Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Maláčová jen špěkuluje jak se zavděčit sockám aby jí dostali do parlamentu.

  • Přesně , jsi v nouzi tak ti můžeme na přechodnou minimální dobu pomoci , ale stím , že to vše vrátíš. Pokud jsi schopen pracovat, tak budeš dělat to co je kmání bez připomínek. Splodit děti neznamená , že se nebudeš dále o ně starat. Pokud se nedokážeš začlenit do společnosti, tak ti společnost nastaví pravidla aby jsi byl přínosem. To je pokrok.

  • Maláčové plácnutí do vody. 

  • Nic proti. Ale slovo reforma a reformovat je takříkajíc dlouhodobě profláklé.

    Kdysi, jsem si říkal, že by bylo lepší nazvat se Reformlanden(došlo by k odtržení 

    od historie....)

    Nebo jde o strategii , nevědět , jak oznámit skutečnosti se snižováním populace , že nutné je provádět korekce v systému ?



  • Důchod pouze za odpracovaná léta a určený počet dětí. Tak  to dneska dělají ti naši cizokrajní občané ,co nejvíce dětí, já invalidku a ověsím se zlatem a jdu si pro peníze na úřad.

  • josef.chmela

    Naprostý souhlas.

  • Když byl systém důchodů v Rakousku Uhersku vymyšlen, tak se nikdy neuvažovalo o tom, že se z peněz získaných jako daň od pracujících lidí budou vyplácet sociální dávky pro lidi nikdy nepracující. Proto se stačí vrátit k původním principům a z těchto peněz vyplácet jen důchody a peněz bude opět dost. Protože by mělo vždy platit, kdo nepracuje, tak ať také nejí.

  • Nikde v EU není podmínkou odpracování 35 let pro nárok na důchod. To je do nebe volající zhovadilost. Všude vám stačí odpracovat 25 let a v některých zemích i 10 let bez sankcí nebo rizika, že dostanete jenom nějaký nízký základní důchod, jak navrhuje Venezuela Maláčová. Ale, že by navrhla náš důchodový systém přizpůsobit tomu, jak je to obvyklé ve většině zemí EU to ne. Místo udržitelnosti financování důchodů je tady hlavní starost neoliberálních politiků, jak tu udržet financování neziskovek, nepřizpůsobivých, tmavých migrantů, kterých tu přibývá a udržení mnoha dalších nesmyslných plateb do zbytečností, zastaralých amerických vrtulníků a válečných misí na druhém konci světa anebo zlodějin typu solárů apod.  

  • Venezuelka nepřináší žádnou reformu. Jen vrtá další dírky, kudy potečou peníze ven z rozpočtu. Ono se to utrácí ze společného.

    To není nic proti důchodcům, ti si zaslouží každou korunu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit