Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Napíšu takový příklad. Po revoluci se předsedkyní dozorčí rady České spořitelny stala paní Livie Klausová. Taky díky jí se podařilo "vytvořit" nové milionáře tím, že se jim půjčily úvěry a ty chlapci, nesplatili. Nesplacené úvěry se pak převedly do České konsolidační agentury. Aby spořitelna úplně nezkrachovala, tak do ní musel tehdejší ministr financí Kočárník "napumpovat" 40 miliard Kč a pak rychle najít kupce, kterou se stala Erstebanka. Podobný scénář existoval u dalších bank (Bohemia,Plzeňská banka, Ekoagrobanka, Investiční banka či Pražská banka atd.) a kampeliček. Dodnes nebyl nikdo potrestán. Takže třeba jeden krok, zřídit komise nezávislých vyšetřovatelů a podívat se, kdo si bral úvěry,kdo je nesplatil, jaký má dnes majetek a na základě toho by měl vrátit nejenom peníze,ale i majetek. Tři naše největší banky bych opět vrátil pod křídla státu - zestátnil. Jenom např. Spořitelna vykazuje ročně čistý zisk ve výši 40 miliard Kč. Tyto peníze ale nekončí v rozpočtu republiky, ale úplně někde jinde.
  • Chtít pouze stávající kapitalistický režim údajně vylepšovat,zlodějům nechat nakradené a bez trestu to může prosazovat hlupák.Propagovat hnutí tak,že kdo nepůjde pro uvedené demonstrovat,je lenoch,tak to slušné lidi pouze od takové demonstrace odvrátí.V uvedeném případě,šlo hlavně o to ,udělat z obyčejných lidí výtah pro nové lumpy,k politickým korytům.Příště by s touto firmou šlo demonstrovat ještě méně lidí.Váhu bude mít teprve ,až sjednocená mladá generace se vyřítí do ulic pod heslem :"Kdosi dluhy nadělal,ať si dluhy zaplatí".A nebo:"Za námi už je jenom bída.Ustoupit není kam".V zájmu mladé generace je si zopakovat komunistická padesátá léta ,v mnohem tvrdším provedení.Jinak čeká budoucí generace pouze osud otroků,otročící na cizince,v kolonii Západu,pod názvem Česko.
  • Sen každého čecháčka - dostat se k nějakému korytu či aspoň korýtku, placeném hloupějšími spoluobčany.

    Po listopadu se jediná, na feudálním dědičném třídním principu konsolidovaná a „vedoucí státní strana KSČ“ za účelem udržení své reálné moci, leninsky strategicky rozdělila na tři bojové a navzájem koordinované proudy, předstíraně spolu soupeřící: 1) „revoluční“ ortodoxně loupeživí, přízemní užiteční idioti zůstali v KSČM a odborech, 2) mazanější hajzlové „obnovili“ zničenou ČSSD, 3) nejcyničtější svi-ě založily ODS a estébácké hlídací agentury a pomalu zakládají novou krajně nacionalistickou a zamindrákovanou partaj, ani levicová křídla v šovinistické izolacionistické nabídce nezůstávají pozadu. Takto je totalitně vychovaný, zápecnický, bezradný a stádovitý volič fackován z více stran a může si vybrat, komu střídavě skočí na lep.

    Není to sice vůbec žádná Havlova zásluha, ale „nepartajnická politika“ má paradoxně reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to celosvětově.
    Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.
    Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného referenda a přímé volby :
    „Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (TGM).
    Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt: „Právní stát" na Seaplanet: http://www.seaplanet.eu/index.php/souvislosti/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-je-spoluvlastnictvi-oban-nikoliv-koist-politik
    • Snipere, máš v hlubokou pravdu. Ale vidím dva problémy: 1) komunistům se za půlstoletí vlády podařilo zcela zničit tradiční evropskou morálku a vnutit lidem východostepní asiatské uvažování, podle kterého k dosažení vytčeného cíle jsou vhodné jakékoliv prostředky (jak učil Uljanov). 2) výsledkem toho půlstoletí komunistického samoděržaví v této zemi chybí soudní, samostatní a zodpovědní OBČANÉ a místo nich jsou dílem tupé ovce, které za slib šťastných zítřků bez práce a bez námahy volí stále ty samé z tebou uvedených proudů a dílem primitivové, kteří by chtěli vzít klacky, defenestrovat, vyhazovat do Vltavy, posílat do uranových dolů, jak už to tady bylo.
  • Pro Zuzanku. Bohužel SE MUSÍ! Nemuselo by se v případě Arabských Emirátů či Kuvajtu. Ročně utíká 320 miliard ze zahraničních firem, které u nás využívají pracovní sílu,energie a třeba ovzduší.Nemám přehled, kolik miliard utíká do daňových rájů. Kdyby alespoň rozhodující podniky byly státní, tak se má čím plnit kasa. Totéž platí o zemědělcích. Dvě třetiny plochy jsou nevyužívané, případně na nich jsou elektrárny, na které bohužel musí přispívat občané v ceně za el. energii. Vývozem zemědělských produktů by taky natekly peníze do kasičky. Jak ji chceš jinak naplnit. Snížením platu důchodců?
    • To jsou věci! Odkdy umějí negramotná impotentní hov.a a uvozhření kafilerní zmrd.čkové číst a psát příspěvky? Už jen něco rozumného a nezlodějského navrhnout!

      To se vám to naklonovaní a přemnožení „proletáři“ a rychlokvašení „pracující inteligenti“ (a jejich uvozhření potomci) kolaborantsky a příživnicky žilo 40 let z naloupeného církvím, židům, Němcům, sedlákům, živnostníkům, velkovýrobcům a všem produktivním lidem ! Teď už si můžete jen „vylízat prd.l“. Není co znárodňovat, ani privatizovat. Všechno jste stačili prožrat, staré odborníky a „přežitky kapitalizmu“ jste zlikvidovali, vaše zmetky už nechtěl ani SSSR a Čína už teprve ne. Zůstalo jen vaše debilně (inter)nacionalistické bolševické, zvrácené a na hlavu postavené „dědictví“ na nejméně 200 let. Dostali jste se pod úroveň cikánů, i s vaším kleptomanským, židobolševickým prezidentem.
      Na rudém praporu máte: Kdo nekrade – není Čech – hop, hop, hop !!!
      Všem sockovským ubohým, zapšklým, zdegenerovaným, lenivým, nesamostatným, zlomyslným a loupeživým čecháčkům všech barev, na této mucholapce lapeným a v diskuzní žumpě se ráchajícím, kteří už nemohou ani krást na panském či církevním:
      I kdybyste se posr.li, sousedovi koza nechcípne, ale vy ano. Než byste se místo žvanění a chlastu naučili slušnosti a pracovitosti a byli vděční, když vás někdo schopnější zaměstná, případně si našli sami nějakou pro trh užitečnou činnost a založili slušnou a poctivou firmu, radši se zadlužíte u lichvářů a prohrajete všechno na automatech a pak jen „husitsky“ a bolševicky loupíte, vraždíte, kradete, „znárodňujete“ či „privatizujete“ židům, Němcům, cizincům, sedlákům, živnostníkům, církvím – jako bibličtí Kainové, plivete závistivě, zlostně a bezmocně kolem sebe a dusíte se vlastní žlučí. Ani na novobolševickém státu nezávislý a neparazitický kibuc či družstvo si nedokážete bez pána či soudruha sami založit! Bučíte jak hladový zdivočelý a kanibalistický dobytek, jen užitek z vás žádný není. A v pracovní době na cizím počítači umíte jen blít! Budete rádi, když dožijete v útulku církevní charity, až vás vaši vlastní kloni vyhodí na ulici a bývalí i současní soudruzi a jejich potomci si s vámi vytřou řiť.
      • Anonyme, no, sice poněkud emocionální, ale hluboce pravdivé.
      • všechno co si v tvém příspěvku vyjmenoval ..to vše jsou tvé špatné vlastnosti !!!
      • No potěš koště........................................ má pravdu, předsedo?
    • Určitě máš v mnohém pravdu, ale přesto nevidím konkrétně nikoho /žádnou stranu natož jednotlivce/, který by to mohl najednou zastavit či rychle napravit. Právě zmíněné "elektrárny", byly posvěceny v době vládnutí sociálnědemokratické vlády........ Takže opět............... SE těžko něco stane, pokud TO někdo nevymyslí a hlavně neudělá líp. Pořád polemizujeme, kde jsou chyby, ale ony SE samy neodstraní. Myslím, že úloha nemá řešení.................A násilí nedoporučuju. V tom případě by SE udělala největší radost bezmozkům a primitivům, kteří by šli dobrovolně "máme hole v ruce", ale sami by nechápali, proč mlátěj a zabíjej. Tak jak to vidíme takřka denně na blízkém Východě. *7*
      • Zuzano, tobě to opravdu pálí jako tady málokomu. Rád s tebou do puntíku souhlasím.
  • Ale oslovila, bylo tam hodně lidí. *11*
    • Kopčem taky říkal hodně a bylo to víc než pět *1*
  • Zajímalo by mě kdo stojí za Holešovickou výzvou? Babiš? Někdo jiný? Z čeho to financují? Nebo je to opravdu iniciativa obyčejných lidí? *3*
  • Jo přijdu. Vždyť mne to zajímá *1*
    • Odpověď pro Leryho......... nějak mi to skáče jak chce *1*
  • Opravdu se divím, že prof. Keller se punktuje s komunisty a socany. Zřejmě nemá jinou šanci se zviditelnit, ale takto to by neměl být jeho šálek kávy. Jinak si Kellera vážím na rozdíl od komunistů a socanů.
  • Podle mne je jediná cesta a sice, svolat celostátní konferenci k nastalé situaci. To znamená, že se sejdou zainteresované strany (jednotlivé odbory, pracovníci kultury, sportu, tělesně a zdravotně postižení,zástupci školství,tzv zelení, ekonomové a třeba někteří politici,jejichž strany mají program podobný "Holešovské"výzvě. A tam si dohodnout problémové okruhy a stanovit priority, jako body odporu. Tyto body pak na vládě vymáhat formou odporu,tedy demonstrance či stávky.
    • Fajn, svolej a zařiď.
      • Příjdeš?
  • Já vím, že pravda bolí *1* *2* *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit