Přejít na výpis diskuzí

Muž, bez kterého by české pivo nebylo tím, čím je dnes

29.12.2017 16:30
Helena Kalendová 15 příspěvků

Pšenice na koláče, oves pro koně, ječmen na pivo. Tak pravil "geniální sládek" a zakladatel našeho odborného pivovarnictví František Ondřej Poupě, který na přelomu 18. a 19. století významným způsobem zmodernizoval proces výroby zlatavého moku. Bez něj by české pivo nebylo tím, čím je dnes. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pivo, které je dnes v lahvích se už pomalu nedá pít. "Desítka" je na tom chuťově jako "sedmička" za doby tzv. "normalisace"
    "Dvanáctka" je na tom, jako bývala "desítka" a chuťově také i mnohdy "unterhund" (jak která).
  • ... jeden totální id*ot zde dementně psával "Pepek vyskoč" - jenom blb se řídí prastarým filmem :)))
  • Myslíte Japonské?
  • xxx
  • Děkuji autorce, paní Heleně Kalendové, za zajímavý článek o významném českém pivovarníku p. Poupěti. V té souvislosti bych se přimlouval za článek o neméně slavném německém sládku z Bavor, p. Josefu Grollovi, protože on to byl, kdo založil slávu proslulého ležáku Pilsner Urquell - první jeho várku uvařil v roce 1842! Před příchodem p. Grolla se totiž v Plzni vařilo pivo, které podle pamětníků bylo chuti nevalné.
    (Tzv. zlaté ručičky nemají jenom Češi /jak si často přisuzují/, ale také Němci - na to bychom neměli zapomínat.)
  • když chlemtáš okenu a kapalinu do ostřikovařů bezďáku.....
  • xxx
  • xxx
  • xxx
  • xxx
  • xxx
  • xxx
  • dobré pivo. Kdyby jim ho nacionalističtí separatisté z Čech neukradli, tak se nemají dnes čím chlubit.
  • Pivo je boží dar.
  • Zajímavý článek. Jak je vidět, česká závist má zjevně historické kořeny.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit