Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Doktoři hulej o 106, v tom to nebude. Státní kasa ale potřebuje zástěrku pro zdůvodnění astronomických cen tabáku!
  • Pokad votevřu hospodu, je moje. A já mám právo určit, jestli bude nekuřácká nebo kuřácká. Když se tam nekuřákovi nelíbí, ať tam neleze. A stejně je to zástupnej problém. Celá vymaštěná EU si neví rady s vopravdickejma drogama, tak prudí kuřáky, aby vykázala činnost.
    • To je správná trefa přímo skoby, ne jen hřebíčku na hlavičku. Ústava zaručuje právo na soukromé vlastnictví, které je nedotknutelné a ani vládě do toho nic není !!! Jestli chce zakázat kouření v restauracích, tak ať si zřídí vládní či státní hospody, a tam ať si to kouření klidně zakáže a nesere se do soukromého podnikání !!! Šmytec !!!
  • Ja jsem pro nekoureni. V UK i v Irske Republice se v restauracich,hospodach i barech a dalsich verejnych mistech nekouri, Pro kuraky jsou tam vyhrazene pivni zahrady a kuracke koutky. Jako kurak ja vubec nemam problem si vybehnout ven na cigaretu do pivni zahradky ktere jsou vyteplene a kryte proti spatnemu pocasi.Rozhodne si myslim ze hospoda kde se nekouri je 100krat lepsi nez zakourena kde clovek skoro ani nevidi pres oblaky cigaretoveho koure a kdyz dojde domu s pocitem jako kdyz by vykouril 40cigaret za vecer z nadychani cigaretoveho koure pritom si zapalil jen 7cigaret za cely vecer.Jako kurak si myslim ze omezujem nekuraky a take jim nicime zdravi.Ikdyz je restaurace kde v jedne casti se nekouri a vdruhe ano Tak i presto nekuraci jsou nuceni dychat cigaretovy kour.Ten se proste dostane vsude *3*
    V Irske Republice bude brzo vystaven novy zakon ze bude zakazano kourit v osobnich vozidlech kde jsou pritomne deti. Cely svet bojuje proti koureni tak nevim proc Ceska Republika si mysli ze koureni je moderni *3*
    Koureni je velmi addictive,lituji toho ze sem kdy zacala.....
    • Kouření je samosebou škodlivé, to nikdo nezpochybňuje. Ale není samo. Třeba kamiony nám za jediný den tady vyčoudí tolik karcinogenních látek, že to nevyprodukují aní všichni kuřáci za rok. A všichni jsou zticha. Průjezdy kamionů už nám skoro nic nepřináší, naopak je tam ztráta z výdajů na ty dálniční měřiče mýtného, protože se bojím vyjet autem, jelikož na okreskách potkávám jeden kamion za druhým. Prostě to objíždí, aby ušetřili a kde ty ušetřené peníze končí, nevíme. Nesvádějme vše na kouření. I když souhlasím s jeho omezením ve veřejných prostorách tak úplný zákaz to stejně nebude a i kdyby, tak kuřáci, kteří dlouhou dobu musí v kouření abstinovat, tak potom doma, či na místech povolených vykouří celou krabičku jedno cigáro za druhým. Takže ten zákaz má jen význam pro neobtěžování nekuřáků a nepoškozování jejich zdraví, ale zdraví kuřáků utrpí stejnou dávku, jako jindy. Navíc je to droga a abstinence kouření u kuřáka vyvolává u něj pocit nespokojenosti a nepohody až agrese - obdobné abstinenční příznaky, jako u alkoholiků, či narkomanů obecně. Jsem pro omezení ve veřejných prostorách, což už většinou i je, ale zákaz všechno jen zhorší a nic nevyřeší.
  • Nic proti nekuřákům, když protestují, že je kuřáci svévolně ohrožují. Proto by restaurace nebo hospody měly být nekuřácké nebo kuřácké. Případně obojí s oddělenými místnostmi. Nejen v mládí ale i později na srazu školního ročníku to bývá tak, že kuřáci se v klidu separují a nekuřáci pak za nimi lezou a najdenou, když nemůžou prudit tak jim kouření nevadí. No není to zvláštní?
    • Asi nechtějí trhat partu, když Vy se spolužáky "inhalujete".
      Ale představte si, že někde ještě existují firmy, kde se hulí všude a vždy, kuřák vykouří za 7 hod 7cigaret, a ještě to "jistí" elektronickou! Hustý, ne? Takovým bych nemocenskou neplatil skoro žádnou!
    • Jo, já si to pamatuji ještě z don totalty, kdy jsem sám kouřil. Konkrétně ve vlaku, kde jsem si našel kuřácký vagon, v rychlíku byl jenom jeden, max. 2 z 12 vagonů, přičemž se tam nahrnuli nekuřáci a otravovali, že jim čoudíme pod nos. Přitom tenkrát kouřilo dost lidí a nekuřácké vagony byly poloprázdné, ale ne, my tu máme právo na čistý vzduch. Kolikrát to bylo až o "přesdržku"...
      • Nevěřím! Nebyli to "innostrannyje"?
  • Huli huli do papuly!!! *1*
  • Jak může vláda zakázat kouření, když daně z tabákových výrobků jsou hlavním příjmem tohoto tátu? A taky co by si počal Kubera, ten by bez kouření nepřežil.
    • ...tátu? Ty seš blbej jako sáně.
      • Aby ses nepo..al. Tobě se nikdy nestalo, že jsi udělal překlep? Blbej jseš ty, ti chytří se domysleli. *12*
  • Kouření je bezohlednost vůči okolí, když pomineme vliv na vlastní zdraví kuřáka. Ve Skandinavii (tam je úplný zákaz kouření na veřejnosti platný už dlouho) je to, když někdo nabídne jinému cigaretu považováno za prohřešek proti bomtonu nejhrubšího rázu (asi jako kdyby pán šel s rozepnutým poklopcem, nebo dáma s odhaleným poprsím. A nikdo tam o omezování podnikání nekecá. To jen u nás díky teplickému starostovi, zasloužilému ODSákovi musíme čichat v hospodách kouř, i když vůbec nekouříme.
    • Jsem nekuřák, ale nechápu proč stále někomu něco zakazovat. A když Vám vadí zakouřená hospoda, proč tam lezete. Jděte jinam, do nekuřácké. Běžně se ví, že kde je podobná hospoda, že tam mají dobré pivo. Nechodím do žádné, ale nikomu nemohu odpírat jeho práva. Proč se nezakáže sportovat, když je tolik úrazů a stojí to plno peněz, nebo jezdit auty?
  • Jen si kuřte. Dříve na vás dojde. Smějí se pouze ti, co státní kasu plení.
  • Pokud neobtěžuje, ať si kouří!
    • Jen bych doplnil:
      Pokud neobtěžuje, ať si kouří, baba jedna!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit