Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ten článek není jen o USA.., ale vlastně se tímto názorně v principu ukazuje a přiznává, že systém založený na kapitálu soustředěném do rukou malé menšiny na úkor právě té většiny má tyto podobné i daleko ještě horší výsledky i celosvětově.., nyní i nakonec na té Ukrajině, kde rozkradené hodnoty celé země, které patřily a stále patří všem občanům, drží malá část oligarchů a kapitálových investorů, kteří si samozřejmě nenechají na to "svoje" sáhnout a klidně rozeštvou lidi proti sobě k zabíjení v zájmu "svobody a demokracie"...To samé dělají i USA od samého svého vzniku, kdy vznikaly vlastně stejným, agresivním způsobem na tom co nikdy nebylo jejich a oni si to prostě jen drze a sprostě nakradli a vyvraždili na jiných...sami si drží "to kapitálové svoje" ,ale problémy, ztráty a vše co se dá zpeněžit vytvářejí raději jinde v zájmu "demokracie a svobody" s tím, že se ale lidé pak stejně mají v naprosté většině "osvobozených" zemí hůře, dráž a zadluženěji, než před tím, aby se zas kapitálová menšina nenažranců co už někteří ani neví roupama co by kde by..., měla lépe, bohatěji a nenažraněji i za cenu, že většina těch co tyto hodnoty celoživotně vytvářela a vytváří, neměla ve stáří ani na "inkaso" a žila nedůstojně tak akorát z měsíce do měsíce, jako vyždímaný citron s drzým výsměchem těch "co v tom umějí chodit".
    • Myslim, ze jste clanek nepochopil - Mesto zruinovala nenazrana vetsina, ktere bylo jedno, ze se nedari, respektive tomu neverila a pozadovala stale stejne prijmy. Mala mensina s kapitalem v dusledku toho o kapital prisla, nebo ho premistila jinam (Korea), kam nenazrana vetsina nedosahla.
    • Nejde o to že je "...systém založený na kapitálu soustředěném do rukou malé menšiny ..."
      Je to jen ukázka neschopnosti správně nakládat s penězi? Je jedno zda jde o rodinný rozpočet nebo rozpočet města či státu. Vždy musí platit že výdaje nepřesáhnou příjmy, tedy spíše že výdaje budou vždy menší než příjmy. Potom se není možné dostat do "červených" čísel.
  • Americký sen žitý na dluh. A tuto bankrotující ekonomiku jsme si vzali za vzor. Fuj, šmejdi jedni. Zlatí komunisti, zlatý socialismus.
    • Ja nevim, koho jste si vzali za vzor, ale ja chtel za poctivou praci poctive penize. To za komunistu nebylo! Kazdy prizivnik bral stejne a co potreboval navic, ukradl. Negramotny hornik byl nejlepe placeny zamestnanec ve state atd. atd.
  • Město Detroit jako UKÁZKA SKUTEČNÉ BUDOUCNOSTI USA měl znít titulek.
  • Výkladní skříň USA blbosti a nenažranosti .

    Ano a komunistická Čína si koupí Detroit, pak další města a nakonec to budou Spojené státy Čínské . USA chtěli všude tržní ekonomiku po světě a jak to všem nandají , tak ji mají. a vrátilo se jim to a ještě vrátí i s úroky. Blbečkové made in USRAEL - místo mozku hamburger od Mc-ráče.

    Na odbory ať nesvádějí - ať spočítají kolik stálo to jejich válčení všude po světě - astronomické částky, - jestřábi se napakovali a stát je v -........, kolik platili všem disidentům o světě včetně našich Havloidů - pěknáčástka. To je ten důvod pádu všeho a všech.

    Kupování mozků, protože svoje si nedokázali vychovat - nákup po celém světě - také drahá záležitost a - věda a služby ještě žádný stát neuživily - průmysl ovšem nenažranci odvezli do států s levnější prac. silou - a to je ten důsledek. Bez průmyslu to prostě nejde.

    Amíci chtěli uzbrojit SSSR a uzbrojili především sami sebe, už po Reaganovy byly astronomické dluhy, kdyby Gorbačov nebyl úplatný a už tehdy se toho chopil Putin nebo někdo podobný, tak se jelo v pohodě - nebyli bychom rozkradení a prosperita by byla jako v Číně. Chytří Číňané, co se z historie poučili - ostatní nepoučitelní hlupáci.
    A opět USA snaha řešit to válkou - ne vždy se to povede. , tentokrát to může být na všem území. ,
    • Jo kupování mozků - ale už nemají kde.. vezmi si úroveň a znalosti našich BC, MHR... nula od nuly pochází...
    • Vzal jsi mi to z úst, přesně tak to je, Šuby duby Amerika, Šuby duby Amerika a pak bum a je to v pr...li, je konec!!
  • Americký sen skončil tak před 10 lety, nyní je to už jen noční zlá můra, tak to je!!!
    • Myslím, že Americký sen technicky skončil v momentě, kdy US opustily tzv. ,,Zlatý standard" a uvolnily ruce jednomu z největších finančních podvodníků = FEDu. *12*
      • JEN SI JEŠTĚ DOPLŇTE KDO PŘEDSTAVUJE "FED" a máte jasno, okolo kterých lidí se točí nepřátelství už desítky let ze stále stejného důvodu..Pak si doplňte národnost a jsme doma.Když to napíšu přímo,tak je to v tu ránu smazáno.Proto ten způsob opsání.Tihle hlavouni už mají dávno zlato vykoupeno,ještě když bylo za hubičku. Teď jen čekají za bukem až to bouchne po třetí,aby se mohli znovu pakovat.
        • ...jinými slovy dáváte mi zapravdu, že za všechno může laxní přístup k naplňování závěrů konference ve Wannsee *1*
  • U nás také po listopadu 89 vznikla řada chudinských Detroitů - jedna továrna dříve
    dávala práci všem lidem. Na vesnicích to žilo a bylo dobré dopravní spojení.
    Dnes opuštěné továrny stojí v krajině a vše včetně leštidel na botky dovážíme.
    V některých vesnicích se bez aut nepohnete protože dopravní spojení je minimální.
    • Přesně toho jsem si všíml na Vysočina.Bylo Anny a pouť žádná.To za socialismu nepamatuji!
    • Chapu to dobre, ze mluvite o situaci za Rakouska, drive, nez to prozrali nacionalisti a pote fasisti s komunisty ?
      • Prožrali to až po r. 89 havloidi s prognosťáky a další šmejdi, - a to až do výše 2 bilionového duhu, který kolem této čátky stále osciluje. - tečko - nnn, Hmm - nyní přezdívko.
    • Mnohé už nestojí, jejich likvidaci platí stát z našich daní.
      Vytunelované průmyslové areály z doby před rokem 1989 jsou vnímány jako nechtěné pomníky kdysi fungujícího hospodářství ČSSR.
  • Kdyby nebyli tak nenazrani a blbi, tak se jim to nestalo. Stacilo "jenom" prizpusobit model vozu prumerne svetove poptavce, coz znamena, aby tolik nezralo, jako bezna americ k a k r a v a a prizpusobit jej i provozu v jinych destinacich, nez USA. Svadet to na duchodce a odbory je zase prozapad n i d e m e n t n i hledani vinika, tam, kde neni. No a vida, Cinanum se dari a darit bude, protoze nejsou tak arogantni, pysni a nablbli jako amici a treba tam jeste vyrobu aut obnovi. No, cim to asi bude? Ze by byli schopnejsi? No, asi uz to tak bude. Takze jdete s prozapadni propagandou nekam, stejne to stoji za velky kulovy. Kazdej Cech je schopnejsi, nez nejak e j p o s r a n e j podnikatel z te vasi Emeeeeriky.
  • Jinak USA je samozřejmě zemí rozdílů, některé oblasti jsou bohaté, jiné spíš připomínají balkán.
    Lidí kteří žijí v "chatrčích" je třeba na středozápadě hodně. Prostě USA není jenom Manhattan.
    Většina lidí nikdy neměla na platit přemrštěné dobrovolné zdravotní a důchodové pojištění, vše je tak vázáno na to zda máte nebo nemáte dobrou práci, pokud o ní přijdete je po všem i po Amerických snech.
    • Přesně ,naše příbuzná má dobrou práci tak pracovala a najednou zjistila,že je jí 50sát a nemá rodinu a navštěvuje lékaře a je z toho špatná.Projela svět a říkala,že nejlepší život byl tady,kdy neviděla žebráky ,zloděje/schované v prognosťáku/.Když viděla naše chaty tak zírala ,já dnes taky.
    • Byl jsi někdy v CCCP na venkově? Víš jak to tam stále vypadá?
      • Nesrovnávej vesnice s velkoměsty.
      • Byl. ale v Rusku, vypadá to tam líp jak v rozpadajících se USA!! Ale v CCCP jsem být nemoh protože už 25 let neexistuje, že ty jsi po mozkové mrtvici, takový případ jsem znal byl po mrtvici a stále chtěl jet do Jugoslávie na dovolenou, ty budeš podobnej případ, pokud se to zanedbá není už šance mozkovou činnost obnovit!
  • Ruty šuty Amerika, ruty šuty Amerika...., Amerika náš vzor.
    Tady vidíte, kam jdeme a kdo je náš vzor. Ruty šuty Amerika....
    Takhle skončí celá Evropa i my, pokud se neobrátíme s prosbou o spolupráci na Čínu a Rusko. Zlaté RVHP !!!! Dokud tu byl socialismus, tak tu byl blahobyt, prosperita, důstojný život. Nebyl tu hladomor co již také prožíváme, nebyla nenávist, byla bezpečnost a byl pro všechny zajištěn mír a šťastný život.
    Pryč s kapitalismem !!!! Kapitalismus je zavrženíhodný a zločinný.
  • Americký sen: Každý měsíc utratím více, než vydělám. Až mi to věřitelé přestanou žrát, zabiju souseda a okradu ho. Horší, když začnou docházet sousedi. *1* *1* *1*
    ps. a když dojdou sousdedi,tak to vyzkoušíme v zahraničí.....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit