Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • josef.chmela

    Vždyť už ani není co slavit. Tento den byl ukradený studentům a zpolitizovaný.

  • josef.chmela

    Spousty nesvobodných hlupáků si musí neustále namlouvat jak jsou svobodní.

  • Karel

    I já vzpomínám na svou Mámu majitelce zemědělských pozemků, které jsem tvrdil o "zlých kulacích"  mozkem ovlivněným  z tehdejších totalitních škol a dodnes se za to hluboce stydím. Ale vidím v tom paralelu s dnešním vymýváním mozků mladých ale v opačném gardu multikulti motivovaném, a také pokrytectvím(zejména bývalých funkcionářů nebo jejich dětí) většiny politiků zejména v senátu. Inu některé charaktery jsou nezlomné protože jsou pružné.

  • Když "někdo" tvrdí, že prý protektorát byl "lepší" než socialismus, tak ten člověk je buď placený provokatér, nebo mentálně opožděný, anebo sem spadl z paralelního Vesmíru. K tomu není co dodat a nemá smysl s takovou hloupostí ztrácet čas. Jen vždy znovu a znovu nevěřícně vrtím hlavou v němém údivu.......

    • Nevím "kdo" něco takového tvrdí nebo spíš kdo to v důsledku své jisté mentální zabrzděnosti takto chápe.

      Já tvrdím, že od 15.3.1938 byl v naší zemi Protektorat Böhmen und Mähren, ve kterém Führer 3. říše zavedl "hnědý socialismus", který 15. 5.1945 vožď Džugašvilli zvaný Stálin ("Ocelin") nahradil "rudým socialismem".

      Ten "hnědý socialismus" byl více "vypočitatelný", platila jistá pravidla a kdo "držel h.bu  krok", tak mohl jakž takž přežít. Naproti tomu za toho "rudého socialismu" si nebyl nikdo jistý, ve východních stepích žádná pravidla neplatí, tam platí (z)vůle mocipánů a jejich poskoků.

      Kdo však byl za "hnědého socialismu" označen jako "rasově méněcenný" nbo za "rudého socialismu" jako "třídní nepřítel", toho čekal v prvém případě "Konzentrationslager" a ve druhém případě "nápravný ústav".

      Před časem se uvádělo, že zavádění toho "rudého socialismu" alias "komunismu" má na svědomí nejméně 100 milionů mrtvých!!! To je několikanásobně víc, než má na svědomí 2.světová válka, jejíž rozpoutání můžeme přičíst budovatelům "hnědého socialismu".

      • Spamování je zbytečné.  Ty bludy vycucané z palce už nikoho nezajímají.......

  • mun.go

    Podle Klause bylo předešlých 31 let ideálním obdobím. Následně se začala situace mírně zhoršovat. Současná fáze je podle něj smutná a minulost nám opět v mnohém připomíná.

    Prof. Ing. Václav Klaus, CSc., emeritní prezident ČR zjevně naznačuje, že pokud by nadále  byl prezidentem nebo předsedou vlády, určitě by si vedl mnohem lépe.

    Připomeňme si jeho výrok "Morálka není ekonomická kategorie".

    A tvrdí to ještě dnes:

    Když slyším nějakého politika, jak mluví o morálce, tak začnu vždycky vrtět hlavou.

  • No, nějak už to přežijeme.

    Tyhle "oslavy" mi stejně připadají zbytečné. Dívejme se spíš dopředu. Vzadu nic nového nenajdeme. 

    • Stará moudrost praví:"Kdo se nevyrovná se svou minulostí, ten je odsouzen prožít ji znovu."

      Rudé bestie nebyly za svá zvěrstva potrestány, jenom převlékly kabát, "naprivatizovaly" si co se dalo i nedalo, nacpaly se na lukrativní rozhodující místa a jede se dál. A stádo tupých ovcí si je dokonce volí do parlamentu. 😯🤮

      • Taky se divím,jak někteří mohli do Sněmovny zvolit takového alkoholika Kalouska

        nebo uspávače hadů Petra Fialu.Tihle a jim podobní tam nejsou ,aby vytvářeli blaho

        pro společnost,ale jen pro sebe.

        • Copak do sněmovny, ale na pražský hrad! 😛

      • Já myslím, že už si podobné "ponaučení" ani nezasloužím.

        Pořád do minula, pořád zpátky!

        Nakonec tenhle svátek je trochu (trochu víc) poznamenaný tím, že většina "vítězů" byli buď zbabělí komunisti, co komunisty snad nikdy ani nebyli, potom veksláci a gauneři všeho druhu.  

        A když jsem viděl starce pana Klause, jak s láskou vzpomíná na dobu, kdy "se zhaslo" a každý ukradl co mohl, tak jsem byl trochu rozpačitý, jestli také nestárne jako pan Zeman. Oba trochu mimo mísu. 

        • Pane kolego, já Vás nechci poučovat, nikoho nechci poučovat pokud si to nepřeje. Ale to už je taková moje povaha: když mne něco napadne co podle mého názoru můj oponent neví nebo si to v dané souvislosti neuvědomuje, tak mu to sdělím. 🙂

          • Nic proti tomu pane Občane, ale už mi to připomínáte asi po osmé.

            Vážně vám rozumím a chápu to, co píšete. 

            Doufám, že ovce budou volit ty "nepoznamenané" Piráty. To bude teprve legrace na dvorku. 

            • Vám to jistě stačí napsat pouze jednu. Ale čtou to i jiní a jsou zde tací, kteří to nepochopí, ani když si to přečtou 10x.😀

            • Tak je to naučili na ideologickém školení. Princip poškrábané gramodesky. Styl "nauč se blbost a opakuj ji stále dokola, třeba někdo uvěří",  jak říkal jejich velký guru Josef Goebbels 😉.... dál výuka nepokročila......

      • josef.chmela

        Se svou minulostí jsem se vyrovnal, proto se dívám pouze dopředu.

        • Tak to je dobře. Člověk by si ale měl své chyby uvědomit, litovat jich a pokud je to možné, tak je napravit nebo nějak odčinit. Ale je třeba si je pamatovat, aby se jich člověk příště vyvaroval.

    • Vydržte soudruzi, vydržte. Ty oslavy nějak přežijete, nejste přeci  Rumunsku kde by vás postavili ke zdi, my to s vámi nějak doklepeme. Zapějte si pěkně po ránu internacionálu a zavzpomínejte na zlaté časy před rokem 89.

      čest...

      • josef.chmela

        Právě jsem tak udělal, zavzpomínal jsem na zlaté časy před rokem 1989 a je mi líp.

        • Byli tací, kteří měli před r. 1989 "zlaté časy", ale nesrovnatelně víc bylo těch, kdo od těch "budovatelů zlatých časů" trpěli a mnozí z nich přitom dokonce přišli o život. Ale všichni, kdo tenkrát byli na světě, byli o třicet let mladší, což lze považovat za velké plus. 

          • josef.chmela

            Omyl. Nesrovnatelně víc bylo těch co netrpěli. Naopak, většina trpí dnes ale ne všichni si to uvědomují nebo si to nechtějí přiznat.

            Spousty nesvobodných hlupáků si musí neustále namlouvat jak jsou svobodní.

            • Opičáčku, omyl, za komunismu to bylo horší jak za Protektoratu Böhmen und Mähren. Tehdy ten "kdo držel h.bu a krok" a vykonával své zaměstnání, dostal na potravinové lístky trochu jídla, aby netrpěl hlady a mohl přežít.

              • Reakce na příspěvek:

                Občane ty to pleteš , žádný komunismus , ale socialusmus!!!  Máš v tom trochu zmatek. Protektorát nemůžeš pamatovat!!!  Tak nestraš!!

                • Reakce na příspěvek:

                  Příteli, komunismus tak jak si ho představoval Marx a jeho stoupenci, to je utopie, nesmysl. Období komunismu pro mne znamená neomezenou vládu komunistů, období, kdy jsme byli de facto ruskou kolonií se vším všudy.

                  Podobně Tak jako období nacismu znamená neomezenou vládu nacistů.


              • josef.chmela

                Reakce na příspěvek:

                Nevím, protektorát jsem nezažil ale vím, že za socialismu jsem nikdy nepoznal ve škole co je to hlad a neviděl na každém kroku žebráky a bezdomovce.

                • Reakce na příspěvek:

                  S tím rád souhlasím. Za komunismu měl každý práci (musel pracovat, vyhýbat se práci bylo trestné). A kdo pracoval, vydělal si minimálně na základní životní potřeby, takže hlady netrpěl. Pokud jde o Protektorát, nevím jak moc je ještě pamětníků, ale existují dokumenty o tom, jak to tenkrát bylo.

                  • josef.chmela

                    Reakce na příspěvek:

                    Když si nepamatuješ protektorát, tak se na něj neodvolávej, jinak jsi účelový překrucovač dějin jako ti dnešní novodobí vykladači dějin.

  • Co chcete oslavovat?? státnost  ano ,  89. ??  100% komoušů hlasovalo pro Havla , proč asi??  Klaus bez komunistu by nebyl zvolen. A takové lidi vy blahořečíte???  A kdo je tady potom ovce??  Jen se podívejte na svůj výplatní pásek a srovnejte to s zbytkem západních  zemí, to vám doufám otevře oči. Pokud by snad někdo pochyboval, tak ať mi odpoví na jednoduchou otázku , jak je možné , že i bývalý východní němec bere větší mzdu??  Ozdravení bankovního sektoru řízené Klausem a jeho kamarády je jedna s věcí které nás degraduje na několik desítek let. Ale  jó , bežte podpořid ČT  v jejich rozkrádačkách za vaše.

    • Proč hlasovali komouši pro V. Havla? Protože V. Havel hlásal zásadu křesťanského odpuštění "Nejsme jako oni!" Ti "oni" pochopili, že za své zločiny nebudou pykat, a proto rychle převlékli kabáty, "rozprivatizovali" si to co předtím uloupili skutečným vlastníkům, vecpali se na rozhodující místa a jede se dál. Ovečky dostaly slib, že "bude líp" a k tomu pár hospodských rádoby "bonmotů" a tak si je volí. 🤮

    • Vysílání ČT musíme platit dle zákona, PROČ ? Považuji to za omezování mé svobody a zasahování ČT a státu do mého soukromého rozhodnutí co chci poslouchat a sledovat svobodně. Není náhodou toto porušení ústavy ? Mnohé tomu napovídá, že ČT není nezávislá už jenom platy vedení ČT mnohé napovídají, ředitel má víc než předseda vlády !!!??? Neuvěřitelné a zároveň dokazující, že je to nástroj politiků a mafií v této naší vykradené zemi. Co ještě si necháme líbit , co ještě budeme snášet než se tomu zlu postavíme ?
    • Asi stojí za to se zamyslet nad tím, co píšete. Skutečnosti a fakta jsou fakta. 

    • josef.chmela

      Bereme nízkou mzdu, protože jsme pouze pátým kolem u vozu západních kolonizátorů. Lepší už to nikdy nebude, protože dobře už bylo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit