Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nová sice nepočetná, ale uřvaná bude aktuálně nyní banda s názvem "Milion chvilek".Bezradní, opuštění bez motivace a pořádného cíle.Takoví sirotci z Letné.Tak to vidíte řepani.Jestli jste byli před tím všem pro srandu - nyní jste dvakrát!

  • ještě tady žádná demokracie nebyla a už je tu nová totalita, která bude stokrát horší než nějací komunisti

  • Teorie elit je docela složitý sociologický (a jinak ....ický) problém. Na to jeden článek pana Bicana asi postačovat nebude. Podívejme se jen, jaké "elity" generovala naše společnost od listopadu 1989. Člověk nemá důvod chodit k volbám, protože elity, osobnosti nejsou - jen sbory hašteřivých sebestředných kašpárků. 

    Navíc mladá generace s sebou nese stigmata mladého kapitalismu. Kromě slova "jakoby" od nich nejčastěji uslyšíte slovo "JÁ." To je středobod jejich vesmíru. Na PC mnohdy zdatní, ale lidsky mělcí a sobečtí.

    Není divu, od útlého dětství odkládaní, stresované maminky, tatínci honící splátky na hypotéky, doma napětí a nervy - a tak jsou raději sami.
    Jednou jsem se mladého kolegy zeptal na jednoduchou otázku - jestli má rád svého tatínka? Vyvaloval na mě oči a ptal se jak to myslím. Jinak chytrý a schopný chlapec.

    Nechybí těm nastupujícím elitám něco? Aby z nich spíše nebyla jelita! 😛

    • Vzhledem k tomu, že minulý týden (ve čtvrtek?) jsem slyšel v Českém rozhlase cca hodinový pořad se stejnou náplní jako má článek, jedná se o něčí "objev", který další a další investigativní novináři rozžvaní do úplného vyčerpání a příští týden bude v módě něco jiného.

  • Nastupující kosmopolitní třída. Chodí do divadel, pracuje dobře s výpočetní technikou, umí cizí jazyky, ale dělat se jí nechce.
  • mun.go

    Otázky v citovaném kalkulátoru nejsou dobře zvolené.

    O počítačové dovednosti jsou zde tři o ničem nevypovídající dotazy (znovu najít webové stránky, které jste navštívili již dříve - stáhnout a uložit fotografii, kterou jste našli online - jak používat klávesové zkratky, např. CTRL-V apod.)

    Kulturní kapitál má více jak deset otázek (návštěva pop či rock koncertu, koncert vážné hudby, operu, balet či taneční představení, návštěva muzea či galerie, hradů a zámků či jiné pamětihodnosti, live sportovní zápas, divadlo, cestování do zahraničí (kromě Slovenska), sledování quality TV např. od HBO nebo Netflixu, ... ) a pouze jedna otázka na čtení knih - jak často čtete ... ne už co čtete ...

    Do zajištěné střední třídy se nedostanete s majetkem pod 5 mil. Kč.

    • Co se týče presentace počítačových dovedností, je nepřekonatelný přijímací pohovor ze seriálu The IT Crowd.

      "...a ta věc pod stolem...jo, harddisk!"

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit