Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • O epidemii v Číně určitě věděl i prezident ČR, V prosinci zrušil cestu do Číny a dodnes se k tomu nevyjádřil

    • Podle komentářů za to mohou  USA a k Cině se nevyjadřují. Strana a lid se srpem a kladivem s koronavirem zatočí. Když se v Číně uzavírají města, tak to musí být šrumec.

      • Karanténa je starý francouzský vynález a v boji proti novým virovým nákazám dosud nebyl překonán.

        Strýc byl podle rodinné tradice před mnoha lety likvidovat epidemii slintavky na Slovensku a paměť-li mne nešálí, nesměli prý domů ani psát.

  • Není se čemu divit, národ který pije kávu se zrn která prošla trávícím traktem cibetky a přikusuje k tomu praženýho netopýra musí občas počítat, že mu bude blbě.

  • A slyšeli jste už něco o tzv. egyptských ranách? Je to už moc dávno, ale je to stále poučné, aktuální a varovné. Jen mechanismus a obsah ran se mění...

  • Všichni mlží, jako třeba Trumpeta, při náletech nebyl nikdo zraněn.

    • … a při výbuchu Černobylu byla radioaktivita všude, jen ne u nás …!

      • Super argument. Sice 34 let starý, ale když není jiný.....

        • Jenomže pravda zůstává pravdou i po 34, 100 i 500 letech.

      • Také dobrý - dokonce velmi dobrý - příklad!

        Hlavní hygienička MUDr Dana Zusková (jinak manželka primátora hl. mšsta Prahy) tehdy dokonce doporučovala rodičům, aby bez obav brali děti do přírody, neboť jim nic nehrozí.... 

        „Důvěřujte nám,“ obracela se na veřejnost. 

        O pravdivosti jejích - bolševickou partají předepsaných - tvrzení už tehdy mnozí lidé (dokonce s úspěchem) pochybovali! 

        A měření přítomnosti, neřku.li množství radioaktivních prvků v houbách českých lesů tyto pochybnosti dodnes potvrzuje! 

        Lhali nám tehdy, stejně jako dnes lže současné vedení Číny, včetně partajního aparátu města Wu Chan...

        • Až na ten závěr OK. Nelže jen Čína. Takových kuliferdů se najde víc. Počínaje guru Trumpetou třeba. 

        • Ale kdo si tehdy (např. v Českých Budějovicích) přepnul na rakouskou televizi, tak na vlastní oči viděl, jak divákům ukázali radioaktivní mrak, jeho postup přes území Střední Evropy, aby hlasatelka řekla, že sice není jasné, nakolik je onen mrak nebezpečný, ale že bude lepší, aby děti do šesti let zůstaly doma a nechodily ven. 

          Ať nejedí čerstvou zeleninu a nepijí mléko, které radioaktivní být mohou. O lesních plodech (včetně hub) nemluvě. 

          Takže - aspoň na jihu Čech a Moravy, o Bratislavě nemluvě, začalo být lidem jasné, že žádná "společenská smlouva" mezi bolševickým režimem a konformním davem neexistuje -  onen dav si ji jen namlouval, aby omluvil, jak je konforminí k režimu.

    • Na pět desítek zvýšilo americké ministerstvo obrany počet vojáků, kteří utrpěli zranění mozku 8. ledna při útoku Íránu na iráckou základnu využívanou Američany. Agentura AP ve středu připomněla, že je to už potřetí, co zraněných přibylo.

      • A už jste tu velkou událost se soudruhy islamisty oslavili když uz se tak vítězoslavně tetelíte blahem ?

        • josef.chmela

          Je to zase pouze a jen americká válka. Tak ať si to také sami vyžerou.

  • Jde o  typ  "2019-nCoV" - jednovláknový RNK virus s positivní polaritou.

    Zemřelo zatím cca 3% nemocných - převážně na to, že postižení dýchacích cest virusem zkomplikovalo základní chorobný stav postižených (čili - měli malé reservy organismu pro zdolání nového horečnatého onemocnění)...

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Podstatná je lživost oficiálních údajů, vydávaných čínskými bolševiky - nemocných není "jen" 4.200 podle jejich údajů - ale několik desítek tisíc a číslo se blíží ke stovce tisíců nemocných! 

    Čínská lékařka, paní Jing Hui M.D., působící právě ve Wu-chan se rozhodla, že už nebude mlčet a přesnější čísla na internetu zveřejnila!

    • Pravdě nejbližší bude, že tzv. "koronavirus" je nepochybně produktem "vědeckých laboratoří" ve službách čínské armády!

      Český název "Koronavirus" (Coronavirus) je společné označení pro čtyři rody virusů  podčeledi Coronavirinae.

      U člověka vyvolávají forma alfa, gamma a delta virusu celkem běžná onemocnění (tzv. nemoci z nachlazení); 

      V roce 2002 byl však  - jistě jen "čirou náhodou a shodou okolností" v okolí virologické laboratoře v centru Wu Chan - "nově objeven" typ virusu, skupiny beta-Coronavirus 

      - identifikovaný jako původce nemoci SARS (The South Asia Respiratory Syndrome), aby v roce 2012 byla identifikována v téže lokalitě nová forma virusu, nyní známá pod formulí "2019-nCoV", původce nemoci nazvané mezinárodní terminologií MERS (The Middle East Respiratory Syndrome) - obdobně závažné onemocnění jako SARS.

      Že by jen náhodná shoda?

      Nebo "vědecky řízený" - čínskou armádou dotovaný - pokus na živočiších (zde lidech)...

      • Ono je možné i jiné vysvětlení: Homo 2x sapiens se přemnožil a pouhou svou existencí narušuje přírodní rovnováhu. A tak Příroda ve snaze nastolit opět rovnováhu ten přebytek "narušitelů" opět zredukuje, jak se to běžně stávalo a stává ve všech přírodních oblastech.

      • Ať tak či onak, pane Janáku, teď bude důležité dostupnými prostředky zabránit pandemické. Infikaci. 

        Narozhodování o víně a zodpovědnosti přijde čas později. Držím palce výzkumu a lékařům, aby toto nebezpečí zvládli. 

  • Není ten Jegl a  Janák nějak nemocnej...???...

    Místo toho aby tady poděkovali tam těm doktorům, že s tím bojují - tak ještě na ně útočí...

    Zneužívají tohoto srá... - nebezpečí  ke svým psychopatickým projevům...

    Ti doktoři v tomto případě jsou na tom nejhůře, protože  jsou nejvíce ve styku s tím koronavirem...

    • Jen "hasí oheň, který sami zažehli"...

      • Vážený pane Janáku a to víte, nebo jste jen příznivcem takové konspirační teorie? Co když takhle s životy lidí experimentuje na území Číny někdo jiný? 

        Já alespoň žádné spolehlivé informace o tom, že jde o "prosáknutí"nějakého super tajného výzkumu nemám.

        Osobně vnímám, že sice někde daleko umírají lidé. A byl bych moc rád, kdyby to tak nebylo.

        • Lidé jako já, co v zahraničí pracovali - vědí své...

          • Také jsem shodou okolností žil a pracoval v zahraničí, ale nevšiml jsem si, že bych tím získal nějaké nadpřirozené vlastnosti nebo schopnosti. Promiňte. 

            • To je znát z vašich komentářů.

      • Celé to připomíná jednu zprávu z tisku - už z roku 2010

        • Oheň ho fascinoval zřejmě tak, že mu nestačilo být jen hasičem. Začal proto sám zapalovat a sám také přivolával kolegy hasit.  
        • Rád se chlubil svými zásluhami při hašení požárů. Dokonce tak, že jeho jednání začalo být podezřelé. 

        • Oprávněně: dobrovolný hasič z Viničných Šumic byl totiž současně žhářem 

        • Celkem má čtyřiadvacetiletý mladík za poslední tři měsíce na svědomí čtyři požáry. Celková škoda podle odhadu přesahuje tři miliony korun.  

        • Scénář všech požárů byl stejný. „Mladík se v pátek večer opil v místním hostinci a nad ránem se šel projít. Přitom se nedokázal ubránit svým pyromanským choutkám,“

    • Pavel.Jegl

      Zřejmě jste, milý Toscali, nepochopil, že útočím na čínské vedení, ne lékaře, kteří kromě své práce musí ujišťovat stranu, že 'plní její úkoly'.

      • Jegle,i naprostý hlupák je schopný toho vyplodit více než ty.Když nic nevíš a nejsi schopen něco rozumného říci,tak raději drž h.bu.

      • Vy budete pane Jégle útočit na vedení Číny i Ruska vždycky, slepě a  tupě. Za každou cenu se stejně jako ti šmejdi v ČT snaží dalším způsobem pošpinit Čínu. Přitom právě díky velké disciplíně a organizovanosti lidí v Číně můžeme být rádi, že tomu tak je. Co kdyby taková nákaza vznikla třeba  v Indii, která co se týká čistoty se s Čínou nedá srovnat. Zajímalo by mne vůbec, zda jste v Číně byl, že tak často píšete ta moudra. Používáte stejně pitomou hlášku o poroučení větru dešti, jako ta paní v dnešním pořadu na ČT24. Musel jsem to vypnout protože s informovaností to mělo málo co společného. Šlo o cílené útoky proti Číně. 

        • Soudruhu Strnade,jediná rada je bojovat po boku čínských soudruhů proti viru,který tutlali před světem necelé dva měsíce než se jim to vymklo z rukou jako Černobyl sovětským soudruhům.

          Mao má za sebou 100 milionů mrtvých ,pár tisíc pro současné vedení je nicka.

          • Je smutné, že píšete o mnoha milionech mrtvých z období třeba Kulturní revoluce. A přitom Vám vůbec nevadí, co s naší mládeží dělá špinavá propaganda ze Západu, kdy je cílem vymýt mladým mozek. Piráti začínají propagovat volnomyšlenkářství, liberální demokracii, což je vlastně princip, že se má potlačit mnoho zákazů a že je třeba dát lidem více volnosti. A jistě patříte k zastáncům toho zrzavého myšlenkáře, který v rámci Milionů chvilek chce zblbnout národ. A ženou tam mladé. A další příklad je, že zde mají mladí lidé bojovat proti starým lidem protože zničili planetu, znečistili ji. Mladí nevidí nebezpečí třeba pro ně samotné. Nedokážou si představit, že takto zfanatizovaní lidé kolem něj se mohou někdy otočit právě proti němu a zničit mu život. To je Váš vzor a Vaše vize? Právě tak vzniklo v Číne hnutí Kulturní revoluce a třeba v Kambodži Rudí khmérové. Jenže to asi nejste schopen pochopit protože ani nechcete myslet. Vám stačí zapšklost proti Rusku a Číně a nechcete se zamyslet nad podstatou toho, že někomu zase jde dnes o rozpoutání světové války a tak rozeštvává národy proti sobě. Nevím, zda chcete válku nebo klid a mír pro sebe a pro své děti dnes nebo za pár let. Pokud chcete klid ve světě, hledejte spíše to, na čem se chtějí lidé a národy domluvit a neposlouchejte stále jenom agresi a aroganci a podporu k válce, jak to dnes dělá NATO a USA. A pokud byste chtěl oponovat třeba Ukrajinou nebo Krymem, pak si prostudujte hlavně opravdu ten podrobný sled událostí...

          • A Vy dva soudruzi  docela jistě víte, že něco Číňani tutlali? kde a kdy a čím to nějaký spolehlivý zdroj potvrdil?

            Místo přihlouplých konspiračních teorií raději doufejme společně, že se tohle podaří  vědcům a lékařům (nejen čínským zvládnout) a lidé nebudou dál umírat. 

        • Pavel.Jegl

          Milý Toscali, děkuji za radu a přeji vám dobrou noc - bez radiofrekvenčního záření.

          • Říkají tomu intrakraniální stimulace myšlení a chování člověka.

            Aby nemusel hledat význam slova intrakraniální  =  vnitrolebeční.

            • Pavel.Jegl

              Uff. Tak s tím zkuste, Toscali, zajít na neurologii. Snad vám pomohou. Hodně štěstí.

              • Reakce na příspěvek:

                Onen "Toscali" zjevně nečetl knížku STOLETÝ STAŘÍK, natož další díl s názvem  STOJEDNALETÝ STAŘÍK

  • mun.go

    "Sovětští komunisté prohráli boj s přírodou. Doufejme, že obdobně nedopadne čínský boj s koronavirem."

    Je to možná podivné, ale koronavirus je součást přírody.

    K ilustračnímu obrázku: Srandičky, srandičky - to by vám šlo.

    • Pavel.Jegl

      To není ilustrační obrázek, mun.go, ale reálné foto z Wu-chanu. Pochází od čínské vládní agentury. Důkaz:

      http://www.xinhuanet.com/politics/2020-01/24/c_1125499927.htm

      Link máte v textu.

      Srandovní? Spíš absurdní, řekl by vojín Kefalín. 

      Ačkoli, nejspíš máte pravdu. Absurdní věci bývají často srandovní.

      • mun.go

        --- Google text nad obrázkem přeložil: ---

        A requesting book "red screen" filled with red handprints:

        "Today 17 years later, when the people of the whole country are facing the scourge of new coronaviruses, as a heroic collective with rich experience and victory over SARS, we have an unshirkable responsibility ... Here, we actively fight: You will come back and you will win! "


        • mun.go

          The signature of the request book was signed by more than 20 members of the Southern Hospital Medical Team who had been ordered to go to Xiaotangshan, Beijing to fight against SARS in 2003.

          Please go to war and go on a mission, and never look back.

          ---

          P.S.

          Odkazované fotky staveniště už jsem viděl i na jiných webech. 

          Dnes už jsou dál - osazují buňky.

  • Je známo, že přímo v centru Wu-chan (odkuď se epidemie začala šířit)  je  umístěno

    (pod patronací armády "lidové" Číny) 

    Centrum výzkumu, zabývajícíc se nejvíce smrtícími patogeny (jak bakteriemi, tak i virusy, ale též  parasity - konkrétně původci všech tří typů malarie), co ve světě existují. Jsou zde ve velkém konány pokusy na zvířatech, hmyzu a rostilnách

    Je součástí čínské snahy mít do roku 2025 až sedm laboratoří stejného typu, které mohou provádět za těch nejlepších podmínek výzkum virusů a bakterií - především k vojenským účelům = vývoj bakteriologických zbraní.

    Mutace nového virusu MERS z virusu SARS s velkou pravděpodobností nevznikla "náhodou"...

    Ale při potvrzeném úmrtí 106 lidí z 4200 nakažených = 2,5% mortalita (tj. využitelnost k bojovým účelům) se nezdá býti vysokým číslem, zvláště při inkubační době cca 14 dní.  

    Navíc - většina zemřelých měla sníženou zdravotní reservu, nutnou k přežívání - ať už důsledkem předchozích chronických onemocnění, kterými trpěli v době nákazy virusem MERS, případně vyššího věku, ale též  (pod)stavu výživy. 

    ŽE BY POKUS NA LIDECH VE VELKÉM ROZSAHU?

    • Ratio infectiosity virusu je,velmi vysoké - 1:14 v otevřeném prostoru = 1 nakažený člověk, pokuď se pohybuje ve veřejném prostoru, nakazí průměrně dalších 14 lidí.

      Agresivita tohoto virusu po manifestaci onemocnění je velká, je publikováno, že "od prvního zakašlání do ztráty vědomí a padnutí na zem uplynou 4 hodiny, v případě vykonávání namáhavé práce, či  při jiné vyšší fyzické aktivitě nakažený jedinec kolabuje již po 2 hodinách". 

      A potvrzuje se lživost oficiálních údajů, vydávaných čínskými bolševiky - nemocných není jen 4.200, ale několk desítek tisíc a číslo se blíí ke sto tisícům nemocných! Čínská lékařka, paní Jing Hui M.D., působící právě ve Wu-chan se rozhodla, že už nebude mlčet, nahrála na internet video (viz https//vimeo.com/387161072), kde uvádí, že jen v kontinentální Číně je k dnešnímu dni nakaženo nejméně 90,000 lidí,

      Tedy - žádných 4.500. ale nejméně dvacetkrát více...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit