Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • josef.chmela

    EU, pomocí  Borrellovy návštěvy, se hlavně vměšuje do vnitřních záležitostí Ruska. A přece si Rusko nesedne na zadek před neschopnou a roztříštěnou EU, která ani neumí naočkovat své občany v době pandemie a která je pouze smetákem teroristů z USA. Rusové musí zbrojit, protože je k tomu tlačí chování EU a 10x větší zbrojení teroristů a imperialistů z USA.

    • Opět jsi jen potvrdil že jsi placený provokatér - rusácko-komoušský šmejd. Nic víc nic míň jsi svým dalším prorusáckým výblitkem nesdělil.

    • Jak by asi reagovalo vedení EU, kdyby ten pán z Ruska (Lavrov) přijel do Bruselu a jal se jim tam kázat o nebývalém násilí v Katalánsku, Francii, Dánsku a Nizozemí? Kdyby kázal o internování IT specialisty jen zato, že uveřejnil pravdu a roky musel být zavřený na ambasádě, aby jej naši roztomilí ušáčci nevrhli na Guantanámo? Jak by se to asi líbilo nám?

      Nedělej jinému, co nechceš aby on dělal Tobě. To je také jedno z přísloví. 

  • Lopata

    Rusové mají pořekadlo. Každých 100 let se Evropa spojí aby vytáhla na Rusko a dostala nakopáno do pozadí. A ještě jedno: „Horší než nepřátelství s Anglosasy je jen přátelství s nimi.“ Ruské přísloví zaplacené krví.

    • My sice nemáme přísloví, ale zato máme zkušenost. V minulých 100 letech Rusko dvakrát vytáhlo na  Evropu!

      ...a poměrně dlouho velkou část okupovalo. A velmi rádo by to zopakovalo.

      • No, ono to s těmi taženími je tak i tak. Osobně bych EU za spojence nechtěl ani náhodou.

        Nebyla ta první "okupace" výsledkem Jaltských dohod pozdější vítězné protihitlerovské koalice? Nějaká ta kondice s dějepisu by neškodila. 

        • "Nějaká ta kondice s dějepisu by neškodila."

          Nápodobně. A nemusíte chodit ani hluboko do historie....

          Je ostatně jedno jaké dohody kdy Rusko uzavřelo. Nakonec dodrží jen ty, které mu vyhovují a do míry, která mu vyhovuje. 

  • Určitá nejednotnost a roztříštěnost EU je problém, proto je třeba větší integrace.

    Rusko je jen po zuby vyzbrojený ekonomický trpaslík.

    • josef.chmela

      A kde by byly USA, které zbrojí 10x více než Rusko, bez svých "kolonií" po celém světě? Rusko má největší nerostné bohatství na světě. Co mají USA - pouze holý zadek a tu svou sprzněnou demokracii. Je jen dobře pro celý svět, že se k ruskému bohatsví USA teroristé nemohou dostat ikdyž to zkouší ze všech stran a všemy způsoby.

    • Jeden trpaslík je jednotka ekonomické bezvýznamnosti, pane Mateno? Jakou bytostí bychom tedy potom byli my sami? 

      Asi by nás bolel dost nárt, kdyby nám takový trpaslík dupnul na nohu. 

      Ale Česko bylo vždycky národem nezištných a hrdých bojovníků, že? 

  • Evropská unie není stát, takže žádnou armádu již z principu mít nesmí. Už aby byla EU zrušena a její vychcané osazenstvo umístěno do věznic.

  • Přes veškeré reálné i domnělé (uměle vyvolávané) rozpory, je třeba s Ruskem jednat se vším respektem jako jednou z velmocí. 

    Pokud si někdo myslí, že si tato země není jistá svou autoritou a silou, tak by se nejspíše mýlil. A tak také bude jednat. Na Ruské straně není důvod k submisivitě. 

    Je třeba to vidět věcně a střízlivě, aby nakonec na nějaké divize nemuselo dojít. 

  • Takhle vypadá jednání rovný s rovným a nikoli pán s podrobeným. Na to si už EU i USA budou muset zvyknout. Rusko přitvrdilo a bude s každým jednat tak, jak oni s nimi. Nakonec, koho tak vehementně Rusko potřebuje ke své ekonomické existenci - EU nebo snad USA? Nikoho z nich. To se ale o EU už říci nedá!!!!! A myslíte si snad někdo, že Rusko tam zvalo lídra EU? Ten tam přijel prosit o vakcínu a přidal k tomu názory EU na politiku Ruska! A zle se potázal.

    • Jarouši "nikoho"  , kde by se bral bakšiš za ropu a plyn , ty potřebují svět ještě víc než svět je .Uznávám že na krize je sovětský občan lépe připraven neb v ní žije celý život. Kdy jste viděl naposledy výrobek  made in Rossia ?

      • josef.chmela

        Ty, jsi pro svou ideologii úplně slepý a zmatený.  Dobře ti to vysvětlil "karel". A navíc. Rusko nemusí prodávat plyn, ropu a jiné komodity EU. Když EU tyto komodity nebude chtít, Rusko je prodá bez problémů Číně, Indii a jiným státům v Asii.

      • Karel

        No já bych se Vás zeptal spíš co nemáte doma z Komunistické Číny.

        Jinak v Rusku je kapitalismus tvrdší než v neokomunistické Evropě a USA. Jinak topíte převážně Ruským plynem a svítíte i s pomocí Ruských reaktorů a jejich paliva a také ropy které se používají k výrobě paliva do aut a hnojiv a plastů.Takže téměř každá domácnost má doma "Ruský výrobek".

        • Několikrát jsem prezentoval že se bez  surovin z Ruska , výrobků z Číny či ropy Arabů se bohužel neobejdem , ale ani oni nedostanou peníze a ty chtějí .Skutečně plyn či ropa popř.jiné suroviny nejsou výrobek !!!!!

          Já topim dřevem a snažim se používat co nejvíce výrobků našich . Svoje děti jsem naučil totéž a pokud chtějí pomoci zemi která se jim líbí tak at kupují výrobky  obyvatel dané země . Takže v Itálii místo koupení si oděvu z Číny jdou radši na jídlo do místní restaurace.

          • Karel

            Polotovar jako ropa, plyn, elektřina, uhlí, uranové palivové tyče jsou také výrobky, byť se těží ze země, podobně jako vosk k výrobě svíček, brambory, či tuner do televize nebo zdroj do počítače,  procesor, kterýžto používají jiní výrobci k vyrobení dalších věcí někdy i s vyšší přidanou hodnotou.

            Já se taky snažím být soběstačný ale v mých letech už na dřevo do lesa nechodím, a jsem odkázaný na(výrobek) polotovar elektřinu, plyn dovezený a relativně levný i z Ruska a také se snažím ho využívat co nejméně, bohužel nechce se mi statečně zmrznout za EU.

          • Dobrý den máte pravdu, že plyn, ropa aj. nejsou výrobky. Jenže bohužel bez plynu, ropy nebudou výrobky žádné.

            • toto tvrzení nerozporuju , ale skutečně surovina nevypovídá o umu daného státu něco vyrábět , ale pouze o umu těžit co již existuje. Na druhou stranu celá EU nadále přenáší svoje ekoproblémy mimo a tváří se že nic , nebo si myslíte že těžba ropy , plynu  na Sibiři a jachty v Monaku ruských oligarchů prospívají tamější fauně a floře? . Nedávno skandálek v Bruselu  kde se ekologicky topí biomasou - dřevem vytěženým v Amazonii , elektromobilita místo spalovacích motorů - ty komíny kouří jen na jiném místě stejné planety , to není normální. Nikdo chytrý se nepostaví globální hlouposti aby ho náhodou  nevláčeli že chce ničit čistou EU . Na to nemusí být člověk akademikem že 1 a1 jsou 2 a ne 3 .

  • Tak mě napadá, co by udělala EU, kdyby sankce vyhlásilo Rusko. Stačilo by zavřít plynovod.

    • trochu by to zpomalilo ekonomiku , rádi prodají jiní a EU by konečně dostala lekci že se má o svoje základy starat sama a hledat vlastní zdroje. 

    • Kdyby ruská vláda nepotřebovala eura, už dávno by to udělala. Uprostřed zimy. 

      Kdo má trochu paměť, je to jen pár let, co to zkusili i s Ukrajinou.

    • Dočkejte času a dočkáte se.

  • KIMCID

    Jak s Borrellem vyběhl to je borec :D :D 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit