Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je mi to jedno. Umím jezdit jak pomalu, tak rychle. Je to ale i o autě. Snížení rychlosti povede asi k méně dopravním nehodám,  ale dálnice budou ucpané. Pamatuji si "záběr z Norska", jel jsem po dálnici cca 100-105 a předjížděl mercedes SLK. Peugeotem 307. To by na české dálnici nebylo možné...to by mi český majitel SLKáčka nedovolil...v Norsku to bylo normální. A po městě? To by jste měli zažít, jak byli Norové opatrní a jezdili velmi ukázněně. Pokuty, ty byly vysoké. Jde to. Proč ne tady?😈

  • Viděl jsem jakýsi dokument přímo z Holandska, kde bylo zcela vážně řečeno, že očekávané přínosy jsou prozatím pouze teorie. Je třeba to ověřit praxí, takže berme to prozatím pouze jako experiment. Pokud vím, tak snížení maximální rychlosti ve velkých městech kýžené zlepšení většinou nepřineslo. Jen čekám, kdy někdo navrhne snížení rychlosti letecké a námořní přepravy, které jsou násobně vyššími znečišťovateli ovzduší.
  • EDIT: reakce na Jindru 2309, omylem jsem napsal nový příspěvek.


    S úsměvem ano, s ironií až tolik ne. Pokud nepatříte mezi zlomyslné řidiče, kteří úmyslně blokují levý pruh zbytečně pomalou jízdou, nemůžu říct ani popel. Nicméně, pokud někdo chce jet po dálnici 130km/h+, neomezuje a neohrožuje svým počínáním okolní provoz, měl by mu být umožněn volný průjezd. 

    To že jede "150km/h" je na případném zvážení PČR, ne Pepíka z Horní Dolní, co se rozhodl, že bude vymáhat pravidla provozu na dálnici. Bohužel mám zkoušenost, že těhle Pepíků je násobně víc, než "18 letejch, nevyježděnejch, nevyskákanejch sebevrahů v Audi".

  • Dneska se dělají auta na elektřinu. Jezdit stovkou, vždyť jet sto to já jedu na 1 250 otáček na šestku a je to jen tak tak, že se motor točí a to mam 3 litra.  Do mírného kopce musím stejně přeřadit. Tady je vidět, že politici v Č.R. a Nizozemsku nemají daleko od sebe a takto je celá EU diletantů..

  • Ejdou jezdím v pravém pruhu předepsanou rychlostí, abych dopřál všem pirátům jejich vysněnou sebevraždu. 

    Píšeme to oba s úsměvem a ironií, nepletu se? 

  • Jindřichu, je dobře, že na dálnici dodržujete předpisy, to vás šlechtí... ale! 

    pevně věřím a doufám, že nepatříte mezi ten typ řidičů, co těch 128km/h

    tacho (cca 112-120km/h GPS dle typu rychloměru) jedou imrvére v levym,

    protože "kam ty p*čo spěcháš!! do hrobu?? já jedu 130km!!!""....a v pravym

    jsou koleje, nehodlám si zrasovat tlumiče....." 

  • To máte fuk , za pár let tu stejně už bude tolik aut že i ta stovka bude jen utopie a kvapem se začneme blížit k Japonsku kde udávali u aut už před lety průměrnou rychlost na silnicích 27 Km/hod .
  • Kravina 100 jezdí každej po okrskách

  • U nás může zákon říkat co chce, stejně si každý dělá co chce. Na dálnici zkuste jezdit podle předpisů. To se se zlou potážete. Kde je to možné, tam jedu 130 snad jen já - trouba nepřizpůsobivý.😀

    Naše zákony jsou jenom na papíře. A nejen co se týče provozu po pozemních komunikacích. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit