Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • hezký nápad, jiní si za jejich peníze pořizují fajn adrenalinové zážitky někdy pro celou rodinu, nakupují spoustu užitečných papírů, které následně distribuují lidem, kteří je neprodleně vyhodí, takže k potřebným se dostane tak malý zlomeček . pokud vůbec a ještě je otázka jakým potřebným, zda skutečně těm hladovým, nebo místním kamarádíčkům..
  • Ano jsou to altruisté v tom nejlepším smyslu významu pojmu altruista. Takový člověk je prostě altruista bez přívlastků, tedy žádný přehnaný altruista apod. Tito mladí lidé jsou mimořádně sympatičtí, vnitřní krása jejich duší je zřejmá.
  • no nevim vic si vazim lidi co se rozdeli o svuj posledni kousek chleba nez milionare co rozdava ze sveho prebitku ikdyz by si to moh klidne vsechno nechat
    • ... pošlu ti příspěvek na kurz češtiny :)))
  • mít plat 6 milionu rocne taky prispivam na charitu, ale nejaka ta nula mi v platu chybi a jsem rad kdyz si praci + brigadou vydelam aspon na ty nejzakladnejsi potreby v nasem predrazenem bananostatu
  • kdysi jsem měl nadaci, našel si postiženého výbuchem v Černobylu, ale dělal jsem to vše zadarmo z domu, a tak vymysleli nevratný vklad 500.000Kč. (od Havlů)

    Vše špatné ze socialismu i z kapitalismu a imperialismu máme denně na talíři.
    A místo toho, aby se lidi semkli, pomáhali si, řídili stát - ozvali se, tak si nadávají do rudých a do blbých, jako by tu ani nebydleli ČEŠI.
  • Wiseovi zřejmě mají tak dobrý plat, že i ze zbytku si mohou žít na dobré úrovni. Stejně si ale myslím, že je to extrémní postoj, protože kdyby to bylo normální, a my měli také tak přispívat, tak bychom byli národ žebráků. No, ne všichni, ale skoro všichni. *1*
    • mnoho jich už máme. (žebráků) . Ovšem, někteří odměnu z naší práce rádi rozdávají.
  • Stát zdevastovaný pravicovými vládami se nedokáže postarat o potřebné. ato podporuje zloděje, podvodníky a lháře. Na charitu proto nedávám nic. Búhví kam všechny ty peníze jdou a kdo si tímto nejvíc pomáhá.
    Zlatí komunisti, zlatý socialismus. Ti se alespoň dokázali postarat o každého. Nebylo žebráků a bezdomáčů, nebylo vyloženě chudých a hladových.
  • "redaktorka prestižního časopisu The New Yorker Larissa MacFarquharová v ní popisuje případy "extrémní morálky"
    .
    Je opravdu extrémně morální, čím víc dávám na charitu? A co se na to podívat z druhé strany? Na ty, kteří jen berou a nic jiného po zbytek svého života dělat nechtějí? Jak je to s morálkou u nich? A je vůbec morální je v té pracovní nečinnosti podporovat?

    A co ti dva z článku. Nebylo by lépe, než dávat ty peníze na charitu zkusit vybudovat nějaký podnik, který by dal lidem práci? Je podnikatel, která ta pracovní místa pro lidi vytvoří a pak je platí, méně morální, než ten, kdo prostě pošle peníze na nějaký účet a v podstatě ani neví, co všechno se s těmi penězmi děje?
  • Češi přispívají dobrovolně - povinně na charitu všichni. A knihy o nás ani nemusí psát.
    Každý vyplní nějaké daňové přiznání (zaplatí daně) a je vymalováno. A "potřebných" stále utěšeně přibývá.
  • ... ve skorumpovaném Česku mají lidé právem obavu přispívat na charitu :)))

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit