Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milacekpublika

    K tomuhle je těžké se vyjadřovat, ale přes to zkusím. Spousta mladých studentů má dnes pocit, že jsou jedineční a že se s nimi musí jednat v rukavičkách. Když jsem já dělal přijímačky na osmileté gymnázium, tak nikoho absolutně nezajímalo, jak se cítím a přistupovali ke mně jako k dospělému člověku a s odstupem. Dnes si děti diktují podmínky na úkor toho praktického přínosu přijímacích zkoušek. A nemyslím si, že je to dobře. 

  • Je třeba připomenout, že Petr Chaluš není Pirát a na Pirátech jen opakovaně před volbami parazituje. Na bodu pirátského volebního programu ke vzdělávání neparticipoval. Jeho Fórum rodičů je bezvýznamný nereprezentivní spolek bez členů s pouhými třemi stovkami tzv. příznivců. Víc rodičů má kolem sebe každá škola.


  • V úvodní otázce je nesmysl "případně povinný předškolní rok vzdělávání. A když jej rodiče nechtějí absolvovat, musí s dítětem na přezkoušení." Nejde o žádné "přezkoušení", ale v podstatě konzultaci.

  • Jak říká moje teta:"Pocházím z doby, kdy pracovat nebylo hanba."

  • josef.chmela

    Bývaly doby, kdy znalosti um a poctivá práce patřily k nejvyšším hodnotám, kdy bylo u nás rozvinuté učňovské a odborné školství, kdy fungovaly odborné střední školy a všude se vzdělávali potřební mladí lidé. Pak přišlo období budování kapitalismu, kdy se vtloukala mladým lidem do hlavy mantra, že kdo nemá VŠ jakoby neexistoval a kdy je hlavně třeba mít poslušné stádo těch správně myslících volllů a ne nějaké podřadné pracující šťouraly.

  • Ani nemusí umět česky a klidně může vládnout 😍

  • Jde jim jen o to zničit veřejné školství, a vlastní děti posílat do soukromých elitních škol. 

  • Bývaly doby, kdy znalosti, vzdělání patřilo k nejvyšším hodnotám. Pak přišlo období "budování šťastných zítřků", kdy bylo třeba mít především poslušné ovce a ne nějaké vzdělané "šťouraly".

  • felix.julec

    Žvásty od zeleného anarchisty,málo financí do školství.Čím víc fin.prostředků se vynakládá na školství,tím nižší úroveň ve vzdělání vykazují jeho abiturienti.(Dle mezinárodního srovnání.)Kde se stala chyba?

    Možná taky proto,že se do problému školství montují podobní experti,jako tady tento.

  • Máte pravdu, už nebudu používat cizí slova, aby mne ostatní nekritizovali, že neumím česky.

  • Mýlíte se zčásti. Vzdělání nepotřebují ovce, které stříhá církev. Ovce, které stříhá panovník, vzdělány být musí. Proto také panovník zavedl světské školství a učinil ho povinným a standardním.

    Není to tak dávno, kdy maturita na gymnasiu byla nutnou a postačující podmínkou pro kariéru státního úředníka.

  • No nemusí umět číst a psát, stačí když bude umět krást..

  • Ovce nepotřebují vzdělávání, těm stačí dát chléb a hry 😍

  • Testy a standardy nejsou donucovací, ale kontrolní prostředeky.

    Test je prvek zpětné vazby, ověřuje se jím úspěšnost dílčího procesu.

    Standard je podkladem klasifikace. Pamětníci si mohou připomenout svůj první rok na vysoké škole, kdy byly velmi dobře patrné rozdíly mezi absolventy gymnázií a středních průmyslových škol, protože standard představovaný maturitní zkouškou byl příliš nízký.


  • tobro

    Aha, další levičáckej.vodborník... NEVOLIT!!!

  • Karle spočítej kolik je 5 x 7

    Víš Milane, měl jsem spolužáky, kteří se takové kraviny učili, ale já jsem jiný. Já mměl a mám na školu jiný pohled a ten uplaťňuji i u svých dětí. Prostě v naší rodině máme svobodu na prvním místě.

    Když se našim dětem nechce do školy a chtějí si místo toho hrát na písku, tak je nechám a uráží moji důstojnost, že si musíém vymýšlet omluvenky. Chci bojovat za práva dětí a rodičů na to, aby ani základní školní vzdělání nebylo povinné. Často to rodiče i děti stresuje a osobnost člověka přeci netvoří to, jestli umí spočítat nějaký příklad nebo napíše správné "y"

    Takže Karle ty neumíš počítat? 

    Neumím a jak vidíš, žiju dobře i bez toho.

    Hmm, Karle promiň, ale jelikož jsi zatím ve zkušební lhůtě, zítra už nechoď. Tady na tom pracovním místě je potřeba ovládat matiku alespoň základní školy.

    Ty jsi zmetek MIlane! Je to diskriminace a porušování mých osobních práv! Dám tě k soudu! Do mého vzdělání ti nic není!

    Svobodu! Svobodu! Svobodu!. Máme svá práva!


  • vanhorne

    "Nebo snad myslíte standardy?" 

    A standardy jsou co a jestli je to plural pro standart, proc se zmeni z 'ty' na 'dy'? Drahazwa urcite nemel(a) na mysli Reichskanzlers Standarte. Mozna to mysleli jako stupnici nebo metr na mereni hloubky vzdelani zacku, no? Proc hledat slovni chybicky, kdyz nam pak mozna utece to dulezitejsi.  

  • A jaké prapory = standarty (což je původem německý výraz) máte na mysli? Nebo snad myslíte standardy? 

    Bohu žel - jde o častý neduh uživatelů češtiny.

    Ale v příspěvku, kritizujícím systém vzdělávání, by se objevit neměl!

  • Když nebudou testy a standarty, co přinutí ty děti se učit. Takhle bychom se mohli dočkat i lékařů, inženýrů a stavařů co neumí číst ani psát. 

  • Panečku to je snůška předvolebních blbostí! To je počteníčko velkého myslitele. Tzv. kydala.Tolik zaplácaného místa blbostma. A co tak kdyby se rozhovořil konkretně? Třeba krach akce "obědy do škol" - zdarma. Zejména na romských školách je tradicí že děcka která na to dosáhla jsou s rodiči - divadelní umělci. Na sociálce skučí jak je zle. Ale po sídlišti prokazatelně jezdí drahým BMW. Žívým příkladem je Havířov. Než by sociální pracovnice magistrátu zvedly zadek a provedly místní šetření, tak raději přivírají oči. To jsou socani na zdejší radnici v praxi.Kdyby to byl jeden příklad. Přeci malý smrad co má telefon Honor za 12 000 nemůže chodit na obědy zdarma. Už i spolužáci se tomu smějí. A tady v článku se řeší mudrování o kravinách.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit