Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V některých severských zemí je pokuta vztažena k výplatnici pokutovaného a pokud je" od do" tak u lidí i podle postavení ve společnosti . Čím výše tím více , má to jednu výhodu ti chudší a slabší mají alespon pocit že je měřeno stejně (samozřejmě není , tak už ten svět chodí , ale i tak to má opodstatnění - důvěru ve stát )Slyšet od rozeného seveřana Skandinávie  něco o úpravě daní , tak se vás zeptá jestli máte všech pět pohromadě když nechcete aby tento stát fungoval , bohužel časy se  mění a tohle jsou zážitky z let 85 až 90 , takže minulé století😎.

  • paragraf se jmenoval nedovolené opuštění republiky , v případě že si to daný jedinec rozmyslel a vrátil se šel bručet natvrdo , rodina měla právo pouze na dělnické povolání a děcka měla vstupenku max. na učiliště a ještě se to v popisu kadrového posudku klidně přeneslo i na vnuky .

    § 109z r 1961

    Opuštění republiky

    (1) Kdo bez povolení opustí území republiky, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až pět let nebo nápravným opatřením.

    (2) Stejně bude potrestán československý občan, který bez povolení zůstane v cizině.

    (3) Kdo čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 zorganizuje, nebo

    kdo přes hranice převede skupinu osob nebo opětovně převádí osoby, které bez povolení opouštějí území republiky,

    bude potrestán odnětím svobody na tři léta až deset let.

    Tak pak tady může někdo (boblig) kvákat kdejakou hloupost , bohužel jako zemřeli ti co pamatovali 2 sv.válku , odejdou i ti kdo to pamatují  a kdejaký hnup může pak vymešlet .íčoviny bez obav.

  • ... Husák je tam ve funkci, aby dbal na dodržování zákonů. ...

    A sám je nedodržuje...

    Tomu se říká např. - kozel zahradníkem...

  • vanhorne

    Nejak uz mu neslouzi pamet. Jmenem Czeskoslovenske Republiky. Jmenovany za illegalni opusteni Republiky byl v nepritomnosti odsouzen ke ztrate obcanstvi, propadnuti veskereho majetku statu a ztrate osobni svobody po dobu ctyr let. A neco podobneho mu vypadlo z hlavy? Rozsudky se lisily, jenom v delce ztraty svobody. Byly takove reci, ze maximalni sazba byla 5 let.

  • si tipnu že kroky nevedly ani do Madar , prekrocení hranic tak až po 90 , možná . Vypadá to že nosil fangle a transparenty a devizovej příslib asi nedostal , tomu říkali málo aktivní soudruh. Plavání v Balatonu se snad za opuštění republiky nepovažovalo i když se vrátil až na svatek práce."To zdržování mimo států socialistické soustavy" , tak to se budu muset podívat jaké § nám ty komanči tajili. 😉

  • Pane Sedláku, nikde ve svém příspěvku nehovořím o konkrétní osobě, ale o atmosféře, která se tady vytváří. Atmosféře hněvu, podezírání a bonzování. O ztrátě slušnosti, pudu sebezáchovy nejen viníků, ale i nás ostatních. O absenci práva a toho, aby se všem měřilo stejně. To je všechno. 

    Věřím, že pokud se osoba ve služebním poměru dopustila něčeho v rozporu s požadavky, že za to bude patřičně a po právu postižena. Ať se jmenuje Husák nebo jinak. 

    Na vojně jsem samozřejmě byl. A Sabinov jsem nepoznal ani z venku.

  • Jindrich2309, co mluvíš o vyhození z práce? Husák je tam ve funkci, aby dbal na dodržování zákonů. Někde je přece napsáno, že tyto složky jsou řízeny zákony. Byl jsi vůbec na vojně? Tam jsi mohl dělat co jsi chtěl? Potřeboval bys poznat vězení Sabinov. Vezli jsme tam voj. vězně z Plzně sloužícího u Plzně na dvanáct měsíců za to, když se převlékl v Plzni do civilu a hlídce při zadržení řekl, dokud budu v civilu, tak se s takovým čurákem bavit nebudu. Když jsme se po vojně setkali, tak povykládal.

  • Dav šedivých postav, postav bez tváří a jmen se srotil, funí, je nedočkavý a lačný krve, každý chce být v první řadě. Sešel se u popravčího špalku, aby konečně viděl krev, těch, kteří mají tváře a jména.......(Převzato) 

    Lidu zbídačenému se předhodí k roztrhání pár osob a on má pocit, že má moc, že o něčem rozhoduje. A mocní si dál mnou ruce.....

    O kom se to asi píše? 

  • vanhorne

    "uz presne nevim co tam na me vsechno nasli. "

    Zajimavy pribeh. Kam vedly tve kroky z Madarska?

  • Trochu drastické řešení...😃

    Ale je pravda - není padák, jako padák...😉

  • Tady jde hlavně o to že ten moribundus nebere nikdo (nebo alespoň soudní lidi)vážně ! Je to stejná blbost jako ten moribundus😂!Už slyším zase ty keci ,běž se podívat do nemocnic nebo kremaček! Ale no tak!

  • vanhorne

    "Obávám se, že doufáš marně.."

    Uz tady pry kdysi byly padaky, ktere se neotevrely. 😀


  • Obávám se, že doufáš marně...

    To bude další zlatý padák...

    Bohužel...☹️

  • Ale ano, samozřejmě vidím. Já jako osoba. 

    Ale zákon by takové rozdíly dělat prostě neměl. Je rozdíl mezi subjektivním názorem a objektivní právní normou.

    To je všechno.  

    Pan Husák nebude řídit křižovatku v Mukačevu a jeho život bude skoro v troskách (i když co by někdo dal za takové trosky) a Franta Flinta z Horní Dolní? 

  • Copak jak vy chachari cemu rikate me nezajima. Sranda ze jsem to psal jednou a je to tady jako na 1 maje mavatek  na Letny blahy pameti. Kdyz tam Gustik kynul cesky pakazi. Jo to byly casy. Slibil jsem jim v kolbenc , ze ponesu transparent , jenomze ouha. Nedovolene opusteni republiky v mezicase  , zdrzovani se mimo uzemi statu socialisticke soustavy , uz presne nevim co tam na me vsechno nasli. Krasna doba to byla. Z transparentu nebylo pochopitelne nic. Jo a jeste dalsi komedaj .Docela bezne na azylovy pas do Madarska , absolutne zadne problemy . Kvuli setkani se s pribuznymi a tak. Hotel Hungaria v Budapesti by mohl vypravet. Tohle vy tupouni nikdy nezazijete , nemuzete , neumite. Vy se sebranko dovedete jen neochvejne zaradit po bok , krok vzadu , za nejakyho Führera , treba cobola burese ted aktualne a s nim drzet hubu drzet krok. Gustik uz vyletel kominem , skoda ze se ty casy nedaji vratit . 

  • Takže doufám, že bude vyhozen bez výsluh protože jinak by potrestání nemělo smysl.

  • u nás tomu říkáme superdobrej matroš , hlavně se nezble.t že to vyřadí telekomunikační družici😂

  • Stále platí, že všichni jsme si rovni, ale někteří si jsou přece jen rovnější.

  • Ano, mělo. Ale to platí v civilisované demokratické zemi. U nás komunisté vtloukali lidem do hlavy, že čest, morálka, rovnost občanů je pouze "buržoasní přežitek" a sami dokazovali, že někteří, zejména ti co vlastnili "rudou pracovní knížku nadčlověka"  si jsou "rovnější" než ten pracující póvl.

  • ...Mělo by se měřit každému stejně. ...

    Mělo, ale u nás to neplatí, o čemž jsme se mnohokrát přesvědčili...☹️

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit