Konec flákání při práci z domova: Velký bratr na to dohlédne
-
Nějaká osobní zkušenost pana redaktora s domácí prací? Konec flákání? Závidím mu takovou práci.
-
My teď hodně pracujeme z domova a dokonce jsem dostala i nějaké peníze, za které si mám koupit domů vybavení. Hledám tak kvalitní stůl a křeslo. Doporučíte někdo, kdo pracujete z domu?
-
-
Osobně v tomhle hodně upřednostňuji masiv, a proto jsem si taky vybrala masivní stůl https://www.designoutlet.cz/kancelarsky-stul-boha-140-cm-masiv-sheesham Je z indického dřeva, které má nádhernou kresbu. Je to pýcha naší domácí kanceláře. Každý kdo přijde, tak se na něj hned dívá a chválí.
-
-
Nevím no. Tohle moc neznám. O Covidu jsem dělal jako brigádu výkopové a zemní práce takže jako podnikatel v kultuře a gastru jsem se fakt doma neflákal. Ono by si ti lidi měli někdy zkusit prostě i to, že aby dostali výplatu, tak je ten zaměstnavatel musí zaplatit. A ti lidi jsou prostředek proto, aby zaměstnavatel sehnal peníze na výplaty, rozvoj a ideálně ještě něco pro sebe.
-
Nevidím to tak jednoduše. V předchozích zaměstnáních jsem byl svědkem, že mnozí dělai a jiní "dělali". Málokdy se stalo, že by vedoucí popoháněl ty pomalé, ale spíš nutil ty rychlejší, aby zastali i kus práce těch pomalejších, protože ti pomalejší jsou prostě takoví a nelze je změnit.
U práce doma by měl asi zaměstnavatel nějakým způsobem zvolit objem práce, který má člověk udělat a strpět, že ti šikovnější to zvládnou třeba za 5-6 hodin, kdežto těm pomalejším to bude trvat třeba 8-9 hodin. Prostě ti pracovití a rychlí (samozřejmě s přihlédnutím ke kvalirtě práce) by neměli být "biti" za to, že se jiní flákají nebo nezvládají.
To, že vám domácí pracovník bude dělat poctivých 8 hodin práce neznamená, že udělal práce víc, než ten, kdo dělal třeba jen těch 6 hodin.
Na druhou stranu chápu, že když se vám doma rozbije TV, pračka a pod. a přijde opravář šikula, který má dlouhodobou praxi a opraví vám spotřebič za 15 minut, budete se mu cukat dát za práci třeba 2000 Kč, které jinak ochotně dáte nezkušenému opraváři, který tu samou závadu bude odstraňovat 3 hodiny. Protože ten druhý se snažil a dalo mu to hodně práce, že? 😀
-
-
Ze zcela lhostejné zda pracuje zaměstnanec doma nebo dochází do zaměstnání - podstatné je, aby splnil své úkoly - tak to bylo u nás ...
Problém je ve stanovení objemu, když zaměstnavatel nakládal neúnosné požadavky.
-
-
Pokud jsou neúnosné pro všechny, ta máte pravdu. Pokud jsou neúnossné jen pro někoho z kolektivu, kde mají všichni stejné úkoly, bude asi chyba jinde.
-
-
Ono je to složitější. Všichni nemohou mít stejné úkoly - každý má jiné schopnosti a tedy i výkon.
Zpravidla se zadává úkol pro tým pracovníků, který se má splnit v zadaném termínu spojenými silami týmu. To je v pořádku. Jenže do toho přišel požadavek na další úkol a ještě další s tím, že přece můžeme pracovat současně na několika různých akcích a že den má 24 hodin. To už byla stopka.
-
-
-