Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mun.go

    Osobně si myslím, že Andrèa Wordenová ani Sinopsis nemá nejmenší šanci pochopit hodnotový systém Číny bez toho, aby v této zemi strávili několik století života.

    • Na to že jsou to studenti o čině vědí o ni nic.

  • Evropské pojímání problematiky lidských práv nelze aplikovat na čínskou společnost. Současné politické vedení ČLR se snaží dělat taková opatření, která budou bránit vytváření odstředivých či jiných destrukčních sil v čínské společnosti, což je v současné rozbouřené době důležité. Čína si též snaží udržet místo důležitého hráče na globální politické šachovnici, prostě čínské vedení postupuje s hlubokým rozmyslem , racionálně a realisticky. Oproti tomu současné vedení EU propadá šílenostem všeho druhu, gretensko-klimatickému náboženství, merkelovskému migračnímu šílenství, šojdrovskému sirotčímu šílenství a mnoha dalším nepředloženostem a iracionalitám. Evropa páchá sebevraždu, naopak čínská společnost  prosazuje stále víc progresívnější  civilizační schémata a výrazně zvedá životní úroveň obyvatel ČLR. 

  • mun.go

    Emeritní prezident prof. Ing. Václav Klaus, CSc. rovněž bojoval proti plevelu, zvanému "Listina základních práv a svobod". Podle něj jsou lidská práva "módní ideologií, nikoliv nevinným konceptem".

    Česko dostalo výjimku, takže pro něj vůbec nebude platit
    celá evropská Listina, což je 54 článků rozdělených do šesti kapitol
    nazvaných důstojnost, svoboda, rovnost, solidarita, občanství a
    spravedlnost.

    viz zde: Plíživá federalizace

    • mun.go

      S odstupem času se může zdát, že Klaus měl vlastně pravdu - vývoj v EU směřuje k jejímu autoritářství a popírání národních států, Benešovy dekrety se otřásají případem Waldenrode:

      Kauza Walderode: Kdo je tajemný muž, který zařídil nacistickému hraběti ...

      hrabě Walderode otevřel brány dalším šlechtickým rodům

      To však nic nemění na Klausově iracionální víře v sílu parlamentní demokracie, kde jsou výhradními nositeli moci politické strany v čele se svými vůdci (v případě Václava Klause jako Vůdce s velkým "V").

      Klausův odpor vůči právu spolčovacímu a shromažďovacímu pak vyústil ve zámý NGOismus.

      Mezi těmito extrémy (tyranie stran a zvůle nevolených bojůvek) musí existovat většinově akceptovatelná a udržitelná cesta.

  • Tak tohle platí úplně přesně o USA ve jménu demokracie a zájmů 

    USA jsou schopni všeho. 

  • nejhorší je, že je to náš stabilizátor 😍

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit