Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • gaheris

    Pravdou je, že Fiala, nejhorší premiér je prolhanej holomek! Tak by to měli na googlu nechat!

  • A čí pravdu?

    • mun.go

      To už se ptala Koloběžka včera 8.12.2022 ve 13:00 ...

    • Pravda je podle definice shoda daného tvrzení se skutečností.

      Je třeba rozlišovat

      1) Vyslovení pravdy.

      2) Vyslovení vlastního názoru.

      • mun.go

        Problém je ve slovech "shoda" a "skutečnost" a "pravda"

        Samotná skutečnost je filosofický pojem - viz například "What is reality?" a pojmy "Empirismus", "Idealismus", "Nominalismus", "Objektivismus", "Platonismus", "Realismus": ... například Empirismus je myšlenka, že všechny pojmy mají svůj původ v našich vlastních zkušenostech a že to, co můžeme poznat, je odůvodněno pouze naší zkušeností. V empirismu tedy platí, že to, co je aktuální, odpovídá naší zkušenosti.  Jak ovšem poznáme, zda naše zkušenosti správně odpovídají skutečnosti?

        Anglická Wikipedie říká: "Realita je součet nebo souhrn všeho, co je v systému skutečné nebo existující, na rozdíl od toho, co je pouze imaginární. Termín se také používá pro označení ontologického statusu věcí, který označuje jejich existenci. Z fyzikálního hlediska je realita souhrn známých i neznámých vlastností systému."

        Česká Wikipedie uvádí, že  "Skutečnost je paradoxní pojem: na jedné straně by měl označovat to, co opravdu jest a nezávisí na pozorovateli, na druhé straně každý výměr toho, co je a co není skutečné, je výtvor člověka a určité kultury. Tak lze patrně chápat i slavný výrok sofistického filosofa Prótagory, že „mírou všech věcí je člověk : jsoucích, že jsou - nejsoucích, že nejsou“. [ Tuto dvojznačnost prozrazuje i původ slova: české „skutečnost“ souvisí se slovem „skutek“ a je odvozeno od staročeského „skutiti“, udělat, spáchat, podobně jako odpovídající německé Wirklichkeit od wirken, působit, latinské actualitas od actus, čin, nebo řecké en-ergeia od ergon, čin."

        Shodu bohužel v mnoha případech (zejména u mediálních informací ) nemůžeme zcela (ze 100%) ověřit.

        No a pravda - ta je relativní/*. V souladu s Karlem Čapkem soudím, že každý má svou pravdu  (viz Povídky z jedné kapsy, Povídky z druhé kapsy), kde  není přesně dána pravda a záleží na úhlu pohledu.

        • mun.go

          /* V podání EU a Filajovy pětiramenné chobotnice ovšem existuje pouze jedna neměnná a zaručeně správná pravda, podepřená zaoceánskou demokracií.

          • mun.go

            Ještě pro Občana: "1) Vyslovení pravdy" a "2) Vyslovení vlastního názoru" se nevylučuje".

  • Zavádění cenzury a její provozování je podle našich zákonů trestné. Takže ti co to odsouhlasili by již měli sedět ve vězení.

  • Kdyby to nebylo konec konců tragické, tak je to prostě k smíchu. Co si to ti Marťani v Bruselu vůbec dovolují? Včera zpráva o tom, že tenhle spolek bude zdaňovat chovy hovězího povolenkami, protože ty kravky prostě vypouštění emise. To už hraničí se zdravým rozumem. Zdaníme lidi nad 90 kilo, protože ničí chodníky. Raději nic psát nebudu nebo se toho ti mudrcové chytnou. 

  • Tak to nevím jak to řešit u křesťanů, budhistů, hinduistů, muslimů, ateistů apod.

    Pokud mají pravdu pouze jedni z nich, ostatní uvádějí dezinformace. Možná, že nemají pravdu ani jedni z nich. Co s tím? Kdo určí tu jedinou pravdu? Kdo určí, co je lež? Soud EU?

    Co takhle nechat si věřit v co se komu zachce, i když to budou z hlediska jiných "dezinformace"? Není právě to, co jsem uvedl ukázkou toho, že pravda jedněch může být dezinformací pro jiné a naopak?

    • Přesně tak si to myslím.

  • AHA,,,, tak už  začali odstraňovat tu pravdu o  PFIZERu ? ....  nemůžete po očkování umřít, nemůžete přenášet,  nemůžete se nakazit, jedna dávka vás ochrání, nejsou indikovány žádné nežádoucí účinky, není kauzalita mezi očkováním a úmrtími, vakcína prošla klinickými testy. TAK TO BUDE MÍT GOOGLE PLNÉ RUCE PRÁCE na půl roku než všechny tyto "pravdy" začne odstraňovat. Protože se vyskytují jen a pouze na "schválených" webech kterým se pravda a to ještě nepodložená  scvrkla na pouhé chrání před těžkým průběhem...  

  • Diwa

    To jsou zase bláboly EU !!! Jednou je svoboda a ať si říká každý co chce ! Pokud se to někomu nelíbí, tak ať dotyčného zažalují ! Pořád prostě nechápu, kdo chce pořád něco korigovat a proč nás všichni nutí se chovat jak oni chtějí !!! Co tohle je za doslova "podělanou" EU, který lezeme všichny do análu a tváříme se jak je všechno nej a nej !!! Kdy skončí tahle doba která nás sráží na kolena a o omezuje na svobodě ?

  • Hmmm- a čí pravdu...?

    • mun.go

      EU pravdu ...

      • A EU "pravda" bude vždy odpovídat "pravdě" amerických demokratů. 

        I za komoušů byla povolena pouze jediná "pravda". A kdo v ni nevěřil a nerespektoval ji, byl dezinformátor. Tedy v té době to bylo spíše "rozvracení republiky".

  • To je sice super, ale kdo bude rozhodovat o tom, co je pravda? Nějaký Centrální mozek lidstva? Prostě jiná cestička pro cenzuru informací. Co není, jak si představujeme, je nepravdivá informace a nesmí to na prohlížeč!! Sláva Ukrajině a Spolu to zvládneme!


    • AŽ NA VĚKY VĚKŮ!

      Amen... (s námi)

  • asi to bude jak s vraždou novináře. My můžeme, Vy nesmíte.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit