Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ok bavím se o Evropě a souhlas kde je to nadšení z roku 1918 , to bylo srovnatelné s tím po válce v 45 a pak trochu 89 , pamatuju jen to poslední , ale já považuju za začátek komunistické diktatury tu v roku 1917 v Rusku tuší 7.11. tam se zrodil hnus který pro nás skončil jakž takž v r1989 a mezivložkou byl ještě větší hnus 15.3.1939 až 8.5.1945 a opravdu se nedivím že po 2 sv.válce lidi hledali jiný řád no a my našli ten blbější , ty komanči a koneckonců Hitler nepřišli k moci diktaturou ale v té době demokratickou volbou - nespokojenou nadpůlkou.Už chápete co chci říct "že jeden boháč a milion chudejch v demokracii stvoří diktaturu póvlu "a pak všichni čuměj co se stalo.

  • V roce 1914 vypukla I. světová válka.

    Do bolševického puče 1948 chybělo

    34 roků...

    --------------------------------------------------

    Léta 1918 - 1938 byla pro ČSR více,

    než požehnaná,,,

  • Takže filozofie dobra je založená na tom, aby každý chtěl především dobro sám pro sebe? Někdo na to dobro prostě má a jiný si pod tím může představit jen bídu a hlad. V tom budou asi různé úhly pohledu.

    Jinak souhlasím s varováním před lidmi, kteří své pojetí dobra vnucují všem ostatním. Někdy i násilím.

  • Bůh nás chraň před neomarxisty. Hodně z nás si pamatuje, jací jejich předchůdci byli. Také jim šlo o "dobro" pro všechny. ☹

  • Jako třídní nepřítel pracujícího lidu, na kterého chce kleknout kdekdo, počínaje mafiány, přes burešoidy až po feministického parazita, vám musím oznámit, že pravicová i levicová politika jsou omyl, o něco lepší je střed, ale dokud nenakopete do zadku mafiánské/estébácké struktury s fem. parazitem, budete na tom stále hůře. Nějaké otázky?

  • bych tu dobrovolnost chtěl vidět🙂

  • samozřejmě souhlas , ale v r.1914 to byla záležitost jen jednoho systému a je blbé že pro ČR to období jakž takž skončilo až v roce 1989.To je síla třičtvrtě století a pokud něco připočítáme tak ani sto let nestačí.🙂

  • Každý druh dokáže víc jako spolupracující komunita , bohužel kam došel nacistický socialismus víme, se kterým horních 10 000 koloborovalo jen se za fabrikanty a bankéři prášilo.Kam došel komunistický socialismus taky víme a dokonce zažíváme echt postkomunisty hrající si na šlechtu , z niž někteří jsou dnes velkokapitalisté kteří o nějakém zdanění zisků nechtějí ani slyšet a nechápou že taky ten stát z něčeho musí žít  (tak mi napadá ten súdruh Babiš a nejen on).Prostě mírná progrese daní nikoho nezničí neb i ten bohatý potřebuje k tomu aby si užil  klidnou společnost a na svoje zisky nedělá jen on sám , ale zdanit schopné lidi až se z nich bude kouřit je též extremní .íčovina.

  • mun.go

    A tou jednou pravdou je "Každý má svou pravdu".

    Karel Čapek Povídky z jedné kapsy, Povídky z druhé kapsy (1929) – povídky s detektivní tematikou. Jejich příběh je podáván humornou formou. Hrdina většinou není velký zločinec, ale zlodějíček, také kriminalista je obyčejný člověk. V těchto dílech jde především o vystižení různých typů osob.

    V povídkách se odráží relativismus – není přesně dána pravda, záleží na úhlu pohledu.

  • S těmi dvěma předpoklady souhlasím. Bohužel v našem případě neexistuje nic z uvedeného. Hezký den. 

  • mun.go

    Mravné by byly dobrovolné příspěvky od občanů do státní pokladny.

    To by ovšem předpokládalo bohatý stát a uvědomělého občana.

    Nicméně největší boháči světa by rádi platili vyšší daně ...

    These Billionaires Want The Ultra-Wealthy To Pay More In Taxes

    At least a dozen billionaires have made public statements that call for the super-rich to pay more in taxes.  On Monday, Salesforce chairman and cofounder Marc Benioff penned the latest in a string of billionaire op-eds calling for higher taxes on the wealthy. The California software entrepreneur, who ranked No. 93 on The Forbes 400 list of richest Americans released earlier this month, wrote that “increasing taxes on high-income individuals like myself would help generate the trillions of dollars that we desperately need to improve education and health care and fight climate change.”

    Bill Gates says he's paid $10 billion in taxes and he thinks rich people like himself should pay more

    Gates wrote: "I think our system can be a lot more progressive (that is richer people paying a higher share).

  • Z čeho by "stát" platil všechno to, co po něm občané (mnohdy právem, jindy z vychc...sti) chtějí? 

    Daně jsou nemravné? Co je tedy mravné? 

    Také z daní nejásám, ale toleruji jejich princip. 

  • Ještě jednou pro tebe můžou si za to Sociální demokraté sami.

  • mun.go

    Každá daň je nemravná.

    BTW, co DPH? To jako důchodci by neplatili DPH?

  • Kolik je tu těch "zdejších bolševiků"? Zatím jsme tu tři. Pan Packali bolševikem asi nebude, Vy nebudete...jsem bolševik tedy já? 

    Jinak zdravím a přeji hezký den. 

  • Jen se mnoho nevyčerpejte prosím. V článku je dodatek, že jde jen o první část rozhovoru. Ať Vám zbude argumentace i pro další část rozhovoru. 

    Já osobně beru tato vyhlášení dotyčného pána, jako jeho právo na úhel pohledu na život. Nebo to právo nemá? Mě to nezneklidňuje ani nepohoršuje, protože většina obyvatel tohoto státu si s takovými informacemi prostě umí poradit.

  • Pravda je jen jedna - a je nutné ji stále opakovat!

  • V soutěži o originální příspěvek k publikovanému článku, by asi Váš příspěvek nebodoval. Nečetl už jsem to náhodou někde?

  • Bla...

  • Prý "levice a humanita" - však to viděli 

    naši otcové a dědové 25. února 1948...

    I ten oheň a voda jsou si bližší!

    ----------------------------------------------------

    Milada Horáková - říká to zdejším 

    bolševikům vůbec něco?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit