Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bureš neznám?
  • Hlavně, že si tady pěstujeme "elitu", která dostává anebo daruje jako dárek kabelky za 50 tisíc,
    milióny v krabicích od vína, pobírá dotace na kongresová "hnízda" (To je jako bych si nechal k mému výdělku 15 tisíc poslat od EU 100 Kč-směšné).
  • Cožpak nevidíte, že ony všechny řetězce to dělají? Většina zboží je dovezena z Číny a prodávána, kromě pár onoho značkového patřičně přidraženého. Jen se divím, proč tuhle oblast dávno nepodchytili Vietnamci ve velkém jako konkurence oněl Lidlům, Albertům,Tescům a t.d. O našich ani nemluvě. Ti dokázali maximálně prodat za babku (viz Škoda, Poldi a t.d.) a pak z těch přebytků v cizině vyrobené zboží draze nakupovat zpátky.... Tomu se říká podnikání.
  • Všem dobrým hospodářům pochopitelné. Dobrým podnikatelem může být pouze ten, který vyšel z oné výrobní základny a ne ten,kterému vše spadlo do klína bez přičinění, či si to "vlastním přičiněním" naloupil. A ony moderní žvásty o odbornosti, prosperitě a ekonomice jsou jen zástěrkou pro ony loupeže. Protože NIKDO nemůže zhodnotit onu ekonomiku a její důsledky do budoucna. (Viz ony naše privatizace, restituce, prodeje sítí, vody, lesů, přibylí "investoři" jako Kožený a spol a t.d.). A ony důsledky oné "ekonomiky" už začínáme dnes vidět sami. Je to přesně podle oněch starých pořekadel BLIŽŠÍ KOŠILE NEŽ KABÁT či PRODEJ CHLEBA A KUP SI NŮŽ. Pochopitelně - onen nůž je všem těm hlasatelům ku prospěchu, ovšem pouze jim. Oni jej totiž dokáží dobře pro sebe využívat. Buďto jako oni obyčejní zlodějíčkové, kteří jej přiloží na hrdlo a dostanou co chtějí, a nebo ti velcí a mazanější, co ho vtipně převedou do daní, různých nařízení, zákazů, práva a tak si své prebendy udrží i v oněch dobách nejkrutějších. A případě převratů či revolucí zavčas dokáží zmizet jako pára nad hrńcem - viz ona šlechta za první války zmizeli za oceán, majetní židé za dob holokaustu, či nacističtí zločinci po válce.
  • Bureš, bez kterého by ANO neexistovalo.
  • Stejný úkaz jako v havlostáně po roku 1989.Koupil jsem v Lídlu na MDD člun vhodný pro 3leté až 6 tileté děti do bazenu.Prodává ho německý obchodník,kde by měla být baťovská kvalita,ale byl to šunt z Číny za inflační peníze 200 Kč.Koupil jsem podřadné zboží z Číny v Pepku za malý peníz a byla to větší radost než do kolonie Česko z Lídlu.To samé tác protizkluzový,který je křivý,opět z Číny.O botách ani nemluvím a to i značkový.Zlatý pokračovatel Svit Gottwaldov.To byla kvalita a elegance za přiměřený peníz.Jsem již z toho bordelu otráven kam nás ten kulisák zatáhl.Pokud se to ihned nezlepší tak chci vypadnout z EU.Obchod s Brazilií je kvalitní.Z vlastní zkušenosti.A to nepíšu ani o zdravotnickém materiálu pro německé vojáky do roku 1945,abych nebyl za fašistu,ale pouze porovnávám co kupuji nyní ve všem pouze šunt.
  • To jsou samozřejmě nesmysly, pracovní podmínky byly ale před 120 lety hodně tvrdé.
    Pracovní doba: byla od 7:00 do 20:00 a v dílnách se zpívalo. Byly vybaveny od počátku stroji: 3 prošívací stroje Ringschiefer a šlapací šicí stroje Singer – 8 kusů. Výdělek zaměstnanců činil 7 rýnských týdně, to byl případ mladého děvčete, 14leté šičky.
    Moje babička u Bati pracovala a velice ho chválila. To bylo ale mnohem později. *3*
  • vanhorne
    "že se zhroutil celý kožedělný průmysl"
    Nevis vubec o cem pindas.
  • baťa způsobil že se zhroutil celý kožedělný průmysl, všichni obuvníci a řemeslnici během roku zkrachovali... výsledek 100 tisíc lidí bez práce kteří museli jít otročit do jeho továren a desítek sebevražd a stovky lidských neštěstí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit