Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ivislo
    Nejsou to přitom ruští vojáci, kdo je dnes na amerických hranicích, ale američtí vojáci na těch ruských. Američanům by vyhovovalo, aby se do procesu globalizace nikdo nemíchal a nezpochybňoval, co dělají. Tak jako třeba odtržení Kosova od Srbska, které se odehrálo fyzicky a bombardováním.
    Na území USA se boje prakticky nikdy vedly. Skoro nikdo nikdy Ameriku nenapadl. Slavný Pearl Harbor (Hawai), který byl napaden Japonci během druhé světové války, bylo obsazené území, které Američané sami zdevastovali o chvíli dřív. Jediným útokem další země na Spojené státy byla válka za nezávislost na Británii na konci 18. století a britský útok na Washington v roce 1814. Od té doby veškerý teror pochází ze Spojených států a nebyl nikdy potrestán.
  • Rusku se nelíbí rozšiřování základen a další infrastruktury Severoatlantické aliance poblíž společné hranice...
    A může se někdo divit? Vždyť podle smluv mělo být NATO zrušeno společně s RVHP. A žádné základny USA v Evropě. A západ udělal vše kontra. A nyní, když Putin postavil Rusko opět na světovou velmoc, všichni křičí. Ovšem měli by křičet na pravé vinníky. A hlavně v Evropě. Protože ta v případě konfliktu na to doplatí nejvíc. Amíci za bukem se budou jen pošklebovat. To ještě hovězím hlavám Evropy jaksi nedošlo....
    • NATO mělo být zrušeno společně s Varšavskou smlouvou. To tady neustále blil do TV idealista a kulisák jakýsi Havel. Opravdu nevím kde takového blba ti pražáci vykopali.
      • s Havlem, ale tebe určitě vykopali v Moskvě. Doufám, že si tě tam také zase zakopou.
    • podle kterých mělo být zrušeno NATO společně s RVHP to tu píšete? Definujte naprosto přesně jaká to byla smlouva, kdy byla podepsána, kde byla podepsána a kým, za jakých okolností a při jaké příležitosti byla podepsána. Ať si to můžeme všichni ověřit. Ale prosím odpovědět přesně, bez vytáček a na všechny body.
      • Amíci by přece nebyli tak hloupí, aby recipročně rušili svůj pakt NATO, zvlášť když dostali protivníka na kolena. A jak se říká, slibem nezarmoutíš.
        Jinak pisatel výše a ten, který reagoval viz ...podle kterých mělo být zrušeno NATO společně s RVHP to tu píšete..., prokázali trapnou neznalost záměnou RVHP a Varšavské smlouvy. To je jako kdybyste si pletli EU a NATO.
        A to tady chcete hodnotit historii, inteligenti.
        • od Zana vysvětlení, ty inteligente.
      • Byla nějaká ústní dohoda
        • nebyla nějaká ústní dohoda. Nikdy jsem ani o takové ústní dohodě nic neslyšel. Jste první, kdo mi něco takového sděluje. Ovšem Zan zcela jasně píše o smlouvě! ne o ústní dohodě. Tak bych se rád dozvěděl něco o té smlouvě.
          • Přiznám se, o smlouvách nic nevím, současně netvrdím, že žádné neexistovaly, ale vím zcela jistě, že jednou z ruských podmínek ke svolení k znovusjednocení Německa, byl závazek Západu (Američanů), že se NATO nerozšíří ani o centimetr na východ od jednotného Německa k ruským hranicím. Toto Američané slíbili ústně, ani se tím netají, Gorbačovovi, který byl takový naivka, že prolhaným Amíkům uvěřil. Když později Gorbačov naříkal, že ho Západ podvedl, a že porušil své sliby, tak se mu jen vysmívali s tím, že to nemá nikde na papíře. Na tomto případě je vidět, jaký byl Gorbačova naivní hlupák a jakou váhu a věrohodnost má slovo garantů západních hodnot, "čestných a spravedlivých" USA.
            Kdyby se Rusové tehdy šprajcli a nedali svolení k sjednocení, tak máme dnes dvě Německa.
            Nutno podotknout, že zásadně proti sjednocení byla Velká Británie v čele s uctívanou Margaret Thatcherovou a velký problém s tím měla i Francie. Je dost komické, když dnes nějaká koza Májová chce pomáhat bránit jednotné Německo proti Rusku, bez kterého by tento stát, jak jej známe, neexistoval.
            • to, zda lze Gorbačovovi věřit řešit budu, jestliže je tu Zanem, jkpustem a vámi předhazováno nějaké jeho tvrzení o nějaké ústní dohodě, o které nikdo nic neví, kromě Gorbačova a je tu bráno jako dokonaný fakt. A dále, jestliže bylo tak skvělé správné, že Gorbačov podporoval finančně bouřící se britské horníky, proč se k tomu propánakrále hrdě nehlásil? Proč té Margaret Tatcherové tak hloupě lhal?
            • Já bych vůbec neřešil, jestli lze Gorbačovovi věřit, nebo ne, protože je to naivní magor a ve světě zapříčinil neuvěřitelný chaos.
              A jinak Thatcherová měla s Ruskem mnoho problémů, ta by Rusko nejraději vygumovala z mapy.
              Ten Západ na tom byl tedy už tehdy bledě, když jeho obyvatelstvo musel živit Sovětský svaz. A o co té Thatcherové šlo? Chtěla snad, aby horníci i s rodinami pochcípali hlady? Jak typicky demokratické.
            • od kolegy, že Gorbačov cosi o takovéto ústní dohodě po dlouhé době od doby, kdy k této dohodě mělo údajně dojít, cosi tvrdil. Nikdo jiný, kromě Gorbačova, o takové dohodě nic neví. Gorbačovovo tvrzení o této dohodě však nevyvolalo žádný posměch, ale údiv. Právě proto, že o této dohodě nikdo nikdy nic nevěděl. Vím, že Margareta Tatcherová měla s Gorbačovem jiný problém. Začali se jí bouřit horníci, když nechala pozavírat neefektivní uhelné doly. Gorbačov tehdy Tatcherovou ujišťoval, že stávkující britské horníky nijak finančně nepodporuje. Začátkem devadesátých let však Vladimír Bukovskij v archivech UV KSSS objevil dokumenty usvědčující Gorbačova ze lži, neboť se ukázalo, že Gorbačov nechával stávkujícím britským horníkům posílat peníze. Tatcherová, když jí Bukovskij tyto dokumenty ukázal, byla na Gorbačova pěkně nabroušená. Naskýtá se tedy otázka: Lze Gorbačovovi ještě vůbec něco věřit?
        • https://cz.sputniknews.com/politika/201605313170840-rusko-pravda-usa-ohledne-nato/

          Další je jen otázkou cti či zrady. A Mnichov byl pro východ asi slabou lekcí.
          • ze Sputniku vám s prominutím kálí Alík.
            • Tam se aspoň dozvíš pravdu.
  • A co dělá NATO - proč rozestavuje rakety podél celého území Ruska, za co se mstí oni? To by mě zajímalo, když už je řeč o mstě. Jinak osud přeje připraveným, takže pokud by Rusové spali na vavřínech, že vyhráli pár bitev a druhou světovou, tak by se taky mohli probudit a vlála by nad Ruskem Americká vlajka. *9* *9*
  • Až se Rusko začne mstít, tak to poznají všichni, jak ti s milionama a miliardama, tak ti bez nich, až budou společně chcípat na nemoc z ozáření atomem především díky Jů Es Ej. A všichni budou závidět mrtvým, že Stropnický, Vondro, Pavle, Havle, atd,atd, akce - reakce, příčina a následek. Po Arabech jsou na řadě Slované a jejich území. Proto je pro mne důležité referendum, proto je pro mne důležitá neutralita, ne já, ale CIA se učila a studovala propagandu od Goeblse.
  • Když můžou USSA mohou i Rusové, nebo ne?
  • Jak se do lesa na medvěda volá,te se drápem po us rypáku!
    Amici jsou známí svými kudlami do zad svých přátel a teď se jim to vrací všude.
  • InfoSperber a už nejen tento zdroj uvádí: Západní média mlčí o stavbě námořní základny USA v Očakovu , což je těsně u hranic RF.. která již začala ! Kdo se tedy stále víc a víc roztahuje po světě v zájmu světových boháčů a různých "elit"., se opět a znovu pokusit jít do Ruska.,v podstatě zločineckým způsobem krást a doslova rabovat jejich strategické suroviny, životní prostor atd., jako za Hitlera., nyní však v zájmu už ne "3 Říše"., ale nějaké "svobody a demokracie" a tím reálně dostat zase celou Evropu., do obrovského nebezpečí války, tentokrát však už skutečně nukleární a to už i pro samotnou USA ?! Svět., či spíše stovky nenažraných šílenců a psychopatů s obrovskou mocí i penězi.,si od 2sv. až příliš moc zahrávají s něčím., co může tentokrát svět opravdu zničit na desítky let vývoje., včetně reálných stovek milionů mrtvých..a s tak hroznými prostředky ničení..,o kterých se magorovi a zločinci Hitlerovi ani nesnilo ! Tentokrát by se už nikdo "někam za moře" opravdu neschoval ! Nedej Bože a to i pro nás !., aby se po vcelku pragmatickém Putinovi.. dostal brzy "revolučně" k moci nějaký generál Lenin Jelcinovič Kokotěnko a měl okolo sebe podobné magory..s chutí válčit a řvát zase Urááá..!
    • Přesně tak, Západ by si měl Putina hýčkat, a ne ho neustále sr.t. Až se v Rusku dostane k moci nějakej ras, kterej si nenechá věčně kálet na hlavu, tak se nebudou stačit divit.
  • Jejich krok je plně opodstatněný.
  • proč "mstí",. Rusko se snaží účelně ochránit své zájmy a já mu držím palce. Naopak Západ se mstí Rusku za to, že se nevzdalo, vzchopilo a sílí.
  • Máte tady pravdu. USA, evropské hodnoty a demokracie jsou tak akorát imperialistické choutky. Naložit USA a Západ na raketu a vystřelit, aby se už ta lepra a prašivot nikdy nevrátily a byl tu klid,mír a pohoda.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit