pojišťovna a navíc nějak jsem si nevšiml, že by tyhle alternativní léky byly zadarmo, člověk platí tisíce až desetitisíce, ale to nikomu nevadí *9*
      • se zajímám už od roku 1991. Od té doby jsem se dověděl mnoho překvapivých věcí, které by mne ani ve snu nenapadly. Pár technik jsem dokonce vyzkoušel sám na sobě a na svých nejbližších když byli v krizi. Musím přiznat, že ve většině případů jsem zaznamenal úspěch. Co většina lidí neví, je to, že i mnoho studovaných lékařů se věnuje alternativním postupům, poněvadž sami poznali, že některé oficiální metody jsou v lepším případě neůčinné, v horším případě přímo zrůdné. Ovšem samozřejmě málokterý má odvahu se ke svému výzkumu přiznat, poněvadž by ho systém rozdrtil, jmenujme například doktory Fortýna Jurkoviče Erbena a je jich mnohem více.

        Tím že se o alternativní metody zajímám už 25 let mám v oblasti poměrně dobrou orientaci a přehled. Takže samozřejmě pokud se objeví opravdu nějaký internetový podvodník a začne bulíkovat nesmysly, zpravidla rychle poznám, jak se věci mají. Je ovšem smutné, že většina veřejnosti je v tomto směru nevzdělaná, slepě věří farmakolobby a různým pohádkám oficiálního systému. Titíž nevzdělaní a slepě věřící jedinci pak naletí právě některým spekulantům a podvodníkům kazícím jméno kvalitní a ověřené alternativní medicíny. Ale to je volba každého člověka, zda se rozhodne trochu vzdělávat a převzít zodpovědnost za své zdraví a svůj život do svých rukou anebo bude jako nemyslící ovce tupě přežvykovat pověry a poučky takzvané "klasické"medicíny anebo naletí různým rychlokvašeným podvodným šarlatánům.
        • máte pravdu, jen by mě zajímalo, zda má alternativní medicína nějaké limity, jestli na něco už nestačí nebo umí pomoci od každě nemoci?
          • pokud byste chtěl pokračovat v diskusi, právě odjíždím na dovolenou na tři dny do Tater. Takže nebudu schopen komunikovat dříve než v pondělí večer. Ať se Vám daří....
          • jsou pouze v naší hlavě. Rozdíl mezi takzvanou alternativní a "normální" medicínou je v přístupu. "Normální" medicína vychází z teorie "bacilů a infekce" kdy se v hmotné sféře pomocí chemických látek snaží eliminovat všudypřítomnou "nákazu" a zavést takzvanou "sterilitu". Alternativní medicína vychází naopak z holistického pohledu na svět, kdy chápe člověka v celkovém příčinném a důsledkovém pohledu to znamená hledisko duchovní, duševní, energetické a hmotné. Zdravotní problém, který se projeví v takzvané hmotné sféře ať chřipkou nebo zlomeninou má nejdříve kořen v oblasti duchovní a duševní kdy jsme udělali v životě takzvanou "softwarowou" chybu která se následně manifestovala do programu nemoci či úrazu majícího za úkol nás na chybu upozornit. poté se problém objeví v energetickém poli oslabením imunity a až následně v hmotném poli jako nemoc.

            Ideální stav by byl spolupráce klasické a alternativní medicíny, tímto způsobem by se našla prvotní příčina zdravotního problému, odstranil by se vadný program a následně by klasická a alternativní medicína stanovily metody odstranění energetické nerovnováhy a výsledného hmotného zdravotního problému.

            Toho se ovšem oficiální režim bojí poněvadž z prodeje léků, které neřeší prvotní příčinu nýbrž pouze záplatují hmotné následky a konzervují stav, mu plynou obrovské zisky. Proto místo spojení s alternativní medicínou a hledání individuálního efektivního řešení pro pacienta masově chrlí takzvané léky na rakovinu, tlak, cukrovku atd. Jak říkám, v podstatě neexistuje nevyléčitelná nemoc, existuje pouze BLOK A OMEZENÍ V NAŠÍ HLAVĚ a ochota a schopnost sami hledat své individuální řešení. Pokud si jen trpně sedneme do ordinace a počkáme až nám někdo mechanicky předepíše nějaký chemický prášek a sami se zbavujeme zodpovědnosti za svůj život a hledání, co nám náš zdravotní problém chce říct, v lepším případě si zaděláváme na chronický problém, v horším případě na smrt v důsledku neřešení (nebo spíš fiktivní řešení) naší situace

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit