Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • už mu tečou prachy z neziskovek...

  • ceskasit.cz   má fajn reklamu na netu, kde už jsou fotovoltaické panely i na vyšších bytovkách. To je to, co jsem psal, že nastane, v každém patře zřejmě bude střídač pro byty na patře a dobré to bude pro soc. bydlení obcí a měst. Většina jich totiž takové byty stále vlastní, energie pro soc. slabé tam vyjdou prakticky zdarma. :) s využitím komunitní energie, jakmile vláda udělá Zákon o komunitní energii. čiže šetříme přírodu a ještě pomáháme těm společensky dole, kteří neměli takové štěstí v životě, nebo procházejí horším obdobím. Nyní si to obce nemohou dovolit, tak se to řeší prostřednictvím dávek na bydlení třeba, které tu sumu ale často lidem nepokryjí ze 100%.
    To nyní odpadne.. :) zvláště v době energetických krizí ale jak pro stát, tak municipality, kdyby to financování částečně přešlo na kraje v některých zemích, nebo i u nás, to bude ufinancovatelné snad pro každou zemi na světě, i tu nejchudší, pač v těchto bytech si jinak nájem už reguluje stát nebo obec.. :) ještě by měl stát získat zpět od francouzské Veolie vodárny, pač voda je taky strategickou komoditou, stejně jako elektřina, tam tu kontrolu z velké míry přes ČEZ má, pokud si např. vyjedná vláda výjimku v EU jako má Orbán na ropu a plyn ze Sovětského svazu, pak může regulovat i tady a v tuhle dobu, o což už se zákonnými mechanismy ostatně snaží.. Je to ale trošku pozdě, tohle se mělo stát dávno, protože nyní už tohle vytlačí právě tahle fotovoltaická pomoc a komunitní energie :) obce by už si to měly nechat instalovat na své domy, stejně jako kultivovat střechy na zelené, pač my třeba máme stále na střeše lepenku, což už je přežitek..

    • u menších bytovek se vyplatí fotovoltaiku umisťovat spíše na kostru balkonů, tohle už jsem taky viděl, taky jsem o tom psal, že touhle technologickou cestou se to patrně bude ubírat. Kde jsou navíc ještě taškové střechy, tak tam je to i technologicky vhodnější, když se to přesune přímo do domácnosti, než to stahovat z kolmé střechy, pač to tam může být ztrátové v našich zeměpisných šířkách, hlavně takhle na podzim, v zimě, kdy je slunce brzy za obzorem. V létě je dlouho v nadhlavníku, tam to ten výkon může mít. Ale to je spíše už debata pro inženýry

  • Je to blázen


  • Není nad empatického zaměstnavatele.
    I když ona tohoto zapáleného vědce, který zkoumá vliv klimatu a vývoj civilizace na Šalamounových ostrovech jistě ráda zaplatí nějaká neziskovka. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit