Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Víc šetřit u nás a ušetřené poslat na Ukrajinu! Tam se toho vejde....

  • sow.da

    Už opravdu neví, jak lidi ožebračit!

  • Diwa

    Náš milý ČEZ byl v naší obci, že mají zájem postavit 2 větrné elektrárny. Člověk je tady s vedením obce poslouchal dvě hodiny blábolit. Určitě je to s obcí už tak nějak domluveno, ale s tím asi nic člověk neudělá. Po mých dotazech kolik za to budeme mít do rozpočtu, tak za tu jednu větrnou elektrárnu dávají okolo 670 tisíc samozřejmě krát dvě, protože jsem psal dvě elektrárny. Tyhle peníze půjdou ročně do kasy obce. Když jsem se zeptal že bych rád aby každý občan z toho skutečně něco měl a že by se mi líbilo mít levnější energie třeba o 50-70% .........stačilo by i méně.....tak to jste měli vidět jak se jim to nelíbilo a jak se každý z nich kroutil výmluvama. Tak nám se tady v obci bude minimálně 20 let vyrábět energie a my z toho nebudeme mít ani tu "levnější" energii ? To je správná pakáž, já bych je hnal.........Všechno je tedy v dalším jednání......ale tady vidíte, jak jim na lidech nezáleží, oni potřebují dostat flek kde to postaví a leta budou rejžovat miliony a mají problém dál levnější energii 200 lidem v obci !!!

  • Zel.am

    Prosím aby zde diskutovali jen lidé co o oze něco ví a znají, děkuji, Solární baron s 9kWp na střeše...

    • Díky a nyní si představte že by jste mohl prodávat svému sousedovi elektřinu za polovinu tržní ceny tedy u mě to dělají asi 4 koruny(při "zastropování") za kilowatu s výpalným státu bych zaplatil necelých 5 korun neboť téměř odpadají distribuční poplatky díky blízkému sousedsví.Navíc kilowata vámi dodaná odlehčuje síť v době nevětšího tepla neboť ztráty ve vedení a trafostanicích nejen rostou s teplotou ale i proudem procházejícím vedením a tvoří cca 25%. Navíc další transformace z generátoru k Vám(několika násobná) jí ubírá neméně dalších 20% takže jako malobaron i snižujete ztráty ve vedení a distribuci. Taky jsem vlastně solární nevolník(nedodávám do sítě) ale mé nevolnictví je dobrovolné neboť platím méně a tím musím pracovat na poli pro solární barony kratší dobu.

                                   Ps platby za soláry a oze jsou dvě rozdílné věci takže ne 200 ale asi 230(30 korun zbytek) korun tímto se omlouvám za chybu.

  • Je to jen vrtění psem protože už dlouho by obnovitelné na zdroje nedopláceli občané kdyby si dobře přečetli schválený zákon.

     Snížení plateb z 10 na pět procent přesto znamená že by občané našeho státu měli platit méně včetně započítané inflace a blíží se doba úplného zkrácení dotací slunečním baronům. Nevím co měli ve vládě a poslanci z matematiky ale je zarážející že občané i stát platí nějaké virtuální peníze někomu komu nepatří. Přesto platíme pořád stejnou částku která by neměla podléhat ani inflaci a předpokládanému snížení byť jen pětiprocentnímu každý rok.Počítejte se mnou prví rok dejme tomu 2010 ba to dělalo 95 procent ale třináctým rokem je to jen 54% celkové částky který nemá inflační doložku tedy něco přes tři stovky z toho mnozí už dvacetiprocentní hranici brzy překročí navíc výnosy jsou díky Kalouskovi zdaněny tak že by neměl občan platit více než 200korun.  Absurdistán v přímém přenosu a media se tímto fenoménem vůbec téměř nezabývají protože technické a matematické vzdělání je pro ně sprosté slovo a občan se diví kde mizí jeho těžce vydělané peníze kdy trošku vzdělanější "obchodník s deštěm(tentokrát  nejen zelených energií)" ho oholí na kost, takže občan nevyužije místního kapitalistu  a tím i rozvoj naší vlasti ve službách ale cizího akcionáře zejména na Kypru a v USA.,

    • Pardon chtěl jsem napsat 20 letou(ne 20 procentní) hranici kdy mohou pobírat přemrštěné dotace.

  • chápu podporu obnovitelných zdrojů  , ale nechápu podporu kdy si z toho nekdo udelá slušnej výdelek ,  to jdete do erdele , to je jako s čezem tam na to přispívají všichni a minoritní akcionáři z globálních bank si mastej kapsy a to většina rozvodů a elektráren je ještě po komunistech , divný .

  • mun.go

    ... převod části plateb zpět na zákazníky zřejmě bude kvůli současnému stavu státních financí nutný.

    Nic jiného jsme od Stanjury ani nečekali.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit