Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jednou tento úřad prozkoumá oprávněnost vyplácených dávek Ukrajincům a pak se budeme divit!

    ¨To byl samozřejmě vtip. Žádné takové zkoumání a posuzování neikdy nepřijde. Bylo by "proruské" 😀

  • Marcelskrc

    A teď když se má šetřit tak Jurečkuv brácha dostane dotace na zemědělství 269 milionů 

  • gaheris

    Pořád je to málo! EU opět perlí: Helena Daliová uvedla, že se nemá používat panna Marie ani vánoce protože se musí brát ohled na nějakou jinou víru! Nemohu ji označit čím je protože by mně nadobro vyškrtli ze seznamu diskutujících!

  • Tady je zase "moudrostí" až hrůza. Zvolte si opět Bureše a dostanete zdarma koblihu. Holt, to co Bureš za své vlády rozfofroval (a nahrabal pro sebe), to se teď musí ušetřit.

    • Marcelskrc

      A co jsi dostal ty bolševiku?Modrý balónek od Ods a stačilo to aby tě jako ovci dostali

    • Já myslel že Babiš rozhazoval občanům ČR. Ovšem tato vláda raději vyhazuje peníze do jedné východní země. To se ovšem mnohým Čechům nelíbí. Kdyby místo Babiše vládla v té době pětikoalice a nyní by po ní vládnul Babiš, jsitě by vaše příspěvky zněly zcela jinak a nadával byste, jak nyní Babiš rozhazuje. 

      Kdo bude volit pětikoalici, dostane prý Nutellu zdarma. A to se vyplatí! 😀

      • Vysoké zisky, nízké mzdy

        Babišův Agrofert svým zaměstnancům nabízí velice nízké mzdy. Podle nového inzerátu zveřejněného 30. listopadu na webu úřadu práce si dělník ve výrobě ve firmě Vodňanská drůbež vydělá od 17 940 korun měsíčně na plný pracovní úvazek. Jde přitom o dvousměnný provoz. Průměrná hrubá měsíční mzda ve výrobě potravinářských výrobků je podle Českého statistického úřadu 34 036 korun.

        A takovýto dobytek tady ta česká spodina obhajuje!!

        • mun.go

          Uvážil jste rozdíl mezi hrubou mzdou a čistým výdělkem?



      • gaheris

        To je přeci zavádějící informace! Vláda také rozhazuje občanům! Ovšem Ukrajiny ale to jen některým, na drahá auta, jachty i domy, spíš vily tu i onde!

  • Seznam toho, co naše vláda neumí, je dlouhý. Neumí zajistit levné energie, neumí zabezpečit léky, neumí garantovat kvalitní školství, nesvede čelit drahotě a ochránit úspory obyvatel, neumí odpovědně hospodařit, nemá program, jak docílit potravinové soběstačnosti a přijímáním vazalských smluv a podřizováním bruselské byrokracii rezignuje na státní suverenitu. Především se ale ukazuje, že máme vládu, která nevnímá veřejné mínění a působí dojmem bubliny zcela odtržené od reality. Zatímco vláda každý den zvyšuje škody, které zde po ní zůstanou, mezi právníky se údajně seriózně diskutuje, jak z těchto škod vyvodit vůči jejich pachatelům trestněprávní odpovědnost. V tomto směru existuje precedens, o který se postarali občané Islandu. Ti ne tak dávno viníky finanční krize posadili do kriminálu, vlastizrádný parlament rozpustili a napsali si novou ústavu. Všechny nadnárodní firmy vyhnali ze země ( u nás jich je velká sbírka, včetně firem pana Sorose). Globalisté tomu pouze zděšeně přihlíželi a doufají, že se na to zapomene. Ale nezapomene.

    • gaheris

      Co naše vláda neumí je seznam dlouhý jak Lovosice! Ovšem co umí se dá spočítat na prstech jedné ruky! Přidat si na platech, sebrat důchodcům peníze, lhát jako když tiskne, zapomněl jsem něco?

    • Ještě bych dodal zdravotnictví a našly by se jsitě i další obory. Jednodušší by bylo se zeptat na to, co vlastně současná vláda dokázala, čím pomohla svým občanům.

      Občan nám to jistě vyjmenuje. 😀

      • gaheris

        Jo občan je schopnej uvést vyjmenovaná slova, například: Brzi, jazik, nazívati, Ruzině, onn má totiž na šechno patent a až dokončí perpetuum mobile dostane nobelovku! Už to má skoro hotový, jen to dodělat!

  • Jen si připomeňme:

    "Pomocí ekonomice se vláda chlubit nemůže. Je tristně pomalá, kritizuje šéfka TOP 09 Pekarová Adamová15. červen 2020.

    Ze srovnání s ostatními státy Česko nevychází vůbec dobře, protože v ostatních zemích pomoc rychlá byla a byla vyplácena v řádu několika dnů. U nás se bavíme o týdnech či měsících. Pokud tímto tempem půjdeme dál, tak slibovaných 277 miliard bude naplněno až v lednu příštího roku, což bude pro mnohé dávno poté, co zkrachují.Markéta Pekarová Adamová.

    Poslankyně Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) je přesvědčena, že tempo vládní pomoci je nedostatečné. „Pokud to chceme nazývat pomocí, tak to musí být rychlé, jinak to žádná pomoc ani není.“„Slyšeli jsem sliby o 1,2 bilionu korun včetně záruk a 277 miliard na přímé pomoci. A i těch 75 miliard po třech měsících, kdy ekonomika byla úplně vypnuta, není na chlubení, ale spíše tristní vizitka, jak pomalá pomoc je.“

    Poslankyně věří, že pomáhat by se mělo co nejplošněji, nejjednodušeji a co nejrychleji. „Současný stav kritizují i odborníci, ekonomové, není to jen kritika opozice,“ dodává Pekarová Adamová.

    Takže jak by asi dopadlo naše zadlužení, kdyby tenkrát byli ve vládě současní vládnoucí politici? Hádejte.

    A ještě si připomeňme perličku:

    "2. července 2020 Posezení na Karlově mostě u půlkilometrového stolu se v úterý zúčastnily zhruba dva tisíce lidí. Mezi nimi i politici - mj. poslanec Dominik Feri a jeho stranická šéfka Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) či Miroslava Němcová (ODS). Vládní koronavirová nařízení zřejmě neporušili, nad akcí se ale podivují lidé na internetu i epidemiolog Roman Prymula, který apeluje na používání zdravého rozumu. Kritický byl ke svému kolegovi Ferimu i šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek. Feri kritiku odráží.

  • Je to více než dva roky od začátku skandálu, často označovaného jako „Pfizergate.’ Tento problém se točí kolem skutečnosti, že šéfka Komise Ursula von der Leyen  nejen nařídila nákup zbytečně obrovského množství vakcín COVID-19 od společnosti Pfizer za peníze daňových poplatníků, což nakonec nutilo země, aby likvidovaly stovky milionů propadlých dávek, a vyjednávání ceny s generálním ředitelem společnosti (a obchodním partnerem jejího manžela) prostřednictvím dosud nevydaných textových zpráv, bylo vedeno nejméně transparentním možným způsobem.Připomeňme, že Ursula von der Leyen vyjednávala největší dohodu o nákupu vakcín v EU v hodnotě € 1,8 miliardy.
  • Kdo by to byl řekl. Schillerová zvládla za 2 roky 800 miliard dluhu. 

    Nemluvě o 360 miliardách za rok 2022, za které odpovídá tak z poloviny. (co uděláte se státním rozpočtem na příští rok, když na ministerstvo nastoupíte v listopadu?). Měli bychom si ale také připomenout, že to byla i ODS, kdo volal po větších a větších dotacích pro podnikatele a kdo hlasoval pro zrušení superhrubé mzdy.

    • "30.11.2023 12:34 | Monitoring

      Požadavky opozičních politiků na úpravy státního rozpočtu přirovnala předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) k nesourodému dortu pejska a kočičky. Napsala také, že musejí jednat zodpovědně. Tak proč to neděláte, dostalo se jí odpovědi od známého právníka. Pokladní v Tescu má za 12 hodin 24 000 Kč a k tomu hmotnou zodpovědnost, co vy? padlo také. A pak to přišlo: „Počkejte, ale oni jen opakují, co jste před volbami slibovali vy,“ byla přistižena Pekarová."

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit