Přejít na výpis diskuzí

Národní kuchyně v rukou cizinců: Proč jim nejdou české knedlíky?

2.5.2016 23:53
Hana Dubnová   10 příspěvků

Na svou národní kuchyni je každý stát hrdý a háklivý zároveň. Důkazem je Itálie, v níž vyvolalo pozdvižení "zmršení" receptu na spaghetti alla carbonara na francouzském videu. Přesto se najdou jednotlivci nebo společnosti, které do kuchyňské jámy lvové zkouší vstoupit. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Už jsem to někdy někde psal. Česká kuchyně se vyznačuje dlouhou přípravou, proto ji nemají rádi kuchaři a dnes ani evropské hygienické normy, protože to prostě neznají nebo proto, že ji chtějí vytlačit a vnucovat nám své plesnivé tvarohy a masa.
    Dlouhá příprava je dána podmínkami a naturelem. Český národ, jakož to většina slovanstva, není konfliktní národ a má rád klid a pohodu. Proto si mohl dovolit nakládat celé dny svíčkovou, vařit ji, maso pécti a pak to ještě raději všechno pohromadě nechat do druhé dne pohromadě, protože druhý den je to nejlepší. Takové přípravě se vyrovná pouze francouzská královská kuchyně, která ve Francii není již nikde vidět. Národy, které stále běhají, hltají kroasany se srkem kafe nebo ohnutý trojúhelník pizzi v metru, nemohou svou kuchyni takto rozvinout. Neustálé nestálé politické klima, soustavné války a výboje za údajným pokrokem nemohou dopřát řádnému kuchaři klidu. Rychle otevřít konzervu fazolí, položit flákotu na oheň a máme mexickou BBQ.
    Český člověk svým klidným rozvážným tempem dějiny dožene vždy, ve vesmíru už jsme taky byli, a od té doby se lidstvo nikam nepohnulo. Honička za vnitřním nepřítelem, strášekm komunismu, terorismem, islámským státem, Trumpem a nevím, co si vymyslí dalšího, nemůže milovníky nejlepší světové kuchyně rozhodit, zejména když k ní neodmyslitelně v rámci dobrého rozložení tuků patří i nejlepší pivo světa.
  • Češi už si dávno zvykli, že jim každý haní svíčkovou a tvrdí, jak je to těžké a nezdravé jídlo, aniž by si přitom uvědomoval, že naprosto převážnou část svíčkové tvoří libové hovězí maso a zelenina (celer, mrkev, petržel). A houskové knedlíky? Myslíte mouku a vejce? A zjistil si někdy někdo z čeho se dělají prosazované a údajně zdravější zdravější těstoviny?
    No z úúúúúplně něčeho jiného, než ty nezdravé knedlíky *1* *1* *1*
    • přesně,neznám lepší jídlo než je česká pečená svíčková s knedlama,snad možná ještě zdravý americký humusburgr
      • A že sis o těch "knedlech" nic nenašel. proč bys hledal, když ty VÍŠ, že jo? *1*
        Jen tady předvádíš svoji hloupost. Ale ujišťuji tě, že podobných jako jsi ty je v národě převážná většina. Někde si přečtou nebo slyší nějaký blaf a pak tomu věří do konce života.

        "Dáme si něco lehkého - třeba těstoviny, říká si spousta lidí a neuvědomuje si, že mezi "světáckým" těstovinami a českým knedlíkem není žádný rozdíl. Dokonce knedlík vychází o něco lépe!
        https://www.zena.cz/zdravi/testoviny-mohou-byt-horsi-nez-knedliky/r~i:article:803997/
  • Včera jsem navštívil market anglické provience v Malešicích ,ne Tesco a byl jsem zvědav co mi tam nabídnou z mořských plodů.Proběhl jsem to ,protože jsem nenašel žádný zázrak ,chyběl jen pověstný pudink,proto se budu držet české dříve kvalitní kuchyně,ruské,německé,maďarské,rakouské a italské.Myslím,že to přežiju ve zdraví.
  • zlejtroll
    Buřti chtějí Italům vařit espresso. Určo v třídecovým provedení a s mlíkem. *15* *15*
  • já jím jen boršč
    • Ty mínusy u BTW svědčí o tom, jak jsou lidé ovladatelní.
      • Žádný mínusy jsem NIKDY nedostal!!!
        PCHE !!!
    • zlejtroll
      Kuš, přihřátej simone.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit