Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ... neb to muze postihnou všechny, tj. i ty kteri dnes horuji proto, aby tzv. nezamestnani (tak asi do 2% je tech co nechteji "delat" a nemyslím tim jen neprizpusobivé) delali i prace neodpovidajici jejich vzdelani at se na sebou zamysli!
    Na tyto prace by se meli vsichni, kterych se to tyka, vybodnout (slusne receno). Jejich 700tis (i s temi, ktri jsou tzv vyrazeni ze Seznamu nezamestnanych) odpoctemeli ty 3%, tak jich je dost na to, aby je v ulicich bylo videt a slyset, ale ne z kostatama.
  • Nejenom vzdelani, kteri ztratili zamestnani a jsou 'pdlozeni" jako stari ale take mnoho "nezamestananych " jsou invalide.
    Lide o berlach, nemoce patere, bolesti- ti, kteri jsou v castecnem invalidnim duchodu. Kupodivu alkoholic je plnem invalidnim duchodu ale nepohyblivost je jenom castecna ujma- nakonec hlavu mate.

    Skutecne si nekdo predstavuje lidi o berlach a v paternich lorzetech jak uklizi ulice?
  • Pro xindla ypsilon Drábka je člověk, který přijde o práci po dvou měsících, DLOUHODOBĚ NEZAMĚSTNANÝM a musí si vzít oranžovou vestu a jít dělat metaře. Jinak má žít ze 2 000 měsíčně.
    Tak poslouchej ty grázle vymatlanej. Pokud to prosadíš, a mně to po 39 letech práce postihne,
    osobně z tebe vyklepu ty miliony, které jsem do státní kasy nasypal ve formě daní, odvodů a zdravotního a sociálního pojištění. Tak naviděnou. Idiotte ve funkci.
    • Tak moc děkuji za tento příspěvek, mluví mi z duše, díky a ještě 100 plusů navíc.
  • Už se těším, že naše město vyhraje v soutěži o nejčistější místo v republice Kocourkov. U nás je tolik nezaměstnaných, že když všichni půjdou zametat a uklízet, budou se svítit i schody na radnici. Akorát nevím, jestli se nebudou bránit Romové, že jim lidé berou jejich jedinou práci, kterou mohou sehnat.
    • jinak, cikáni mi připomínají ty hnědé slimáky, jen kradou, a množí se.

      Už to tu zaznělo, nejde o práci pro cikány, ale pro celý život pracující, které díky kapitalistickému blahu museli vyhodit díky neschopné garnituře na ulici. Je to jen past na slušné lidi. At si jdou zametat ulice jejich voliči a zvoniči v roce 89.
    • Ale ale, kde vzniklo slovo rom? Cd rom? Tohle jsou obyčejmí cikáni a ne romové, nazývejte věci pravým jménem a ne jako ty blbci v novinách a televizi. Díky za všechny slušné lidi *14*
  • A to ještě nevím, jak se to promítne v důchodu? Pokud vím, tak ti co celý život nehrábli mají důchod počítaný z průmerné mzdy ve státě. To je svinstvo *16* *16* *16*
    • Máte pravdu důchod! Čtyři hodiny každý den se mi musí započítávat do odpracované doby pro nárok na důchod.
  • souhlasím, ať jdou dělat, jinak ať nedostanou podporu, ale VŠICHNI bez rozdílu ! a po skupinkách asi pěti lidí s úředníkem ze státního, městského či jiného úřadu, kteří jsou beztak jinak nevytíženi, úklidových prací, kolem potoků, v ulicích a kolem cest je všude dost, tak ať makaj, protože fakt je, že kdo opravdu chce, práci si vždy najde.
    • Tak a už víme, že je drábek i mezi námi, Dokud jsem nebyl nezaměstnaný myslel jsem si totéž. Doba je jiná a s otevřenou náučí tě nikde vítat nebodou troubo!!!!
  • Všechno špatně, vážení. Tady přece jde o něco úplně jiného. Tím je vládní neschopnost a neplnění slibů o vytvoření statisíců nových pracovních míst. K čemu se z nás mají stát metaři? Co se tím vyřeší? Proč dělat metaře za dva tisíce měsíčně? Proč mají dělat metaře řemeslníci, nebo vzdělaní lidé? Lidi potřebují normální práci, slušně zaplacenou, ne almužnu za zametání chodníků. "A "podnikatelé" se svým "švarc systémem", polibte si také, protože to všechno podporujete po "svém". *12*
  • A co třeba takhle pracovní tábory. Ty přece navrhuje nějaký blb ve vládě v Maďarsku?
    Ale vážně za práci náleží mzda a když mám pracovat 4 hodiný deně tak jedině za pat.
    • V tom pracovním táboře by lidi někdo musel živit a ubytovat, ale tady je naženou do ulic a budou pracovat zdarma, no za podporu, jídlo si každý vezme z domu, je to tak levnější, ale rozdíl tam moc nevidím.
  • Milí diskutéři, přestaňte se zabývat nepřizpůsobivou skupinou našich občanů, protože těm tento zákon určen není (kdo z nich byl a nebo je regulérně zaměstnaný?). Musíme se smířit s tím, že je musíme nějakým způsobem uplácet, protože jsou většinou nezaměstnatelní a z něčeho žít musí. Tento zákon je o lidech, kteří po letech práce a předplacených plateb sociálního pojištění i na podporu v nezaměstnanosti, přijdou o ne vlastní vinou o zaměstnání a jejich tíživou situaci stát ještě zhorší. Ani v Praze není reálné sehnat do dvou měsíců zaměstnání, zvláště pak pro ženy a lidé po padesátce. Tak je hoďme do jednoho pytle s těmi, které celé roky živíme! Když už ministr "sociálních" věcí má sociální cítění řeznického psa, tak to vy ostatní jste úplní masochisti, když tomu fandíte? Tady většina lidí nedosáhne na průměrný plat a sotva se svým platem vyjde, ale stále se tváří jako když bere ministerský plat. Tak už se zamyslete, co tato vláda dělá. Ty peníze, které se nyní šetří hlava nehlava, jsme nespotřebovali my, ale byly promrhány a přímo rozkradeny úplně někde jinde. Ještě k reformě pracovních úřadů. Myslíte, že stát něco ušetří nebo naopak se ještě více peněz přeleje do soukromých rukou. Já mám jasno. Každá reforma vždy přinese více nákladů než zisku. A při tom zmatku něco zůstane v těch správných rukou.
    • Vojta má pravdu, celé to ale naštěstí ztroskotá na "schopnosti" zaměstnanců pracáku vůbec nějaké veřejně prospěšné práce zajistit. Reálně něco takového zorganizovat je trochu jiné než o tom plkat do novin. A hodně rychle by se ukázalo, že i "veřejně prospěšných" míst je mnohem méně , než nezaměstnaných.
    • Milý Vojto, nevím, jestli jste byl či nebyl nezaměstnaný. Já ano. Práci jsem hledala 10 měsíců a sehnala jsem jí přes známé. Jinak patřim do kategorie - nezaměstnatelný - žena přes 40, VŠ, bez zkušeností v managementu, 22 let pracující pro jednoho zaměstnavatele, úzká specializace.
      Ze své zkušenosti musím říct, že pro mě bylo snad nejvíc stresující to, že vlastně nic nemusím. Každý den jsem poslala x životopisů a čekala, a psychicky se plácala ve své beznaději.

      Mysím, že pokud by se dobře nastavily podmínky, tak tento způsob přínosný bude. Jde o to, aby uchazečům o zaměstnání bylo umožněno volno na výběrová řízení a možná by nebylo špatné, kdyby tito nezaměstnaní se stali jakými si zaměstnanci státu. Prostě, aby si mohli prací nad stanovený počet hodin třeba přivydělat k podpoře či jiným dávkám. Možná jsem naivní, ale myslím, že by to šlo.

      I když nevěřím, že naše vláda vymyslí něco, co bude mít hlavu a patu.
  • Je to velmi špatný nápad. Připadá mi, že za pojmem "nezaměstnaný" vidí zdejší diskutující především Cikány. Ale oni jsou všechno jiné, jen ne nezaměstnaní, myšleno legislativně. Berou různé dávky, ale podporu v nezaměstnanosti většinou ne, nejsou ve své většině odnikud propuštěni, neboť nebyli zaměstnaní, (povětšině nikdy). A teď odjinud: bude pro propuštěné dost tristní, poletovat s koštětem po ulicích (Táborské Vsetína), a přitom na ně budou pokřikovat čunkovi cikáni, ktří se budou povalovat na lavičkách poblíž. Někteří, mnohdy třeba i vzdělaní technici nebo mistři řemeslníci budou po 35ti letech práce a odvodech do sociální pojišťovny dostanou místo podpory koště. To jim jistě heldání práce velmi usnadní, v tom Vsetíně obzvlášť.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit