Maďaři a Poláci neustoupí, své veto unijního rozpočtu považují za nezbytné
-
Poláci mně zklamali, pozvali si a nechali postavit USA základny to chtějí vyvolat válku s Ruskem?
-
-
Když jsem byl předposledně v Římě měl jsme hezké zážitky .Jaké bylo moje zklamání z lonské návštěvy. Všude na stanicích metra vojáci s ostrýmy, před každou druhou sakrální budovou to samé. Začínalo to připomínat Egypt a kostely s hlídkou. Opravdu jdeme kupředu??? EU-London
-
Ten Německý tajný orgán byl Stasi. Zeptej se na to Merklice.
-
Bohužel jich bylo ještě více než uvádíte. A zúčastnili se toho i maďarští tankisté.
-
Evropská unie měla být něco jako Rada vzájemné hospodářské pomoci a ne Čtvrtá říše. Proto bude nejlepší tento Evropský paskvil okamžitě opustit a EU rozpustit a její zločinné představitele pozavírat na doživotí.
-
Maďaři byli spojenci Němců, jako Slováci a měli kliku, že nemuseli platit válečné reparace. Poláci, ač bratři Slované, nás v době, kdy Němec zabíral naše Sudety, přepadli Těšínsko a snažili se ukrást kus naší země. Tedy bych ten náš slavný východní blok zas tak nelitoval. A federace evropských států má smysl.
-
To mi říkali rodilí Maďaři, žijící v Budapešti a pamětníci těch dob. Já jsem u toho pochopitelně nebyl a ty oběti jsem nepočítal, proto uvádím to "prý".
-
Ty čísla bereš kde? "prý".
-
Krásně to Brusel vymyslel. Vy nám dáte peníze a my určíme kdo je dostane, ten kdo nedrží basu, tak bude ohladu. Už ani není třeba vměšovat se do vedení státu stačí mít ekonomickou moc. Takové demokratické.
-
Pan Jerzy Kaczynski a pan Orbán jsou podle Vás kryptokomunisté? No comment.
-
Rodilí Maďaři vyprávěli jak to bylo v r. 1956, kdy se vzepřeli koloniální nadvládě CCCP. Sověti jim tehdy poskytli "bratrskou pomoc": když demonstrovali za svobodu a demokracii, tak Sověti zatarasili z jedné strany ulici tanky, aby nemohl nikdo uniknout a z druhé strany přejeli ulici řadou tanků vedle sebe a lidi tak pod jejich pásy zmasakrovali. Jenom v samotné Budapešti prý ta "bratrská pomoc" přinesla způsobila na 50 000 mrtvých.
-
Maďaři jsou hrdý národ a nenechají se vydírat Bruselem ani lotrama z USA.
-
Já se domnívám něco jiného:
EU je společenství svobodných demokratických zemí. Maďarsko a Polsko ještě zcela nepřekonalo bídu po "budování šťastných rudých zítřků pod vedením CCCP" a tak natahují ruce na dotace z bohatších zemí EU. Přitom se ale jejich "samozvaní vůdci" snaží restaurovat jakýsi autoritativní systém blízký komunismu. Přitom stačilo zamavávat rudou knížkou "nadčlověka" (u nacistů Úbermensch), občas podat nějakou tu zprávu na služebnu odnože KGB (u nás StB) a měli se dobře.
A v Kremlu jásají! Těší se, že bude opět restaurován jejich ruský koloniální systém ve Střední Evropě a v budoucnu snad až k Atlantiku, jak vyhrožoval svého času Džugašvilli, zvaný Stálin (Ocelín).
-
Domnívám se, že již některé diskusní příspěvky poukazují na to, že pravdu mají ti, co si chrání své státní zájmy a zájmy svých občanů před výmysly byrokratů z Bruselu. Nelze, než souhlasit také. Platit může pouze to, co prošlo svobodnými demokratickými volbami, a to v Polsku i Maďarsku proběhlo. Opačné názory u nás mohou mít pouze fandové některých opozičních stran a sluníčkáři z některých parazitních občanských sdružení, kterým zájmy většiny občanů leží kdesi vzadu v kalhotách.
-
V Maďarsku a Polsku stojí v čele země, tak jako u nás, osoby zvolené v demokratických volbách. Nám se to líbit nemusí, ale je to věc občanů těchto států.
A že umí držet vlastní pozice a nehroutí se vždycky, když nějaký bezpohlavní úředník něčeho tak amébního, jako je EU nařídí, je jen obdivuhodné.
Mám samozřejmě výhrady, především k situaci v Polsku, ale jak říká pan doktor Janák - je to jejich věc a jejich právo.
-
No, když to představitelé suverénních a uznaných států považují za nezbytné - je to jejich výhradní volba a právo.
Pokud to regulérní jednací mechanismy Evropské unie dovolují, tak není proč se rozčilovat.
A už vůbec není důvod si tu nadávat. I když je zřejmé, že někteří jedinci nic jiného neumí a nevyhledávají.
-
Také se dá říci "Bývalý komunista je totéž co bývalý opičák" 😛
No nic ve zlém, stav se pro ten banán až půjdeš kolem. 😉
-
No - většinou ti tady nikdo neodporuje, Chmelo...
-
😀