Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mun.go

    Nejde o to, jak strašná - ale že byla vyvolaná chamtivostí banksterů - snahou po maximálním růstu zisku.

    Kupodivu, i dnes ekonomická klika a emeritní prezident prof. Ing. Václav Klaus, CSc. vyvolávají hysterii z hospodářské krize ... modly globálního kapitalismu (volný pohyb zboží, osob a kapitálu) jsou ohroženy ...

    Je čas na vzpouru davů, burcuje exprezident Klaus

    O velké depresi v letech 1929 - 1933 je pěkný článek zde: Nejasné příčiny velké hospodářské krize

    Ekonomové krizi rozpitvávají stále a tvrdí, že dnes už jsou mnohem dále - mají vědecké metody, které pomohou krizi odvrátit či zmírnit - jenom aby se vlády jejich návrhy řídily ...houby mají. Dovedou tak nanejvýš expost rozpitvat situaci a říct že to a to se dělalo špatně ...

    • Ač pan profesor Klaus - emeritní prezident České republiky nebyl a není zdaleka mým "šálkem kávy", v tomto jeho názoru není jiného východsika než s ním bezvýhradně souhlasit. Ta nechutná podvodná smečka vedena rusofilcko-číňanským prolhaným "pyžamovým" ožralcem a dirigovaná komouš STB-ckým konfidentem, křiváckým, podlým, čoboláckým přivandrovaleckým Agroferťáckým koblihářem je ve  vrcholu svých zrůdných zločinů proti CZ.

      Áňňo - zeMANe - ty vlastizrádný přisluhovači Kremlu a ufňukaná úúúcelofková káámpááňňovitá ... Bureši/bááábiši je nejvyšší čas s vámi řádně vymést .

    • Pokud se nemýlím tak Klaus sen. byl vedený v seznamu jako KLUK.

      • já pamatuju více Kožených , tak u pokřiku více Kovidu se zas tak nerozčiluju , je čestným předchůdcem toho co sedí na hradě a leje slivovici v bunkru v Lánech a hovoří o tom že nejlepší prase na zabijačku je to co trpí anorexií , ty vogo voni si nepřestanou dělat bžundu ani v době třeba válečného stavu , ted už vím jaké je to učit se demokraci v ČLR😀

        Možná bude soutěž o zemi kde sežrali vypasené prase co pošlo hlady.

  • josef.chmela

    Je až úsměvné jak by nyní šmejdi z ODS, TOP09. STAN, Piráti a černoprdelníci rozdávali lidem miliardy ze státního rozpočtu kde už nic není.

    Jsem OSVČ a řídil jsem se heslem ODSáků, že nikdo se nesmí spoléhat na stát a vždy si pomoct sám, vždy jsem byl zodpovědný a proto mám i dnes z čeho žít.

    Proto odsuzuji rozdávání ze státního (z našeho). Ten kdo ekonomicky nepřežije tuto krizi bez pomoci, tak byl nezodpovědný a nebo byl nepotřebný, zbytečný a navíc. Ti ať klidně zkrachují.

    • Ty bolševický pšouku a podporovateli takový zrůdných best..í jako zeMAN + Bureš a OSVČ? Nenech se vysmát, vždyť ty ani netušíš co to označení znamená.

    • v tom případě jste krasný příklad toho že jste tvořil nadhodnotu a tím okrádal kapitalisticky spolubližního svého neb jinak by z vás byl hladový žebrající důchodce , který by se musel spolehnout na sociální solidaritu jiných (nikoliv socialistickou to by jste žebrali oba)😂Tím netvrdím že jste činil špatně.

    • Cože?! Soudruh Chmela je OSVČ???!!! Jak se to srovnává s jeho stranickou vírou v "jediné nesmrtelné marx-leninské učení"? Proč není soudruh dělníkem???!!!

    • No - je spíše úsměvné, že řídíš heslem ODSáckých  šmejdů...

      Trochu schizofrenie...

      • takže vykořistoval a ještě se s tim chlubí , jestli to není nějaké spiknutí😀

      • josef.chmela

        Ne, to jen abych těm ODSáckým šmejdům udělal radost, oni ji mají tak málo a stále si na něco stěžují. No, úplní chudáci.

    • mun.go

      Co ti, kteří nepřežijí fyzicky? 

      Prostě mají smůlu - ale na druhé straně se dosáhne kvalitnější populace, nezatížené množstvím neproduktivních starých lidí.

      • Před pár lety se objevila studie jak je kouření užitečné neb vyhubí lidi co by čerpali důchod , za průzkumem a výsledkem stála nejmenovaná firma od cigár.Tak snad se za pár let nedočkáme podobné studie kde bude podepsán Wuchanský virologický institut ve spolupráci se soukromým farmaceutickým průmyslem .V každém případě ty "netopýři" dávaj a zdaleka nejsme u konce , chápu že lidi otupí a mají toho plné zuby.Taky se těm mladým může stát že po nich nebude nikdo kdo se postará o ně , z hlediska života na zemi jde o druh a třeba se dočkáme kvalitnějšího druhu nezatíženého množstvím lidí , taky úhel pohledu.

      • josef.chmela

        O staré neproduktivní lidi se musí důstojně postarat stát v jakémkoli čase. To je znakem vyspělé společnosti.

        • O staré lidi a nemohoucí se alespoň podle mě, pane Chmelo musí postarat docelá jiná, přirozená instituce - rodina. Stát má financovat veřejné statky. A můj děda, tatínek, maminka jsou lidé, kteří nešli odpovědnost za mě, a potom zcela logicky já za ně. Nepleťte si stát s veřejným vemenem. Děkuji

          • josef.chmela

            Zcela logicky z Vašeho příspěvku usuzuji, že Vaši rodiče nebrali či neberou důchod a plně se o ně staráte Vy.

            • Psal jste pane Chmelo o důstojné péči, ne o almužně a nějakém starobinci pro opuštěné a osamělé seniory. Takové péče jsou a budou ušetření. Hezký večer. 

        • obávám se že je to otázka vyspělé bohaté společnosti která chce a těžko ji přinutíte jako starý a slabý pokud chtít nebude.Pak je na Vás jak jste se zařídil včetně výchovy dětí.

  • josef.chmela


    Autor článku píše, že krize nebyla tak jednoznačná a jednoduchá a přitom zde uvádí své jednoduché názory.

    Do roku 1932 hospodářský pokles zasáhl Afriku, Asii, Austrálii, Evropu,
    Jižní Ameriku a zbytek Severní Ameriky. Jediným kontinentem, kde jste mu
    mohli uniknout, byla Antarktida.
    To asi proto, že tamní ploutvonožci neznají kapitalismus a neměli zakoupené americké akcie.

  • Příčinou krize je morální bída. Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem.


    TO NEŘEK ŽÁDNEJ BOLŠEVÍK !!! a pošlete to Bílého domu v rámci globalizace

    • Karel

      Byl to Baťa největší a nelepší "kapitalista" v tehdejším Československu.

      • Jasně , ale vidíte mládí vpřed viz .dole , no nevim ale chtít někoho urazit a udělat sam ze sebe troubu , to chce talent chucpe . Byl kapitalista a přemýšlel nad udržitelností společnosti a samozřejmě svého prospěchu na rozdíl od některých dnes .Takže pro Vás za jedna.

    • Chachachahihi to se Martiňákovi moc povedlo.Vyhlášený sprosťák a hulvát zdejších diskuzí,dává lekce slušnosti. A prý mravní hledisko a osobní příklad! Ten, který tady prská sprostá slova napravo, nalevo najednou hraje  na "slušnou" notu.Ovšem vrcholem blbosti, je poslední výkřik o Bílém domu.V případě tady tohoto psavce ostatně stačí přečíst vždy  poslední max 2 věty.A je ihned jasno.

      • můj věrný čtenáři z psince agrofertu to není z mé hlavy ale to řek BAŤA .

        SI ZE SEBE UDĚLAL EXTRA ID.OTA , TO UŽ JE HORŠÍ NEŽ KDYŽ TVŮJ GURU HONÍ NA SVOJÍ ZAHRADĚ MONČU S ROUŠKOU.VY UŽ JSTE VÍC RETARDOVANÝ NEŽ BYLI TY BOLŠEVÍCI Z KOLCHOZŮ.

        • ááá narodil se nám akademik z pasek Martiňák. Jasně, že jsem ten extra i. a retardovaný a úplně všechno co napíšeš.Odhalil jsi mně. Ale jinak jsem v pohodě klidku a bezstarostnosti. Lůza tady prská zlostí, nadává a spílá třídnímu nepříteli. A tak to bude mít až do konce jejího zpackaného života. A přidej ještě větší písmenka!

          • vřelé díky za pečlivé přečtení a pečlivě připravenou odpověď😎 ty muj fanoušku 

    • josef.chmela

      Ano, máš pravdu. Je nutné na celém světě nastolit socialismus a zlikvidovat kapitalismus s USA jako největší teroristy zlo.

      • ochmelko to řek kapitalista !, ale kapitalista který to měl v hlavě srovnaný , takže socialismus si strč do erdele a vem tam komunisty , nacisty a ty extrémě nenažraný kapitalisty typu Donald , Bureš . lidem má vládnou člověk moudrý a schopný a né lůza at je jak chce bohatá .

        • josef.chmela

          To je jedno kdo to řekl. Hlavně, že vystihl mravní bídu kapitalismu. Stejně vývoj lidstva spěje k socialismu nebo něčemu podobnému ale chvíli to ještě bude trvat než si to lidi srovnají v hlavách. A ty si pak ten kapitalismus můžeš strčit do erdele pokud tě dříve nesežere.

          • vystihl mravní bídu bez ohledu na režim , aspon v něčem jsme za jedno🙂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit