Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ty jsi asi spadla z višně,myslíš si ,že za 20 let by u nás všechno stagnovalo a nebyl žádný vývoj kupředu a dneska jsme se mohli mít jak prase v žitě kdyby to tu ty zrůdy v čele z notorikem a zlodějem Havlem nerozkradly, můžeš se odstěhovat ,když se ti tu nelíbí a všichni tobě podobní
  • Než se stal prezidentem, tak to byl hospodský povaleč a snílek, který se svými hospodskými kumpány klábosili v hospodě a snili o kapitalismu. Pak na Hradě se s těmito lidmi obklopil a začali huncovat naši zemi. Začali svévolně ničit vše, co tu fungovalo a lidé měli obživu. Z lidí se postupně stávali nezaměstnaní a bezdomovci. Zničili tu textilní průnysl, strojírenský, zemědělství a další odvětví. A pro hodně lidí začal boj o přežití. ........Ale toto mladí lidé vůbec neví, jsou masírováni ze všech stran. Hlavně, že mohou jezdit za hranice, hlavně že se mohou chovat tak, jak se chovají na úkor druhého. .....Máme co jsme chtěli, vlastně většina to ani takto nechtěla. Ale tváříme se, jaký ten kapitalismus je skvělý. .......Je skvělý pro velkozloděje.
  • Běžte s tím vaším převratem do pr.... Žilo se nám dobře, nyní živoříme.
  • Jde tu jen o prachy a na lidi nikdo nehledí. Takové žrádlo. co prodávají není ani pro prasata. Samé příměsy, náhražky, hormony, Éčka. Každý druhý člověk má z toho žrádla rakovinu. Ale vláda nemá zájem s tím něco dělat. Kde jsou ty normy na kvalitu, co byly za komunistů?
  • Ano je to tak, a jak říkáte, ruku na srdce, která doba byla ideální?
  • I když to někteří nechtějí slyšet. Rozbili tu všechno, co tu fungovalo a dávalo lidem živobytí.
    Nyní dovážíme všechno, nejsme soběstační v ničem. Zemědělství je v propasti. DOVÁŽÍ SE JEDOVATÉ POTREAVINY, závadné a mocipánům to jaksi nevadí, místo aby tu nastartovali a podpořili zemědělsví a výrobu potravin. ........Špatný hospodář, který si zničí vlastní živobytí. A to byli Havlovi kamarádi, kteří ničemu nerozumněli.
  • Je pravděpodobné, že dnes bychom se měli lépe. Už proto, že bychom neměli "odborníky" klausova typu.
    Bohužel historie se ubírala jinudy. A ruku na srdce, ani tehdejší doba nebyla ideální.
  • To co píšeš, platí pro každý režim. A vždycky je to o lidech.
    Nelze objektivně říci, že komunisté jsou čiré zlo a nestraníci dobro. Za svůj život jsem poznal dost lidí, komunistů i nestraníků. V obou táborech byli lidé dobří i zlí, mnozí z tvého pohledu "špatní" komunisté mi pomohli a mnozí nestraníci (nemohou přece být špatní, když nejsou ve straně!) mě podrazili způsobem, o nichž se snad ani Berijovi nesnilo.
    Věřím, že to myslíš dobře, ale tvůj příspěvek mi připomíná nabiflované učebnicové poučky. Ale nic si z toho nedělej, večer mám vždycky sklony k cynismu. *2*
  • Rozhodně si nešlo myslet, že tady hned po převratu z ničeho nic najednou vytvoříme perfektní fungující demokracii. Taky že se to zatím v žádné ze zemí východního bloku nepodařilo a bojují tam dodnes se stejnými problémy jako my. Ale cesta z toho probůh nevede zase do historie. Zkusme mít lepší vzory na západ od nás.
  • Víte, budu oponovat. Komunisti nikoho nezlomili. Kdyby zlomili, tak by nedošlo k roku 1989. Nikdy nelze nikoho zlomit. Věř, že dojde i k pádu tohoto režimu a to proto, že toho budou mít lidé dost.
  • Dobrý příspěvek. Díky.
  • Mirko, dnes lidé taky chodí do práce a není to jejich. Zpět půdu si taky moc lidí nevzalo a dále je mají ve "držstvech vlastníků". Jenom bych ještě připomněl, jak jsme byli ekonomicky a kulturně špatní. Velký úspěch na "Světových výstavách" v Bruselu či Montrealu ukazovalo na naší kulturní a ekonomickou vyspělost. Vyráběli jsme nejlepší motorky na světě (viz.několikanásobní mistři světa v šestidenních soutěžích, měli jsme své mistry světa v silničních motorkách (Staša,Šťastný) zn.Jawa. Byli jsme jedni z největších světových vývozců technologických celků (cukrovary, elektrárny, válcovny). Dosahovali jsme významných úspěchů v oblasti sportu i kultury (olympijští vítězové,mistři světa - hokej, vice mistři světa v kopané, ale i jiných sportech. Naše filharmonie patřila mezi nejznámější hudební tělesa světa,světové "Černé divadlo", Divadlo Spejbla a Hurvínka, měli jsme úspěchy v lékařství - především v dětském. Byli jsme první, kdo dal světu silon či kontaktní čočky, nebo i bakelit. Bylo toho hodně a mohl bych psát ještě dál. Jen se rozhlédni, kolik bylo postavených nových továren,nemocnic, škol, kulturních zařízení,sportovišť nebo i sídlišť. Zemědělské půdy jsme si vážili. Dnes tam stojí - ANO! - soukromé solární elektrárny, které nám všem snížily životní úroveň. Vymizeli soukromí obchodníci, kteří to chtěli zkusit jako za první republiky. Nevyhnali, ani je nezlikvidovali komunisti, ale konkurence v podobě zahraničních řetězců. Dříve jsi si kopila mléko, které mohlo krásně zkysnout a dát si je k chutným bramborám. Dnes mléko nelze zkysnout a brambory ti do dvou dnů shnijí. Jako dítě sis určitě opékala komunistické špekáčky, které byly chutné a voňavé. Dnes si opečeš zbytky nějakých odřezků,kam je přidána sója a mouka. A to bych mohl komentovat ještě dál. Dle tvého názoru na věc asi tobě, či tvým rodičům - komunisti ublížili a nemůžeš je ani vystát. Ale po roce 1948 zde nebyli jenom komunisti, byla zde silná armáda lidí, která věřila v poválečný - komunistický vývoj. Chyba byla, že si komunisti hráli na větší bohy než byli sami. hráli si na mocipány a to je zahubilo. Přesto si myslí, že sociální myšlenky, jehož jsou komunisti nositelé, by se měly opět nastolit, aby lidé byli šťastní a spokojení.
  • Lery se vsi uctou k lidstvu Ty musíš byt pekny P.. i ču S ....
  • Já se za svou zemi nestydím, já se stydím, že jsme se nechali tak dlouho oblbovat. a je to tu zas.A řekni, odpověz mi ,na co se ptám pořád---proč ten ráj na zemi u nás nevydržel.Když bylo všechno tak krásné a zařízené?Víš, já ti to řeknu,ti lidé chodili do práce,nebylo to naše, k tomu svému má člověk uplně jiný vztah a to je ten kořen zla komunistů--zničili soukromé vlastnictví a ty následky neseme dosud.Já si ale nestěžovala nikdy,já si dovedla vydělat,a taky schopným lidem nezávidím,A když byly u nás tak kvalitní magnetáky,nač potom ty fronty u TUzexu---aby se uživili asi veksláci.
  • V roce 1969 jsem jako sportovec působil v Rakousku. Dokud byly poměry volnější - Weidhoffenu. Jezdil jsem domů a chtěli po mně nejenom abych jim vozil boty, ale i "pitomý" Tatranky. Naše magnetofony byly pro ně cennější než Philipsy. Nehledě na zemědělství. To jejich bylo proti našemu na úrovni naší kolektivizace. Takže vím o čem mluvím. Navíc nemluvil jsem o USA,ale o Evropě. Nevím, proč se za svou zemi stydíš?
  • Ti co píší co se zde za komunistů vybudovalo mají sice pravdu, ale to si fakt myslí, že kdyby komunisté nepřišli k moci v roce 1948, že by tady byla spálená a zpustošená země. Že by se nic nebudovalo a žili bychom v chýších. Německo bylo rozbito a kde je teď. Jenom třeba dálnice v Německu srovnejte s našima a to byly vybudovány převážně po válce a jiné a jiné.
  • Aspon jeden rozumný člověk diky
  • Rakousko jo? NENECH SE VYSMÁT,když jsme přijeli na zem. výstavu do Welsu, brečeli jsme vzteky.Proč nebyla naše koruna směnitelná, koruna podle vás málem ekonomického tygra! Leštili jsme škodovky udělané ze starých plechovek!! to tedy byl výkřik techniky to ti mřeknu. je mi z vás vážně zle.. Přijel k nám do dědiny starý farmář z USA a soused mu hrdě ukazoval novou Škodovku, de lux..co na to říká.Absokutní špička, padesát roků dozadu---to nám všem spadla brada. S lidmi,kteří nechtějí vidět a slyšet je ,jak vidím těžké pořízení.
  • Když komunisté začínali, měli několik generací ještě nějak slušně vychovaných lidí k pracoviotosti, poctivosti, Takže ono to mohlo fungovat a bylo by to fungovalo i bez vedení ksč. Komunisté zlomili člověka v jeho charakteru, přebudovali jej podle sovětského vzoru a v tom je ten vtip. To, co tu po své éře zanechali je právě vidět. Nezapomeňme: ono to funguje, máme-li normální a celkem slušné lidi. Vychováme-li generace bez jakýchkoliv zábran, jenom s třídní nenávistí a bojem, pak může vládnout třeba sbor andělů a půjde to ke dnu a nebude to vina těch vládnoucích andělů, ale beztvářné a bezcharakterní tlupy, které vládnout prostě normálně nelze, jedině snad pendrekem. To bychom chtěli? Oni těmi pendreky bili i nevinné! Čas ukázal, kolik lidí sedělo leta nevinně v kriminálech, kolik dětí se zříkalo svých rodičů a za lépe namazaný krajíc bylo schopno prodat svůj charakter i svou tvář. Jak se nutilo a získávalo do strany? To bylo normální? A věřme, že kdyby měli komunisté za sebou na pomoc sovětský stalinismus, dělali by dnes totéž. Komunismus je prostě komunismus.
  • To Mirka. Jen tak na okraj. Kdyby komunisti nebudovali, tak by tady nebylo co ukrást. Byli bychom na úrovni Albánie nebo Bulharska. Z východního bloku jsme byli ekonomicky i technologicky na tzv."špici". A byli jsme na vyšší úrovni než bylo v té době Rakousko,Řecko, Španělsko či Portugalsko. O tom svědčí současný stav. Podívej se do statistik, jak vyspělá byla republika po roce 1948 a jaká byla po roce 1989.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit