Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pavel.Jegl

No, oni nemusí být snědí, Znám i bílé povaleče. 

Ale k jádru otázky. Paní koloběžko.1, ať už pravá, či falešná, za lepší koncept důchodů jsem označil verzi Paula Demenyho, v níž může dostávat bonus na penzi jen ten, jehož děti přispívají do sociálního systému, tedy vydělávají a odvádějí státu daně. A bonus by byl závislý právě na tom, kolik děti vydělají.

Příště, prosím, si přečtěte celý článek.

• Hmmm - a co nasi snedi spoluobcane - cely zivot nepracuji, jen se mnozi...a maji soc. davky a ''duchody'' o kterych se nam, pracujicim, muze jen zdat...

Jini pracuji tvrde cely zivot, nemuzou mit deti a budou o narokovany duchod okradeni...

Tak to je spravedlive...?!

• Pavel.Jegl

Pane jkpust. Systém by
    pochopitelně musel mít přechodné období po jednu generaci Protože dnes není
    nikdo nucen povinně spořit na penzi.

K nynějšímu systému: Když platíte na soc. zajištění, nespoříte. Peníze, které tam posíláte, jsou obratem odeslány
    současným důchodcům, takže je to ve skutečnosti daň. Nejsou peníze, kde máte právní záruku, že se vám jednou vrátí.

Pokud vás Rusnokova koncepce
    pobuřuje, tak si, prosím, uvědomte, že bezdětní dnes přispívají z daní rodinám
    na mateřskou a rodičovskou a nic se jim z toho nevrací, byť tyhle dávky
    nečerpají.

Tím nechci hájit jedinečnost
    Rusnokovy koncepce, metoda profesora Demenyho mi připadá racionálnější.

• Nějaký státní příspěvek - prosím. Ale co si kdo odvody na důchod. pojištění za léta naspořil dát musí, . Jinak bude defenestrace či revoluce. Zlodějna se vždy vymstí. I ta státní.

• Souhlasím s Vámi, můj děda pracoval jako brigádník pro JZD, ještě když mu bylo 75 let  - dělal truhláře ve své vlastní provozovně, za pronájem mu soudruzi nedali ani korunu a jen tak mimochodem, s babičkou vychovali 4 děti, babičce dal stát v jejích 71 letech aspoň příspěvek na péči - dědovi ovšem pokrátili důchod - to bylo v roce1969. A platba za pobyt v nemocnici, to taky není žádná novinka, to strana a vláda zrušila až v 60.  letech. Zajímavé by bylo, kdyby všechny ženy ve fertilním věku odešly na mateřskou dovolenou, jestli by stát by byl schopen to "utáhnout". Protože někdo musí platit daně, kromě sociálního pojištění a to platí ti "sobci", kteří nemají děti.

• Každý povinně platí na penzi už dnes , takže asi  bude tedy muset každý platit dvakrát tolik , díky Andreji ! , můj děda si spořil na penzi celý život ,nejdřív mu znárodnili živnost - ukradli co se dalo  a potom soudruzi udělali měnovou reformu a o všechno přišel ,když šel potom do důchodu dostal 3 stovky a musel dělat až do smrti aby si něco přivydělal , kdo dá záruku ,že se to nebude opět  opakovat ? snad ten agent STB co tu vládne a který chodil udávat lidi soudruhům a ještě si za to bral prachy ? nebo kdo ?
  • No tak to je nespravedlive - nekdo deti mit nemuze...

• No - a ja preji tobe, aby sis nasel svou prezdivku a nekradl mou...

• Přeji panu Babišovi, aby jeho reforma vyšla, vize je to výborná!

• ferda.borek

Od převratu 89 všechny vlády dělaly všechno proto aby normální pracující lidé děti neměli, aby na ně neměli čas ani peníze. A když národ teď vymírá, tak Brusel i mnozí čeští politici, ekonomové, různí analytici ještě nabízí řešení to nejhorší z nejhorších, imigraci z rozvojových zemí, kde se lidi množí jako potkani. Tohle řešení přitom by znamenalo jistý zánik českého národa a jeho kultury. Zřejmě tohle je ale hlavní zájem těch nejvyšších vládnoucích elit Evropy. Likvidace národních států a původních národů Evropy a jejich nahrazení tupou tmavou masou s nízkým IQ.    

• sluníčko , sluníčko ,popojdi maličko..stojíš tu u cesty, stane se neštěstí ..dostaneš do rypáku...
  • KIMCID

běžný

• Pavel.Jegl

Daň budou platit všichni. Výnos v důchodu z ní dostanou jen ti, kteří zplodí děti.

• Celý život jsem si já platil na důchod, komu teď asi platím když už moje rodiče jsou mrtví. Musel bych se stydět aby moje děti měli pracovat na mne. 

Na Babiše taky pracují a odvádějí daně jeho postižené děti jak sám tvrdí? 

Rusnok je ten co kšeftuje s Českou korunou, tak ten by si měl napřed ujasnit ve svém mozečku jak dál. Rusnokův měs. plat 500 000 Kč. ten má vystaráno, jednou za 2 měsíce nám přečte jak nám roste ekonomika hrubý domácí produkt. 2% - 3% nám je to naprosto jedno co roste když se nás to netýká. Jak nám zvedá úrokovou sazbu o čtvrt procentního bodu aby udržel Českou korunu vůči euru. Tím pádem nám zvedá hypotéku a to už nám může vadit. Všechno ostatní jsou keci hlavně když se mají dobře. 

• ten Klus je taky dobře západoevropsky vymetený a to jsem ho měl ze začátku rád a fandil jsem mu, více takových blbů a je po Evropě

• Má to tedy znamenat, že se bezdětným nebude z platu strhávána sociální daň, která se má používat na důchody? Tak v tom případě je to v pořádku. Pokud si ovšem vládní debilové myslí, že budou strhávat sociální daň a pak lidi okradou, tak riskují pořádnou přesdržku.

• Ten to totiž onehdy řekl v ČT.

• Pavel.Jegl

Požadavek přehlédnut nebyl - viz:

1. Každý bude povinně spořit na penzi.

2. Spořit zaměstnancům budou také zaměstnavatelé.

3. Ten, kdo zplodil děti, bude odměněn státní penzí.

• Ovšem ať se to komu líbí nebo ne, jediné tisíciletími vyzkoušené a skutečně účinné "opatření" pro zajištění ve stáří je to, že děti se postarají o staré nemohoucí rodiče (minulé generace) a je jedno, jestli každý o své vlastní, nebo prostřednictvím důchodu i o ne vlastní. K tomu je ovšem třeba, aby ženy rodily děti a kariéru dělaly jako vedlejšku. Muži je v tom nenahradí, ba ani ti,co se horoucně milují navzájem.

• KIMCID

asi proto že nemá běžý příjem a je ideologicky správně :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit