Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Těch zbylých 22 procent si myslí že je správné když má jeden za dřinu 10 000 a druhý za podvody a nicnedělání 200 000,tak to je povedené.
    • Kupojte české výrobky a bude vám líp. Každej kdo koupí cokoliv zahraničního, podporuje cizáky.
      Přitom kdekdo tady kňučí, ale když se rozhlédne kolem sebe, tak má půlku věcí z německa, autam počínaje a jogurtem konče. *7* *8* *9*
  • pro Petr, pokud tady vychvaluješ stát a národ jehož vojáci močí na padlé nepřátelské bojovníky zasloužil by sis přes držku nebo býkovcem.
  • Můj slovník je vybraný pokud konverzuji s inteligentem, to ale není tvůj případ, víš kdo to je polointeligent ? (nahlédni do zrcadla)
  • Pro osla Petr, nyní nejsme ruská kolonie ale kolonie USA což je daleko nebezpečnější, to si blbe uvědom.Jsi opravdu takový deb.l nebo to jen hraješ?
    • Bendo, tvůj "vybraný" slovník dokazuje kam patříš. Kéž bychom byli kolonií USA. Porovnej: Německo bylo ve válce s USA a bylo poraženo. USA svůj sektor obsadilo, věnovalo prostředky znovuobnovení a došlo tam k tomu, co se nazývá hospodářským zázrakem. Nás Rusko "osvobodilo" a důsledkem bylo zničení elity, tradiční vzdělanosti a morálky, vydrancování uranu, černého uhlí, z lidí se stali nevolníci. a výsledkem je, že ze země po válce bohatší než Švýcarko jsme se stali téměř rozvojovou zemí. Tak porovnej úroveň v Německu úroveň u nás.
      • Když už kecáš, tak se alespoň drž historických faktů. Německo bylo ve válce s Polskem, Francií, Anglií, anektovalo bez boje Československo a nakonec zaútočilo na SSSR. USA vstoupily do války s Japonskem po 7.prosinci 1941 po útoku Japonců na Pearl Harbour. Ale do války s Německem vstupovaly až společně se spojenci v létě 1944 při vylodění v Normandii. Do té doby ve válce s Německem nebylo. Západní spojenci přes naléhání Stalina na otevření západní fronty toto oddalovali. Když ale v létě 1944 již Rudá armáda připravovala a plánovala útok na Berlín, tak honem pospíchali zachránit, co se dá, u vědomí toho, že Hitler již nemůže odolat ofenzívě Rudé armády. Německo zde udělalo hrubou historicko-válečnou chybu a to, že se postavilo v zimě na přelomu let 1944/45 spojencům v Ardennách a amíkům tam pořádně rozsekali zadky. Kvůli této německé hlouposti Stalin předčasně zahájil proti vůli svých generálů nepřipravenou operaci na Dukle a celé východní frontě, která jej stála citelné ztráty. Amíkům pomohl tak přežít Ardenny, ale s velkými ztrátami, takže výsledkem bylo zdržení postupu spojenců a naopak značné přiblížení se Rudé armády k Berlínu. A tak v únoru 1945 na Jaltské konferenci se Američané a spojenci dostali vůči Stalinovi do značně nevýhodné pozice, navíc umocněné špatným fyzickým stavem jak Roosevelta, tak i Churchilla, kteří mu tam odklepli poválečné rozdělení Evropy. A v té době Stalin připravil "nárazníkové pásmo" proti západnímu kapitalismu. Po zahájení studené války pak USA skutečně učinili z Německa "výkladní skříň". Měli na to, jejich území nebylo válkou nijak poškozeno. Nu a my zůstali v sovětské zóně, rozvrácené a poničené válkou, pokus USA o získání Československa pomocí Marshallova plánu jsme na Stalinův pokyn odmítli a výsledek znáš. Ale tak zle nebylo, prožil jsem tu dobu a nemohu říci, že zde by to nebylo k přežití. Otázky banánů a pomerančů nemohou přece rozhodovat o tom, zda je bída, či ne. A přes nedostatky se nedá řící, že by zde v té době byla bída.
        • Kocoure, o těch historických faktech není sporu. Je ale třeba říci další skutečnosti. Chyby nastaly po 1. světové válce nebo spíš že k ní vůbec došlo. Rozpadla se rakouská monarchie, k čemuž Češi svou blbostí vydatně přispěli, a drobné znesvářené státečky ve střední Evropě se pak snadno staly kořistí uchvatitelů. Poražené Německo bylo zbídačeno obrovskými reparacemi, což umožnilo Hitlerovi a NSDAP získat podporu obyvatel a dostat se k moci. NSDAP = Nationalsozialistische deutsce Arbeiterpartei - Národně SOCIALISTICKÁ německé DĚLNICKÁ strana. A jelikož vrána k vráně sedá, tak se němečtí hnědí socialisté "skamarádili" s ruskými "rudými" socialisty a společně si rozdělili Evropu (Pakt Molotov-Ribbentrop). Rusko nacistům umožnili vybudovat u Minska vojenský výzkumný ústav a důstojnickou přípravku, což v důsledku poválečných restrikcí nemohli mít na území Německa. Od Rusů se také naučili třídit lidi na "vyšší" a "nižší" rasy (u Rusů třídy), naučili se budovat Konzentrationslager (u Rusů gulagy), Mengele se u nich učil dělat "lékařské" pokusy na lidech (u Moskvy takový ústav fungoval ještě dlouho po válce). Stalin i Hitler, oba chtěli urvat co nejvíc: Stalin se svou bandou snil v souladu s nomádskou mentalitou asiatů o invazi do Evropy, kde chtěl zakládat "sovětské socialistické republiky",tj. ruské kolonie; Hitler zase s nacistickými lumpy toužil po východních územích. A jelikož Německo bylo na nesrovnatelně vyšší úrovni než zaostalé a téměř středověké Rusko, tak zaútočilo první. A zpočátku mělo velké úspěchy, kdyby USA Rusku nepomohly, tak by se v Moskvě mluvilo německy a místo Leninova mausolea by tam stála nadživotní socha fýrera, "osvoboditele Ruska". Světové mocnosti by se potom postaraly o převrat v Německu a odstranění nacistů a Hitlera. Správně uvádíš, že Německo udělalo chybu svými boji proti západním zemím, A tak se zdálo jako menší zlo podpořit Rusko proti Německu. Rusku se konečně splnil staletý sen a vtrhlo do střední Evropy. V Německu řádili jako Hunové, svými zvěrstvy předčili nacisty a vydrancovali co se dali i nedalo. Dokonce i demontovali stroje v továrnách a odváželi si je do Ruska. Nás považovali také za kořist, ale získali naši zem od Benešovy proruské bandy zadarmo a tak se v souladu s křiváctvím jim vlastním tvářili jako "osvoboditelé". Věděli, že tak jim snadněji spadne území do klína. Což se také stalo.
          Já jsem také tu dobu prožil. Hlady jsme neumírali, protože se komunisti zmocnili prosperující země bohatší než Švýcarsko a tak to nějaký čas vydrželo. Byla to však doba nesvobody, nevolnictví. Libovat si v tom mohl jedině křivák, který "čestprácoval" a měl za to pašalíky nebo primitiv, kterému stačilo k životu trochu šlichty do koryta a suchý pelech se samičkou.
          • Vymýšlíš si hovadiny, které se snažíš vecpat mezi historii, nic víc. Zanech toho a jdi si raději vystudovat něco vyššího. Tohle smysl nemá, použitím několika historických faktů nelze dodat kecům věrohodnosti. Uvěřit tomu mohou jen hlupáci.
  • Soudruzi, bděte, velký Kim Čong-il na Vás již čeká ve svém mauzoleu, abyste se mu "dobrovolně" mohli poklonit a uronit pár "upřímných" slz. Asi jste Vy všichni naříkající již zapomněli. Myslím, že u soudruhů v KLDR, na Kubě či u Huga Chaveze lze požádat o politický azyl a vyřešit tak svoje nářky. *3* *14* *4*
    • Cuba si yankee no ! Národ, který odolává tak dlouhodobé blokádě si zaslouží obdiv.
      • Oni odolávají?! Jsou drženi v hluboké bídě. Kdyby USA chtěly, tak by stačilo, aby američtí vojáci na Quantanamu v neděli odpoledne naseli do jeepů a jeli se vykoupat na západní pobřeží. Ti komunističtí uzurpátoři by strachy naskákali do moře a byl by konec komunismu. Stejně to nebude dlouho trvat a komunismu tam chcípne jako u nás.
        • Tohle už jsem slyšel v toce 1990. A Kuba stále nepodlehla. Jsou drženi v bídě, ale kým ??? Jsou záměrně bojkotováni a drženi v bídě američany, jinak by vývozem cukru i tabákových výrobků dávno byly vyspělou zemí. Je svinstvo, když vyspělá země , jako USA blokuje Kubu jako Němci Leningrad jenom proto, že tam vládne socializmus. V podstatě jde o válečný stav, ačkoli válka vyhlášena není. A jestli Kubu po pádu socializmu čeká to, co nás, tak si nujak nepomohou, naopak je čeká bída a hlad při plných západních hypermarketech. Takže na tom budou ještě hůře, než za Fidela. Asi to vědí, proto se drží..
    • Jiří, u žádat azyl u Fidéla Castróla bych moc nedoporučoval. Na Kubě už ten komunismus mele z posledního a není daleka doba, kdy chcípne. Snad ještě v Severní Korei to nějaký čas vydrží. Zvláště pokud jim budou USA dodávat z humanitárních důvodů potraviny, aby nepochcípali hlady. Anebo než nas*u Číňany a ti je umlátí čepicema i s tím novým Kimem.
  • Pokud 78% lidí v našem státě něco požaduje, může se toho domoci pouze volbou strany, která
    se bude zasazovat o splnění jejich požadavků.
    Zřejmě si převážná většina voličů vybrala stranu, která nenaplňuje jejich požadavky.
  • Ano chce to zavést progresivní zdanění a hlavně menší platy politikům a managerům. Tam všude jsou hanebně vysoké platy. *16* *16* *16* *10*
  • Pokud většina národa volá "stejné příjmy" je nutno ,aby si tato většina v příštích volbách zvolila
    stranu, která se za jejich zájmy bude angažovat. Kdákat jako slepice "mám málo" a ve volbách dát
    hlas kohoutovi , který souloží nejlépe , aniž by slepicím zajistil více zrní je činnost zbytečná.
  • Těm pode mnou, co pochybují o regulaci a potřebu obnovení výroby: Proč se se dováží věci z ciziny? Proč asi, protože je občané potřebují a dříve jsme si značnou většinu dokázali vyrábět sami. Žádné sklady. Lidé to potřebují!!! A měli by to levnější a byla by i větší zaměstnanost.
    • Poppone, je to asi proto, že už nejsme ruská kolonie, jejíž obyvatelé sloužili převážně na výrobu oceli a dobývání uranu pro ruské zbraně, ale jsme součástí EU, budoucích USE - United States of Europe. Takže dovážíme zboží z jiných států EU, tedy nikoli z ciziny. A je to proto, že v 21.století už rozvoj vědy, techniky světová globalizace pokročily tak, že už se nemůžeme uzavřít do svého posr*o slepičího dvorečku a chtě si "vyrábět" všechno sami.
  • Chudoba se bude zhoršovat, protože ti bohatí, přišli ke svému bohatství kriminálním způsobem. A protože s jídlem roste chuť, chtějí současní boháči stále víc a víc. Pokud zde někdo blábolí, že je potřeba neustále se vzdělávat, aby získal lepší práci, je naprosto mimo mísu. Jednak na nějaké další vzdělávání není čas, protože lidé se z práce vrací večer a jednak proto, že po devastaci průmyslu práce prostě není. Stačí se projet po českých zemích a dívat se kolem sebe. Světově proslulé továrny jsou opuštěné, zarostlé metrovým plevelem, okna jsou vytlučená a zdi pomalovali sprejeři. A není to proto, že uměly vyrobit a neuměly prodat, ale proto, že byly zlikvidovány v divoké privatizaci!!! A nikdo nebyl potrestán!!!
    • Žádná divoká privatizace. Bohatí nepřišli k bohatství kriminálním způsobem, ale lepším myšlením. privatizace nabídla každému člověku v této zemi část majetku firem. A co udělal český člověk - svoji kuponovou knížku (KK)honem prodal někomu jinému za pakatel. Někomu stačilo, když mu nabídli 20-30tisíc Kč za KK, někdo ji prodal jen za 10tisíc a někdo si ji nechal a o několik let později tu samou KK prodal za 600-800tisíc. takže si lidé v tomto státě sami rozprodali továrny a firmy. A ti co jim stačilo jen těch 10-30tisíc, teď chtějí ať se o ně postará stát tím, že vezme bohatým. Když si lidé stěžují, že je málo prqacovních míst, tak ať si je vytvoří sami. To však znamená pracovat na sobě a na svém sebevzdělávání. Ale řekněte českým nespokojeným lidem, aby se ve svém volném čase nedívali na televizi, nenavštěvovali kulturní podniky, ale aby zajímali o to jak to ti úspěšní dělají. Oni vás však pošlou někam.
      • Většino, naprosté přesné. Já jsem si na kuponovou knížku vybral podniky ne zrovna ty nejlukrativnější. A po pár letech jsem ji prodal, poněvadž se mi to zdálo výhodnější než čekat na dividendy. Je to proto, že jsem nebyl sběhlý v daných oblastech. Ale přesto jsem na tom vydělal víc než "desetinásobek".
      • Chlapče,chlapče. Asi jsi nezpracovával privatizační projekt,nepředkládal jsi ho na ministerstvu privatizace a tudíž nevíš, že podniky se privatizovaly za úplatek. Obvykle je dostávali takoví, jako Mrázek Pitr, což byla parta bývalých vexláků a další se rekrutovala z pracovníků STB, kteří to všechno vlastně připravili. Přečti si zprávu o rozkradení České republiky. Je volná ke stažení. Na kupónové knížky se půl roku hledělo jako na kousky papírku. Ježek Tříska a spol již byli zoufalí, že se nic neděje. Až přišly Harvardské fondy a privatizaci rozhýbaly. Dále, jak chceš pracovat na sobě, když jsi rád, že vůbec nějakou práci máš a klepeš se, že si Tě šéf vyhlédne a nakope ti zadek. Jak chceš vytvářet pracovní místa, když Ti banka sice peníze půjčí, ale za tak hrozných podmínek, že jsi za půl roku v dluhové pasti. A o sebevzdělávání nemá cenu vůbec mluvit, když řada absolventů středních škol (mnohdy mezi ně patří i vyučenci) a o vysokoškolácích nemluvě. V naší zemi je málo úspěšných. Jen se mrkni do statistik, kolik vloni zkrachovalo firem a kolik bylo osobních bankrotů. A myslíš si, že nechtěli být úspěšnými?
      • Pane jedním slovem Vy jste Vůůůl. Nemá cenu Vám cokoliv vysvětlovat. Máte vymytý mozek.
        • Alojzi, zatím jsem si nevšiml, že bys cokoli vysvětloval, předkládáš spíš nesmysly, komunistickou demagogii a vulgarity.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit