Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já se jim nedivím. Pod špinavým tlakem USA, které se takto nefér zbavují konkurence, naši papaláši zasáhli do obchodu. Přitom žádný důkaz není znám. A navíc i Německo, náš velký "kamarád" se Amíkům vysmálo a nesouhlasilo se stejnou špinavostí, když si ověřili, že u Huawei není nic, co Amíci tvrdí. Když by byly sankce, pak bych souhlasil a spíše trval na tom, aby to zaplatili ti naši slavní podlézači.

  • Můžeme si myslet cokoli, číňané jsou největší věřitelé USA. Kdyby požadovali splacení dluhu okamžitě, tak by amíci padli stejně jako ve Vietnamu a Afgánistánu. Pokorně by se snažili se staženým zadkem o dohodu. viz Talibán. Co se týká vyspělých technologí, amíkům i  evropanům ujel čínský rychlík pořádně daleko. A ten, kdo je v česku proti číňanům, je blázen. Politika je svinstvo, ale ekonomika je věc čísel. A my jsme 30 let po neústavním převratu stále německou kolonií, která z nás vysává 400 miliard korun ročně. Pro mladé, kteří prošli současným vzdělávacím systémem s maturitou a neví, co je to 1 miliarda, je to 1000 milionů.  Prezidenta do toho nepleťte, současný problém s Huawei je pouze obchodní válka USA s Čínou, kdy se amíci snaží do toho dostat pitomou a řiťolezeckou EU.

    • vanhorne

      "číňané jsou největší věřitelé USA"

      Komu dluzi China takovou horu penez?

      National debt of China.

        As of October 2018, it stands at approximately CN¥ 36 trillion (US$ 5.2 trillion), equivalent to about 47.6% of GDP. Standard & Poor's Global Ratings has stated Chinese local governments may have an additional CN¥40 trillion ($5.8 trillion) in off-balance sheet debt.

      • Jsou to vysoká čísla, ale vzhledem k výše diskutovanému dluhu USA tam stále vidím rozdíl minimálně jednoho řádu, jinak v USA je to asi 120 % HDP proti čínským 48 % HDP.

        Zajímavé by bylo porovnat např.likviditu, ale to nechám povolanějším.


    • Huawei vznikla jako polovojenská  a polostátní  firma a strach ze  špionáže a  je hloupost?  Společenství afrických států mají s  Huawei   "dobré" zkušenosti... akorát v nočních hodinách  vysosávali číňané  informace ze sítí, které tam zřídili,..... náš problém je, Čína to ví, že rozumíme pouze řeči čísel....v tom špatném slova smyslu.. a to dlouhodobě....

      • Ze Společenství afrických států lze "vysosávat" hromadu informací a to takových, že "veledůležitých". Na příklad, kolik Afričanů má AIDS, kolik ebolu, kolik malarii, kolik padlo vojáků USA v Somálsku (1992 - 1995), či zprávu z 24. listopadu 2018  14:08 v iDnes.cz : "Spojené státy stáhnou v příštích letech z Afriky
        stovky amerických vojáků, kteří jsou nyní nasazeni v boji proti
        teroristickým skupinám. USA chce vojáky převelet do jiných oblastí kvůli
        ohrožení ze strany Ruska a Číny"  (zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/spojene-staty-usa-afrika-zapojeni-armada-vojaci-odchod-rusko-cina-vojenske-operace.A181123_112337_zahranicni_dtt) a podobné, zvláště pokud jsou Číňané líní číst zprávy WHO či informace běžně zveřejňované v médiích a psané latinkou.

    • Kristova noho, i tohle může psát do diskuzí pod články, kde jste studoval ekonomii, v CCCP ? Nebýt Německa a jeho provázanosti s Českou Republikou v oblasti obchodu tak nemáte co jíst vy dutá hlavo.
      • co jsme jedli,, než jsme se stali jejich montovnou?

      • MirekB

        Ano. Kdyby na nás Německo uvalilo sankce jako USA na Venezuelu, tak bychom se měli jako Venezuelané.

        To se ale nikdy nestane. Němci, na rozdíl od USA, už netouží po světovládě.

        Problém je v tom, že ekonomická a vojenská světovláda Američanů už skončila a to je prostě štve. Tak prskají a prskají. Vyhrožovat vojensky a ekonomicky malým státům pro ně není problém. Ale Rusku a Číně jsou u zadku.

        • tak na to, že Němci netouží po světovládě nebo aspoň po vládnutí Evropě mimo Rusko, na to bych moc nevsázela.

    • To zase tady perlí nějaký "ekonom"...Čína moc dobře ví, že nemůže chtít prodat všechny americké dluhopisy ihned, dobře ví, že by z toho nic neměla a o vše by přišla. Čínský rychlík ujel EU a USA pouze ve zlodějnách cizích technologií a  průmyslové špionáži, v tom jsou Číňané mistři. A kdyby vedle nás nebyla evropská lokomotiva Německo, bylo by 50% lidí bez práce. A prezident se do toho plést taky musí, když si zde hraje na velvyslance čínských firem a jistě to zadarmo nedělá!
    • Co to meleš bolševiku, pokud by USA přestaly odebírat čínské zboží ta se ten komouškej stát do týdne položí a ta šikmooká sebranka to ví moc dobře.

      "okamžité splacení dluhu" svatá prostoto, vy jste dnes bezprecedentně vyhrál cenu hlupáka dne...

      • Znáte ještě nějakou jinou, srandovní?

        USA jsou cílem 19 % čínského exportu.

        Zdroj:https://www.businessinfo.cz/cs/clanky/cina-zahranicni-obchod-a-investice-19052.html

        Cena hlupáka dne se bude stěhovat...

        Být vámi, nepoužívám neznámé termity, vysoce podceňujete risoto fiakru.


      • asi proto se Čína USA nebojí, ale USA Číny ano (:

  • MirekB

    To je zajímavé, kolik je tu znalců a označují Čínu jako zaostalou zemi, která potřebuje krást patenty. To, že to samé kdysi dělali Japonci, tak to si nevzpomenou. Rozdíl je v tom, že Japonci dost ustrnuli na místě, zatímco Číňani tvrdě pracují a v mnoha oblastech už svět dávno předběhli. Včetně 5G.

    Co, by dělali Američani, kdyby neměli Fermiho, aby mohli vyrobit jadernou bombu, nebo bez ukořistěných německých raketových odborníků, aby dosáhli nějaké úspěchy v raketové technice?

    Pražská kavárna prská, že by tu mohli dostavět jaderné elektrárny Rusové (Rosatom) nebo (z praktického hlediska spíše teroreticky) Číňani (CGNP). Ostatní možní dodavatelé (USA -
    Westinghouse, Francie - EdF a Areva-Mitsubishi, Jižní Korea -
    KHNP) nepřichází z mnoha odborných technických a ekonomických důvodů v úvahu.

  • Nejde asi už jen o Huawei., ale hlavně o to, že jsme se opět jako "něčí", užiteční Švejci.,stali součástí obchodně technologické války mezi vlivy USA a Čínou., která má technologicky i nejblíže jasný a reálný náběh na internetovou technologii 5G., patrně i za lepší cenu.atd..atd..což je tak revoluční a celosvětově technologický zvrat., že..kdo to spustí dříve, než jiní..v tomto případě dost možná právě ti soudruzi z Číny., tak může reálně přijít k neskutečně velkému a celosvětovému vlivu, moci i k neskutečně obrovkým ziskům, oproti jiným a to na dlouhou dobu !. O nás, či dokonce přímo o naše zájmy..tu patrně, ani zas tak moc nejde v rámci světového rozdělení vlivu., mezi jinými a skutečnými mocnostmi..

    • Kamrád, který pracuje  v O2, říkal, že jednali s Huawei   a ti   nabízeli svoje technologie s takovým podtržením ceny, že to bylo až zarážející, že za tím není  ještě jiný  zájem. .....

      • MirekB

        O ceně můžete mluvit jako o podtržené, pokud máte objektivní srovnání s technologicky srovnatelnými nabídkami. Asi záleží na tom, o jakou záležitost se jedná.

        Pokud jde obecně o aplikaci technologie 5G, tak podle mého názoru nikdo nemůže podat srovnatelnou nabídku, protože i podle oficiálních údajů je čínská nabídka 5G technologie mnohem lepší než konkurentů. Asi proto chtějí postavit v Bruselu velké centrum založené na technologii Huawei.

        Ale je jisté, že Huawei chce silně expandovat. A k tomu využívá i cenu.

        Z nějaké špiomáže Číňanů nemám obavy. Co bychom měli říkat prokázanému odposlouchávání německých politiků ze strany USA? Teď bylo zveřejněno,  že nějaká aplikaci Applu může sloužit k přímému sledování účastníků. A využívání cloudových služeb předává kontrolu nad používáním počítačů úplně jinam.

    • Čeští poskokové se okamžitě na rozkaz USA vrhli do jeho řiti. Stydím se za tento národ šašků.

      • tobro
        https://tinyurl.com/y3yun93s
        • aaaa. ruský agent....

  • už toho vy demokraticko-teroristické špíny nechte, dobře víme odkud ten smrad vane, z teroristických USA

  • Je to stejné jako "diselgate", tam taky v USSA řvali proti dieselům a nakonec je budou sami vyrábět s obsahem 7.3L do osobáků, prostě každá záminka na likvidaci konkurence je dobrá!!! Tam to byly údajně zplodiny tady zase špióni, být Huawei chtěl bych mnohem víc!!!

  • Zajímalo by mě kdyby k arbitrážím přistoupil každý komu Čína ukradla patenty, know-how a veškeré zboží co pěkně po bolševicku nakopírovala.

    Každopádně včera dorazilo z Číny na Ruzyni letadlo s amfetaminem za miliardu, takže zemanova hedvábná stezka začíná fungovat dokonale.😀

    • To, co dorazilo z Číny podle zpáv smrdělo. Amfetamin nesmrdí, amfetamin je hotová droga.  

      "Amfetamin patří spolu s příbuzným metamfetaminem mezi stimulační látky (stimulanty) zvyšující hladinu neuromediátorů noradrenalinu (norepinefrinu), serotoninu, a dopaminu v mozku.[1] Využívá se v léčbě poruchy pozornosti s hyperaktivitou (ADHD) zejména u dětí, dále při léčbě úrazů mozku, narkolepsie a chronického únavového syndromu. Původně se používal i jako anorektikum k potlačení hladu a snížení tělesné hmotnosti.

      Často je zneužíván jako rekreační droga, například pod názvem Speed. Jeho triviální název je odvozen od jednoho z možných chemických názvů: alfa-methylfenethylamin. Výraz amfetamin zároveň označuje třídu sloučenin odvozených od této základní chemické struktury. Metamfetamin, též metylamfetamin nebo (mimo
      odborný kontext nejčastěji) pervitin (dřívější obchodní název), MA,
      desoxyefedrin, methedrin je syntetické stimulancium z řad amfetaminů.
      Poprvé byl připraven v roce 1887 v Japonsku
      ". Příště už nekecejte blbosti a podívejte se aspoň do té zjednodušující Wikipedie.

      Zdroj : Wikipedie

    • vanhorne

      "k arbitrážím přistoupil každý komu Čína ukradla"

       Nedoplatili by se.

    • A kdyby to bylo v letadle, třeba z Nizozemska, tak byste se vysmál komu? 

      • No ale nebylo.....

      • A to znáte ????   -kdyby kdyby byli v pr.d..li ryby nebuseli by být rybáři.

        Bolševičtí  -píííp- komisaři mají za to, že když nad nimi drží ochranou ruku ta česká hradní zrůda se svými slouhy můžou si dovolit cokoli. Tentokrát narazili a doufejme že tak bude i příšte. Ať si ta žluťácká smečka laskavě uvědomí, že česko není jen jakýsi komouš-konfident zeMAN, který musí tančit dle kremelských not.

        • Vaše jednoduchost je úsměvná 🙂



  • Pokud nějaký debbil řekl bez důkazů, že Huawei představuje hrozbu, tak je to na doživotní trest vězení. Samozřejmostí bude zabavení majetku těmto viníkům a všem jejich příbuzným s doživotním placením náhrady škody.

  • čučkařům zaplatili terorosti z USA , naši politici a novináři jsou také podplalceni, tak se ta lež nese dál


    • Vidíte a zase vedle - lepšoidního čučkaře zeMANa si přece vydržuje a hýčká kremelský skřet a ne civilizovaná část světa.

      Máte nějak špatně nastavený kompas. Ale všeho do času - jak čučkařský lepšoid zeMAN skončí v propadlišti dějin, žluťasové odtáhnou neb nebudou mít komu "podkuřovat".

  • BIS a NÚKIB v mém nitru vyvolávají představy o organizacích, jejichž činnost je zdeformována do zrůdné eurohujerské podoby na základě aktivistického snažení vedoucích představitelů těchto institucí.  BIS a NÚKIB se mění ve vystrčená tykadla Bruselu. České bezpečnostní instituce by měly hájit a prosazovat zájmy ČR a ne zájmy bruselských eurohujerů a dalších iniciativně blbnoucích záškodníků ve službách nadnárodní sorosovsko-merkelovské mafie. NÚKIB s eurohujerským zápalem poštvává proti Huawei naše politiky, nedbajíce na možné následné zhoubné důsledky a škody. Huawei není výjimkou, všechny ostatní firmy včetně amerických paralelně provádí to, co je jen Huawei vytýkáno aktivistickými předáky NÚKIB. Poučení šťávovským vydíráním nebylo dostatečně poučné ?
    • Kam myslíte, že přešli bývalí agenti STB? Ano, do těchto dvou organizací a škodí dál.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit