Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Stále se mluví pouze o PRAZE. Pro mnohé pražáky je město všechno, a ten jejich svět končí za točnou tramvaje. A co ostatní lidé z okolních měst a vesnic? Těm zůstávají oči pro pláč. Pro špatné informace v dnešní době. Nedávno se za to končilo na uranu, nebo na sibiři. *16* *16*
  • Já nevím, proč se nezastaví tyto poplašné zprávy, které se nezakládají na skutečném stavu. Vltava v Praze dosahuje průtoku 3 tis. kubíků za vteřinu, což je mnohem méně, než v roce 2002. Z ostatních toků Labe a jeho přítoků to bude podobné jako v r. 2002, takže celkem asi o 1500 kubíků méně na úrovni Ústí a Děčína. Kde by to pak nabralo hladinu 10,8m? Labe se po cestě dolů ještě několikrát vylévá, což dělá rezervu větší, než mívá Orlík. Hladina se pak nerovná prosté úměře vůči průtokům, respektive součtům průtoků od všech zdrojů. V celé ČR neexistuje instituce, která by byla schopna vyhodnotit stavy v jednotlivých místech alespoň porovnáním s již proběhlými povodněmi a pustit do sdělovacích prostředků pravdivé informace. Neustále se přestřeluje, což je zřejmě považováno za lepší, než podat pravdivou informaci.
  • Ústí má, bohužel smůlu, protože léta budovaná protipovodňová opatření se ukazují jako poddimenzovaná. Opět dojde k poničení nově zřízení silnice a nádraží. Nikoho nenapadlo umožnit instalaci demontovatelných protipovodňových stěn tak, aby to umožnilo včas zabránit průniku vody do centra města. Vůbec nechápu, že za to není nikdo jasně zodpovědný. Prostě zase se jen budeme divit jaké škody to způsobuje. To, že ani nový most neumožňuje bezproblémové spojení obou břehů je už jen špička ledovce, hlavně, že vyhrál nějakou architektonickou soutěž, ale že nefunguje při, zdá se už běžném zvýšení hladiny vody, je každému šimafuk. Jenže takhle je to zřejmě po celé republice, takže je zbytečné jít do detailů, je to chyba systémová.
    • Nediv se, president Klaus šmahem odmítl globální oteplování, nic takového tu není a stále se zvyšující frekvenci velkých záplav mají na svědomí zřejmě zelení záškodníci nebo Marťani. Takže 500-letá povodeň bude až za 500 let a hotovo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit