Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Miloslav

    Přečetl jsem to a doplňuji to následujícími informacemi: Světu vládnou ti nejbohatší z bohatých, lidé velkých peněz. Tito lidé především dbají na to, aby se zachovávalo stávající politické uspořádání světa, které jim umožňuje v privilegovaném postavení užívat všechno co svět poskytuje. Válka, to je barbarský způsob řešení konfliktu mezi státy. Zbrojení, přípravy na války, války apod. jsou v podstatě hračky značné části lidí velkých peněz a válečné hry jim vynáší astronomické příjmy. Lidem velkých peněz je zcela lhostejné kolik lidí v jejich válečných hrách zahyne a kolik se přitom zničí materiálních hodnot. Změnit stávající stav světa k lepšímu je velký problém, ale někde je třeba začít. Máte zájem si přečíst návod k tvořivému kreativnímu řešení podobných problémů? Tak tímto návodem je v podstatě moje Teorie vševývoje: https://teorie-vsevyvoje-realskutecnosti.webnode.cz/l/teorie-vsevyvoje-realskutecnosti/Smutné je, že téměř všechny sdělovací prostředky informují o válkách a válčení tak, jako by to bylo něco normálního, samozřejmého a komentují je podobně jako sportovní utkání. Války jsou přežitek! Je nejvyšší čas přestat používat tato primitivní, nákladná a nebezpečná řešení konfliktů. Vybudujme všichni společně nový spravedlivější svět, svět bez válek. Určitě to bude stát za námahu s tím spojenou. Spravedlivější svět bez válek je možné vytvořit tak, že se urychlí vývoj politického uspořádání lidstva. Jak je možné urychlit vývoj politického uspořádání lidstva? To jsem napsal v článku: NOVÉ POLITICKÉ USPOŘÁDÁNÍ LIDSTVA: https://teorie-vsevyvoje-realskutecnosti.webnode.cz/l/nove-politicke-usporadani-lidstva/

  • mun.go

    „Je trapné říci, že ukrajinský odpor udělal pro bezpečnost
    Američanů více než jakákoli americká politika od konce studené války.
    Ale je to pravda a je třeba to říci,“pravil uznávaný historik Timothy Snyder.

    „Od některých republikánů jsem slyšel myšlenku, že ukrajinský odpor je
    pro Američany drahý. Nic nemůže být chybnější. Ukrajinský odpor
    poskytuje Američanům mimořádné bezpečnostní výhody,“ začal Snyder.

    „Po desetiletí se republikánské i demokratické administrativě nedaří
    formulovat politiku, která by mohla Rusku zabránit v oslabení a
    rozvrácení mezinárodního řádu,“ upozorňoval dál Snyder s tím, že
    Ukrajinci teď ukazují světu, co Rusko páchá. l tím pomáhají formulovat
    politiku proti němu a zároveň se tím formuluje i politika proti Číně,
    protože mezi Moskvou a Pekingem existuje smlouva o spolupráci
    prezentovaná na letošních zimních hrách v Pekingu.

    • A co Rusko páchá? A co po celá desetiletí páchaly USA ve svém zájmu k udržení mezinárodního řádu, kde je " America first"? Pane Snydere, zameťte si nejdříve před vlastním prahem. Říká Vám, pane Snydere,  něco úsloví "žít a nechat žít"?

      • mun.go

        To byla ilustrace úhlu pohledu správně indoktrinovaného Američana, zejména když vlastní akcie některé z firem "obranného" průmyslu (Lockheed Martin, Raytheon, Boeing, General Dynamics, Northrop Grumman ...)

        The 15 Largest Defense Companies In The United States

  • Výsledek voleb, které v USA proběhnou za pár dní, může mít dopad na americkou finanční a vojenskou pomoc Kyjevu. Tu by řada republikánů ráda osekala. "Musíme prostě řešit své problémy," říkají lidé v USA.

  • Může mi redakce vysvětlit proč můj slušný příspěvek v této diskuzi je označený jako SKRYTÝ? Napsal jsem něco co není pravda? Dokažte to.

    • Redakce nemá tu slušnost, aby odpověděla na můj dotaz?

      • alicia1

        Nejsi sam, jednou za cas tam sedne nekdo z pate kolony a zauraduje.😊

  • vanhorne

    ?

  • mun.go

    Israel Rejects Ukraine's Request For Air Defense System To Face Russia's Iranian-made Drones, Missiles / Izrael odmítl žádost Ukrajiny o systém protivzdušné obrany, který by čelil ruským dronům a raketám íránské výroby

    Prohlášení izraelského ministra obrany přichází poté, co ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba v úterý uvedl, že Ukrajina požádá Izrael o systémy protivzdušné obrany. Není to poprvé, co Ukrajina požádala Izrael o své zbraňové systémy. Prezident Volodymyr Zelenskyj vyjádřil koncem září "šok" nad tím, že Izrael "nedodává zbraně" Ukrajině. "Nevím, co se Izraeli stalo. Upřímně řečeno - jsem v šoku, protože nechápu, proč nám nemohli poskytnout protivzdušnou obranu," řekl Zelenskyj údajně francouzským médiím.

    "Máme své vlastní zájmy a musíme s Ruskem sdílet náš vzdušný prostor na severu," řekl později  izraelský ministr obrany Benny Gantz při středečním projevu v Institutu pro studia národní bezpečnosti.

    "Na jedné straně jsme s Ukrajinci a poskytujeme jim takovou podporu, která není útočná, jak je to jen možné. Požádali jsme je, aby nám poskytli údaje, které jim pomohou při budování systému varování v reálném čase. To stále ještě neudělali," řekl.

  • Spojeným státům teče do bot. Rusové mají na Ukrajině navrch, tak se snaží uhrát alespoň něco.

    • KIMCID

      už si to amíci nemůžou dovolit no

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit