Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Spalování plynu probíhá v takovém rozsahu, že je obří plamen vidět až z Finska a plameny podle svědků šlehají už několik týdnů. Jeden ze svědků potvrdil, že po setmění je oheň vidět z jakéhokoliv místa na pobřeží u obce Virholahti, která leží na východní hranici s Ruskem, a také z ostrova Lanskeri ve vnějším souostroví Hamina.

    K řízenému spalování plynu u plynovodů čas od času dochází, třeba kvůli opravám apod. Ale tak dlouhý požár běžný není, navíc v oblasti nebylo spalování plynu do 17. června nikdy zaznamenáno. Podle finských zdrojů může jít o plyn, který měl být původně určen pro tuto severskou zemi, ale poté, co finská vláda odmítla platit Rusku v rublech, byly veškeré dodávky zastaveny.

    Zbytečné spalování plynu však nemá dopad jen na ekonomiku, ale je také značně škodlivé pro životní prostředí. Petteri Taalas, generální tajemník Světové meteorologické organizace, poznamenává, že při spalování vzniká takzvaný černý uhlík, tedy sazový prach, který urychluje tání sněhu a ledu, když na něj dopadne. To zase urychluje změnu klimatu v severských oblastech. Černý uhlík je emise částic s životností v atmosféře 1–2 týdny, a částice se tak mohou rozšířit do velice široké oblasti.

  • Turbína, turbína ... turbína ano či ne ? Je to politický folklór. Studenoválečnická hra na
    kočku a myš. Možná, že Gazprom/Putin vnukovi generálporučíka SS Scholze
    naznačuje, že si i turbínu mohou strčit. A Germánii to musí dosti
    vadit, když Schollz ráčil zvednout zadek a vycestoval na exkurzi k
    turbíně. Jistě se s ní dal vyfotit.

  • Někteří lidé ve "vrcholných funkcích" všech států zapomínají 

    na známou a stěžejní poučku:

    "Solidarita je sice pěkná věc - ale kšeft je kšeft!"

  • josef.chmela

    Gazprom chce těm našim vládním komediantům ulehčit práci s odtržením se od ruského plynu a zase je to špatně. Ti naši komedianti nevědí co chtějí a jenom plácají nesmysly. Co si stádo zvolilo, to má.

  • Srandovní článek. A že zde nenapíší o divadelním představení nějakého Zelenského z Kyjevského divadla. Komediant před měsícem oficiálně požádal Kanadu aby opravenou turbínu nevracela do systému.A Rusko tak bylo potrestáno neodebíráním plynu.Plynu který je pro nás v Evropě existenčně důležitý. Sice kluci kanadští právem odmítli takovou koninu, ale v Německu se to zadrhlo. Bumerang kyjevské blbosti se nám vrací. Nyní dělá rusák obstrukce. Zde právem. Celá EU se snaží tomu z Kyjeva pomoct. Zatím co on nám pečlivě podřezává větev. Už systémově. Hochu když chceš tedy válčit - klidně. Ale bez dopadu na běžné lidi v EU. Těm je vaše azbuková válka zcela u zadku.

    • mun.go

      Azbukou (cyrilicí) píší i v Bulharsku, Srbsku a  více než 50ti jazycích ...

  • Třeba to byl úmysl, jak lépe vykreslit Rusko jako toho zlého vlka a zajíček bude ten hodný. V tom dnešním světě už se ti politici snad úplně zbláznili. 

  • goyim

    "Evropské vlády totiž Rusko obvinily, že pod falešnou záminkou snižuje dodávky plynu, aby se tak mstilo za západní sankce."

    Aneb dal sem ti pěstí, u toho si zlomil kotník a ty se mi teď za to mstíš tím, že mě fackuješ. Eurosojuz je vrcholem chucpáctví a diletanství.

    • Výzva Pospíšila (TOP 09) k rezignaci na všechny magistrátní funkce bude řešena i v EU.

      Ale hlavně by měli Piráti Pospíšila jako dalšího lháře ohledně známosti s hlavním mafiánem kauzy Dozimetr (organizovaný zločin) Michalem Redlem vyzvat k odstoupení z funkce europoslance..!

      Smutné na celé této Pospíšilově kauze v rámci známosti s mafiánem Michalem Redlem je to, že jeho přímá nadřízená, předsedkyně TOP 09 Pekarová mlčí jak zařezaná a dělá mrtvého brouka..!

      • Kvíz pro chytré hlavy. Najděte mezi tuzemskými politiky alespoň jednoho, co není darebák. Političky nevyjímaje prosím. Ta Markéta je jen příklad bezpáteřního živočicha. 

        • Diwa

          Jenže tohle je problém od dob revoluce ! Každý řval na komunisty, ale tohle by si z nich nikdo nedovolil. Naše vlády od dob revoluce akorát rozkrádají, tunelují, dělají si zákony pro sebe ! Ano, lidi si je volí, jenomže přesně tyhle vlády potřebují prachatí lidé, elkově horních  deset tisíc ! Volí je proto, protože jim stát umožňuje krást !!! Jo a Markéta, to je vůbec vřed naší společnosti.





Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit