Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tobro

    ... 424(!) v Moskvě .. No to je mi teda "senzace"; jenom samotná Moskva má víc obyvatel než celá ČR(!) dohromady a prorežimní pisálkové z toho udělají div ne povstání... 😎

    • Mají přání a moc by se jim líbily masové nepokoje. Policisté v Rusku by se měli učit třeba u Dánů nebo Holanďanů. Ti se s protestujícími mazlili a zpívali jim lidové písně. 

  • čistě nestraně většině lidí chybí ta zkušenost i s tou vojnou , at je jaká chce . Minimum pro nějakou přípravu je měsíc spíše dva , vyškolit osádky techniky a nějakou součinnost na urovni rota a vejš je tak půl roku spíše rok a to se nebavíme o řízení velení . Předpokladem je že půlka těchto lidí vůbec bude chtít neb ta morálka je extrémně důležitá . Rusák v současné době promrhal nejen  vojáky , ale i velení , o týlu se ani nebavíme . Co je tě platná T90 když s ní neumíš a nemáš ani jídlo či naftu , a že jich mají jak šafránu a stejně nemají osádky .😎

    • Já bych byl opatrný v hodnocení ruské morálky a tak. Máme k dispozici jen podklady ukrajinské propagandy. A podle takových info těžko soudit. 

      • jednoduše , za tvoje názory tě odvleče policie , předá vojsku a to tě odvleče do války kterou nechceš bojovat a bez výcviku a výstroje tě krimoš vedle bude hlídat kdybys zdrhal tak tě zastřelí . No jaký bys byl voják?. Ukrajinci si svejch vojáků alespon trochu váží neb jjim došlo že jiné nemají a Rusko , místo aby přiznalo že není nic tak jak maluje tak likviduje vlastní lidi v přímém přenosu , furt stejný ksindl již několik století , nakonec může povolat folkšturm jak Ada , děti a starce (no tak ono moc starců díky alkoholismu nemají)Ty už mají v palici i povoláváky pro patnáctileté .

      • tady funguje logika , co za posledních půl roku řekl Kreml pravdivě ?Začni "cvičením" a jdi dál , opravdu si myslíš že Putin vyhrává ? Ted zcela opomin logiku co se děje s propagandou a to na obou stranách . No uvidíme  , ale může to spustit změny i v tom Rusku , ona už není doba gulagů , oni i ti obyčejní Rusové mají některých věcí dost , že nejdou bojovat ti policajti co zatýkají a i na ně dojde . To že by do fabrik nastoupily ženy odvedenců , tak to už vůbec , naopak ty mohou spustit změny o niž se věrchušce nezdá ani v nejhorších snech , taky si nenechají vše líbit a to je dobře .😎

  • 1000 z 145 milionů 

    • Chabarovsk má cca 600 000 obyvatel. Na demonstraci jich přišlo 12!?

      A bylo u toho cca 21 novinářů, aby fokumentovalo brutální násilí ruských úřadů proti odpůrcům války. 

  • srite

  • Je to veliká země a bylo by nenormální, kdyby se vším všichni souhlasili. Tak protesty považuji za zcela normální průvodní jev, takového závažného rozhodnutí, které přímo a výrazně zasahuje do osobního života dotčených. 

  • Ruská armáda ukrajinské civilisty maximálně šetří. Nemilosrdné zabíjeni, a to už 8 let, jsou civilisté v povstaleckých republikách a celkově v Donbasu. Tedy argument nějaké aktivistky, že její přítel nechte odjet na Ukrajinu a zabíjet ukrajinské civilisty, je blábol.

  • mun.go

    "Podle serveru Meduza vyzvalo toto sdružení (Vesna) o den dříve ruské vojáky, aby se odmítli účastnit invaze na Ukrajině a vzdali se dříve, než vstoupí v platnost chystaný zákon, který v těchto dnech schvaluje ruský parlament, a podle něhož se takový krok stane trestným činem."

    Tentýž server Meduza zveřejnil v červenci průzkum veřejného mínění k operaci na Ukrajině

    Na základě dokumentů, které má Meduza k dispozici, se 30 procent respondentů domnívá, že "vojenské aktivity na Ukrajině" by měly být "co nejdříve ukončeny". Dalších 13 procent uvedlo, že je těžké na tuto otázku odpovědět, zatímco 57 procent se domnívá, že by válka měla pokračovat. Zdroj blízký prezidentské administrativě sdělil Meduze, že prezentace, kterou administrativa ukázala, obsahovala stejná čísla. V Moskvě a Petrohradě si podle údajů z průzkumu přálo ukončení války asi 40 procent respondentů, zatímco asi 48 procent si přálo její pokračování. Ostatní velká ruská města (města s více než milionem obyvatel) vykazovala nejvyšší míru podpory války, kde se pro její pokračování vyslovilo v průměru 62 procent respondentů. ... Mezi "aktivními uživateli internetu" 47 procent respondentů uvedlo, že si přeje ukončení války, zatímco 35 procent si přeje její pokračování. Mezi televizními diváky však ukončení války podporuje pouze 22 procent, zatímco 68 procent si přeje její pokračování.

  • Padají z oken.

  • Jenom mne mrzí, že fialová vláda spolu se senátem nevyrazili bojovat do přední línije proti zlému Rusku

    • Soudruhu Kajochu, Ty jsi podle svých písemných projevů zjevně zastánce komunistického systému, který v jisté formě stále vládně v CCCP, nyní v RF. Ale ujišťuji Tě, že jsem se v CCCP setkal s mnoha lidmi, kteří se chovali velice přátelsky a byli vždy ochotni nabídnout nezištně svou pomoc. Když však někdo zastával nějaký "úřad", považoval se často na jakéhosi "nadčlověka". Pak ovšem stačilo vhodným způsobem mu naznačit, že i já bych mohl zastávat nějaký "úřad"  a pak se choval normálně.

      • Kdo k válce vyzývá, válku přináší, měl by, jak níže paní Koloběžka podotýká, jít vzorem do první linie. A pan Kajoch válku neadoruje. 

    • Měl bys jim jít příkladem...

      • Nemyslím, že by se pan Kajoch řadil k fialovým válečným aktivistům.

        Kdypak vyhlásí mobilizaci náš pan premiér a od kdy bude Černochová běhat v maskáčích? Dá se to očekávat? 

        • Právě proto by jim měl jít příkladem, když má takové nejapné řeči...

  • Šok? Když je válka, tak snad mobilizace tolik nepřekvapuje. Pan Fiala sice s Ruskem válčí jako statečný Viking, ale naši rezervisti mohou být v klidu. 

    • tak na straně Ukrajiny proběhla jen jedna. U Sovětů už snad tři. Když holt vyhráváš, nepotřebuješ stavět nové a nové cínové vojáčky v řad..a když jsi de.ment, tak bys zase neměl válčit, anebo jít sám do první linie, což se ale soudruhu PUtinovi a celé Dumě nechce, což je škoda, třeba by zvedli morálku na bojišti na straně Sovětů..:)

      • O tom, kdo vyhrává se asi nikdy nedozvíme. Vůbec mluvit o vyhrávání v něčem tak ošklivém, jako je válka je dost podivné. Není to fotbal - i když některé články tak vypadají. 

        Nejpodivnější je způsob, jakým Rus vede tuhle divnou operaci. Buď mají něco za lubem, nebo jsou to opravdu diletanti. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit