Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Karel

    Bin Ladin  a jeho rodina vlastnili 10% majetku USA zejména zbrojních koncernů,  tak mu a jeho rodině i pro varování dalším Saudům pod vykonstruovanou záminkou  jeho majetek "znárodnili". Podobně jak to dělali komunisti a aby nemuseli platit náhrady(tisíce miliard dolarů) jako oni, obětovali několik tisíc svých lidí. Nic jiného v tom nehledejte prostě jeden Kapitalista v "národním zájmu" obral druhého.

    Podobné to bylo s Rosenbergovými nebo Horákovou potřebovali se jich zbavit a ostatní zastrašit, tak  vykonstruovali procesy nebo rovnou popravovali na ulici(viz Kenedyové, Lenon, Nelson Mandela  a tisíce dalších) nebo desetitisíce popravených "šmelinářů"  téměř bez soudu  v SSSR(Berjou).

    Nic než boj o plná státní a cizí koryta a moc v tom nehledejte.

    • brisuda2

      Hezky napsané! Bin Ládin s nima kseftuje a jeste je na kamere Al jazeera coz spadalo pod CNN jeden cas ( mozna i ted ) a oni ho stále nemuzou najít, pak ho hodí do more a válka "jakoze" zkoncila. No v páté tríde bych tomu veril, ted uz radeji ctu základní cetbu a vycházím z jinych zdroju.

  • Civilizovaná země by neměla používat trest smrti. 

    • brisuda2

      To vis, ze ne ty kluku! Kdyby Ti nedej Boze umucili syna, ihned by jsi zmenil názor....

      • třeba na Quantanámu?

        • brisuda2

          Treba pro neplatice multimilionovych pujcek docela castá vec. V zahranicí nemluve ;) 

  • Samozřejmě, že kradli dokumentaci k atomové bombě, ale ne pro Rusko ale pro Izrael. A když už jste zmínili jejich národnost, tak si všimněte, že všichni od začátku až do konce vývoje atomové zbraně mají tuto národnost.

    • HOAX...

  • KIMCID

    No tohle už jsou jen smutné dějiny. Tady doporučuji něco z reality současnosti. A to se děje v zemi co nám má jít vzorem. Pusťte si na HBO.

    John Oliver: Co týden dal a vzal VIII (3)Dnes11:50 › 12:20

    Jedna z nejzábavnějších a nejvíce povzbudivých osobností americké televizní scény posledních let John Oliver přichází na HBO se svou satirickou talk show, která nabízí aktuální pohled na týden v novinách, politice a aktuálních událostech. Každý půlhodinový díl pořadu je pro Johna Olivera unikátní platformou, aby nabídl své osobité stanovisko k nejrůznějším sociálním, politickým či existenciálním otázkám, kterým čelí USA i celý současný svět, a během toho uvedl rozličné zajímavé hosty..

  • I zde je krásně vidět  rozdíl mezi americkou justici a naší nebo sovětskou v oné době. U nás odsouzený na smrt neměl šanci na spravedlivý proces a TS byl vykonán v podstatě ihned po rozsudku maximální délka byla v řadu 2-3 týdnů často jen dnů.viz.Píka nebo Slánského skupina.  V USA si dokonce v zájmu objektivity vyžádali židovského soudce když soudili Židy, umí si někdo představit něco podobného u nás ? A od rozsudku k vykonání exekuce uplynuly více jak 2 roky. Podstatné je ale také to,že Rosenberg byl vinen u jeho ženy asi americké soudy střelily vedle. Rozdíl  v souzení u nás a v USA však bije jasně do očí.

    • jo, rozdíl mezi nimi je, USA má velké procento nevinných odsouzených a to i těch k trestu smrti dodnes,


      Jinak, manžlům Rosenbergerovým vina nebyla nikdy prokázána

    • V "zájmu objektivity"? nebo jen aby předešli dohadům? Vaše iluze o americké spravedlnosti jsou úsměvné.

    • KIMCID

      Pokud je výsledek smrt rozdíl neni žádný. A to ani u vinných či ne vinných.

  • To byla šílená doba honu na čarodějnice tzv. Mccarthismus, kdy americké elity viděly za každým bukem ruského špiona nebo komunistu. Obětí honu na čarodějnice (komunisty) byl i nejslavnější herec všech dob Charlie Chaplin. Byl v USA k vůli svým levicovým názorům taky pronásledován a donucen z USA utéct do Švýcarska. No vidíte a teď si pod neomarxisty z demokratické strany i USA užívají svou VŘSR i třídní boj tmavých (zatím ještě) menšin s bílou majoritou a v ulicích řádění neokomunistické Antify ve službách vládnoucího establischmentu, jež se ustavil do vlády průhledným volebním podvodem.

    • KIMCID

      ta doba se vrátila ale k nám

  • Kapitalismus není v ničem jiný než Komunismus. Je to jen druhá strana mince. Také proto Nacisté tak rádi utíkali pro beztrestnost na západ.  Svůj k svému. Každý režim má své Horákové a Rosenbergovy. Jinak, pokud je mi známo, Sověti byli na prahu zprovoznění atomové pumy. Rosenbergovi jim ten proces jen možná trochu o pár týdnů, maximálně měsíců urychlili, pokud tedy vůbec. 

    • Realisto plácáte bludy a lži a polopravdy. Rozdíl mezi vámi zmiňovánými Rosenbergerovými a Horákovou je přece propastný,Horáková se nedopustila ničeho za co by měla dostat TS ! Neprozradila žádné statní tajemství cizí moci ani nic podobného. Rosenbergovi ano,Rosenberg 100 % a jeho žena špionkou nebyla nicméně o jeho činnosti věděla. Když to otočím stát se něco podobného v SSSR tak dostanou oba rovněž TS a k tomu i kruté mučení. Uznávám,že v případě manželky americké úřady přestřelily.

      • rozdíl je jinde, Rosenbergerovým nebyla vina prokázána, kdežto dr, Horáková reálně  byla v partě, která uvažovala o státním převratu,   samozřejmě, že trest smrti za politický zločin je dnes  prostě nepřípustný , ale nakonec vražděná iránských politiků je takovým soudem nevysloveným trestem, takže se to děje dosud.

      • A jak to víte "vševěde"? 😯 Závidím vám vaši neochvějnou jasnost a jistotu v pohledu na svět. Já měl tyhle záchvaty typu "všechno vím, všude jsem byl, někde i dvakrát" naposledy ve dvaceti letech. Od té doby, vždy, když už jsem si byl skálopevně jistý nějakými "pravdami" přišly nové informace, poznatky a zkušenosti, kdy jsem musel radikálně přehodnotit svůj dosavadní pohled na svět. A to i doslova o sto osmdesát stupňů, nebo pohled naruby, vzhůru nohama.  Za posledních třicet let, čím víc poznávám a dovídám se nové informace,  stále více chápu pojem "vím, že nic nevím". A další úsloví, "čím to, že hlupáci jsou tak sebejistí, zatímco moudří lidé plni pochybností". Možná není daleko chvíle, která přinese životní "facku" a nutnost přehodnotit svůj pohled na svět i vám.....Jisté je pouze to, ŽE NIC NENÍ JISTÉ. Doufám že vás vaše životní poznávací lekce nebudou moc bolet..... 😉

  • Zradili U.S.A. - předali Ivanům dokumenty, které této východní Říši zla umožnily 

    urychlit vývoj a zahájit výrobu nukleárních zbraní...

    Ale soud logicky nemohl jako důkazní materiál použít vše, co tito zrádci Ivanům předali.

    • je opravdu prima, že dnes Ivani mají takové zbraně, že USA mají zatím strach rozpoutat další veliký válečný konflikt. 

    • KIMCID

      Tahle mluvíte jak komunisti v padesátých ,nevidím rozdíl?

    • Kdo je tady říší zla anton.janak? Kdo hodil lidem na hlavy atomové bomby v 1945 a není to tedy přesně naopak? Kdyby SSSR nemělo jaderné zbraně, tak by dneska už Rusko neexistovalo ... a nebyla by to škoda?

      před hodinou 

      • Pavel Branis ty vaše kidy to je věc. Prozradím vám tajemství.To že Amicí měli atomovku zřejmě zachránilo Jugoslávii od sovětské agrese v roce 1948. Stalin ji ještě tehdy neměl,ale strach z USA ho zřejmě odradil od oné agrese.Je třeba více studovat dějiny a nejen komunistické lži !

        • no to byste fakt měl více studovat a nebrfeptat jalovou protiruskou propagandu pro naivy

  • Takže opět bez důkazů. Něco mi to připomíná. Všem doporučuji shlédnout film Mauritánec, který nedávno vyšel. Hraje tam Jodie Fosterová, takže jistě uznáte, že to není žádný béčkový film. Hraje tam obhájce mauritánce, který strávil 8 let na Quantanamu na Kubě bez jediného soudu. Uvidíte tam výslechy amerických vojáků, které nikdo nemůže vydržet a podepíše úplně všechno. I on musel podepsat přiznání, aby přežil. Slabým povahám možná bude na zvracení např. jeho opakované znásilňování. Tyto metody podepsal prezident Bush a jeho minister obrany Rumsfeld a nikdy za to nestáli před soudem. Nakonec se ukáže, že mauritánec byl nevinný a soud vyhrál. V tom okamžiku nastoupil první černý americký prezident Obama a odvolal se proti rozhodnutí soudu. Tak milý mauritánec strávil dalších 7 let na Quantanamu. Potom už musel být propuštěn. Je to podle skutečné události. Závěr je ovšem zdrcující. Z 800 údajných islámistů bylo odsouzeno popuze 5. Proti ostatním nebyli důkazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nikdo neví, kolik tam bylo skutečných islamistů a kolik nevinných obětí.

    • KIMCID

      Hodně silný film a ten člověk nebyl a ještě neni samo co je tak zavřený. Nejhorší je že šéf CIA sám řekl že už je nemůžou pustit, protože i kdyby v době chyceni byly nevinný, tak teď už proti USA mají silnou motivaci bojovat.

    • vanhorne

      "Hraje tam Jodie Fosterová"

      Kdo hraje toho mauritance, jeji manzelka? 

    • "MAURITÁNEC" - Mohamedou O Slahi (Houbeini) ولد صلاحي trpěl spíše za svého bratrance jménem abú Hafs - náboženského poradce Usámy bin Ládina. 

      Mohamedou O Slahi se narodil v roce 1970 ve městě Rosso u mauritánsko-senegalských hranic. Jako teenager se naučil zpaměti recitovat korán, v 18 letech pak nadaný student získal stipendium v německém přístavním městě Duisburg. 

      Sám nebyl také bez viny - v domě tohoto Mohamedou O Slahi v Duisburgu přespávali dva z atentátníků,  strůjců a účastníků zločinů 11. září v New Yorku. Na základě těchto skutečností byl i zadržen a vyslýchán. 

      Jeho propuštění z internace na základně  Naval Station Guantanamo Bay se však dlouho jevilo jako velmi riskantní z důvodů, které uvádím v předchozím odstavci a níže. 

      Nešlo o žádné věznění - měl volnost pohybu s dozorcem v rámci základny, dostával kvalitní stravu, byl umístěn v čisté cele. 

      Navíc -onen Mohamedou O Slahi - podle dokumentů, které měli vyšetřovatelé v USA k disposici -  přísahal věrnost al-Káidě předtím, než na začátku 90. let v Afghánistánu okolo tři týdnů bojoval v řadách mudžáhidů.

      KDYŽ UŽ O NĚČEM NOSITEL NICKU "jarda.ho" PÍŠE, MĚL BY UVÉST VŠECHNY SKUTEČNOSTI.

      FILM LEVIČÁCKÉHO REŽISÉRA, KTERÝ SE SNAŽÍ POŠPINIT SVOU VLAST VE VŠECH SVÝCH "DÍLECH" URČITĚ NENÍ  TO, CO BY SE DALO NAZVAT SVĚDECTVÍM...

      • je mi líto těch, kteří 11.9. zemřeli, nicméně, když se podíváme na počet mrtvých tam a srovnáme jej s počtem mrtvých, které mají nejen na Blízkéím východě na svědomí americká vojska a jejich  koalice ochotných, pak  to byla jen velmi drobná odveta-

        • Přesně jste ilustroval rčení "POROVNÁVAT NEPOROVNATELNÉ"

      • Režiséra jsem opravdu neznal, tak jsem si to vyhledal. Dělal mimo jiné spoustu dokumentů. Nikde ani zmínky v jeho filmech o tom, že by špinil pověst USA. Ale možná, že jste dobře informován a poučíte nás o těch, jak říkáte "Všech dílech", kde se snaží pošpinit svoji vlast. V každém případě, každý má svůj rozum a každý, ať si udělá svůj názor po shlédnutí tohoto filmu.

      • No je vidět, že vy máte křištálovou kouli. Všechno víte přesně, jak to bylo. Ještě že jsou v USA lidi, kteří poukazují na špinavosti vládnoucích a nedotknutelných politiků. Assange Julian, zakladatel Wikileaks, kterému hrozí v USA doživotí za odhalování špinavostí v nejvyšších kruzích politiky USA, by o tom mohl psát knihy.A důvod, že to je tajný a že se to proto nemůže použít u většiny uvažujících lidí nemůže projít. Takto by o Vás někdo mohl říci, že jste zloděj a že má důkazy, které ve skutečnosti ale nemá.Jako důvod by uvedl, že to je tajné a že nemůže uvést informace, které vedly k tomuto obvinění. A je vymalováno. Od tohoto okamžiku jste zloděj a nemůžete se nijak bránit. A protistrana nemusí žádný důkaz předkládat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit