Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A mají to tak do dnes !
  • Tu zkratku ČSSR mnozí Rusové skutečně četli jako Čechoslovackaja sovětskaja socialističeskaja respublika. A oficiálně se hovořilo o tzv. "Společenství socialistických států" (Sojediněnije socialističeskich stran), do něhož patřily země, kterým CCCP určoval politiku, co smějí a nesmějí dělat, jaký politický systém musí mít a v případě neposlušnosti jim poskytl "bratrskou pomoc" jako v Maďarsku v r. 1956 a u nás v r. 1968. Takže de jure jsme byli samostatnu zemí, ale de facto ruskou kolonií.

    Samozřejmě ono je těžké psát co by bylo kdyby... Ale když jsem si dal do souvislosti všechna fakta, která znám, vyšel mi jako velice pravděpodobný vývoj, který jsem popsal.

    Srovnávat správní orgány v Bruselu s vládou v Moskvě nelze. Do EU, budoucích USE jsme vstoupili dobrovolně, ve správních orgánech v Bruselu a v evropském parlamentu máme své zástupce a členy jsou evropské země s evropskou kulturou a myšlením, kde více či méně je primární je občan a správní orgány mají tolik pravomocí, kolik jim občan udělí.
    S Rusy máme sice blízký jazyk, ale jejich mentalita je jiná. Stále tam ve svém presidentovi vidí "cara gosudara" a stále tam více méně platí, že občané tam mají tolik práv, kolik jim car gosudar (milostivě) udělí.
    Mentalita evropská a ruská je rozdílná. Tím neopírám, že mezi prostými Rusy je mnoho lidí přátelských, srdečných a ochotných nezištně pomoci bližnímu.
  • Jsem rád,že se konečně shodneme se zeMANem v poslední odpovědi.Tak to nějak bylo co mi říkala vždy babička,protože se ve Vídni vyučila a poznala tam dědu také vyučeného.Opravdu by asi nebyly dvě války,protože by nebyl ani problém sudetských Němců,protože neexistoval.Nic nikdy není černobílé.Než píšu tak si zjišťuji dostupné prameny.Akorát poslední věta není na místě,protože bych mohl nyní napsat Česko kolonie Bruselu .
  • Hele ta "slavná Márgret Tečrová" to je ta baba co prohlásila, že bude Anglii řídit jako domácnost???
    A co tenkrát na to říkali chrchloidi??? Vztekali se až z toho plakali???







    PCHE !!!
  • Nejen on. Máme i jiné sprosťáky a grázly a drbany. *1* *1* *1*
  • Rozbití Rakousko-Uherska byla opravdu velká chyba. Monarchie se měla reformovat a decentralizovat, jak to měl v úmyslu následník trůnu Ferdinand d´Este a možná i proto musel zemřít. Tím by se totiž říše stabilizovala a mohla by se stát jakousi konstituční monarchií jako je Velká Británie. A to nebylo v zájmu Jihoslovanů a slavjanofilů 19.století. Vývoj by šel pravděpodobně jiným směrem:
    Sídlo panovníka by se z Vídně přesunulo do Prahy, s tím se reálně počítalo, možná by nebyla ani WW1 ani WW2, EU by nejspíš vznikla dřív a její centrum by pravděpodobně bylo v Praze a ne v Bruselu.
    Monarchie se rozbila, rozdrobila, Beneš se svou skvadrou odmítl konstituování ČR na kantonálním principu jako je Švýcarsko. Vymyslel si, že ČR je prý "národním" státem neexistujícího jakéhosi "československého národa" (což ani Slováci nepřijali) a tím nahnal německy mluvící Čechoslováky (i když ne všechny!) do důvěry v hitlerovskou propagandu. A otevřela se cesta ke vzniku Protektoratu Böhmen und Mähren a následné ČSSR - Češskoj sovětskou socialističeskoj respubliky...
  • Můj vzor není ani Východ a ani Západ a vůbec ne USA,kde máme přes 100 let příbuzné.Když jsme již zradili Rakousko-Uhersko tak chci stát,který se bude chovat jako ne pupek světa a i lidé v něm.Proto vždy budeme spolu v rozporu.Sleduji jednání všech rádo by presidentů,abych nenaletěl.Presidenta znám z práce a vím,že patří mezi vzdělané a ne podělané předem jako např.p.Drahoš,kterého jsem upřednosťoval než jsem zjistil jisté podrobnosti.Naše volba bude pořadí Zeman,Hynek nebo Hannig.Ostatní jsou bez šance.On mluví veřejně o novinářích a bohužel má pravdu.Já přestal některé plátky kupovat a nepouštím ani rozhlas a televizi.Jinak doporučuji country rádio,to má ještě v té demokracii úroveň a čt2.
  • Fakt jsi dříč. Mám tě rád. *14*
  • 24 hodin s tisíci nicky, to jsem celá já. Pa Simča, už sem vůbec nechodím!
  • Kritiku, na jakýsi "kapitalismus" věřili lidé v 19-století, kdy vrcholem techniky byl parní stroj. A to se toho ještě mnozí báli, byl tam oheň, pára a syčelo to, to s tím určitě musel točit sám ďábel. *15*
    A věřili na jakousi "základnu", z níž prý lidé vytváří jakousi "nadstavbu". Prostě v tom materialismu byl homo sapiens sapiens redukován na pouhého živočicha, homo laborens. On ten Marx nebyl hlupák, ale žil v 19.století... kdyby se dnes probudil, tak by si asi nafackoval za ty hlouposti co psal.
    Fašismus hlásá Bureš (řídit stát jako podnik). A taky Kanimůra, toho Němci nazvali neonacistou.
    Před r. 1989 sice někteří poctivě pracovali, ale mnozí se živili politikou, oblbováním jiných na politickém školení, kádrováním, fízlováním, mučením těch co odmítali socialismus (ten rudý, nikoli hnědý). A lávky v té době nepadaly? Ony padaly jiné věci, jenomže se o tom nesmělo psát.
    A ožrala ze IV.cenové skupiny Milosh Bubble Bum nestraší na hradě? A používá vlastní mozek: "Dz stejk lukt lajk e bable bam ent tejstit lajk e bable bam."? Mluví sprostě i na mezinárodní úrovni, o lidech mluví veřejně, že jsou to p.tomci a jednoho novináře nazval veřejně swiní. A to co má v hlavě vymyté Becherovkou, to lze sotva nazvat "mozkem".
    Pokud to ožralé, sprosté a křivácké strašidlo a kolaborant východostepního chána je tvůj vzor...
  • Jen si musí dávat bacha na Alabamu.
  • Ty kluku ušatá, koukám, že musíš "makat" i v neděli. který ošklivý kapitalista tě zaměstnává ? *14*
  • je to prostě zavedený SMSKOVÝ sprosťák a grázl. Bez vychování a sebereflexe.Nelze nic jiného čekat od někdejšího lampasáka. Drban už by jednou vyfičen. Vulgarizmy přiblblé výkřiky na novináře ....... a toto se nám znovu dere na Hrad. Chtěl by zas rozhodovat.Jen se věří že lidi nezapomínají.
  • Z článku jasně vyplynulo, že největší blbci jsou kapitalističtí pravičáci! Pa Simča, už nikdy nepřijdu!
  • Štěstí, že zeman nemá mobil. *14*
  • Můžete mi pozradit z čeho usuzujete že opilecký dementní žvástavý uslintaný prolhaný křivácký vlastizrádně rusofilní nabob - jakýsi NICzeman používá mozek, když v té duté odulé palici může mít tak max. denaturák?
  • jses pomátl,co? Když se legitimně brání - jaké sankce? Máš doma net? Nebo TV? Těžko, co? Běž k rybníku a ochlaď si palici.
  • jses pomátl,co? Když se legitimně brání - jaké sankce? Máš doma net? Nebo TV? Těžko, co? Běž k rybníku a ochlaď si palici.
  • Izrael se dopustil otevřené agrese proti suverenému státu. Rada bezpečnosti OSN by měla zavést proti Izraeli tvrdé sankce.
  • Na váš dotaz jste si odpověděl sám v první větě.A důsledky "budování" zpátečnického kapitalismu cca 19.století.Nevím o jakých fašistech to píšete?A poctivě se pracovalo před r.1989.Dnes spadla "kontrolovaná" lávka ,za těch rudých časů si to nepamatuji.Mám popcit,že z horní,dolní cestuješ tam i zpět.Ožrala ze IV.cenové skupiny veškrna tady již není.Na rozdíl od vás jsem nikdy soudruh nebyl,ale bylo líp.Jinak já budu a se mnou i jiní volit inteligentního presidenta Zemana,který nepřejímá bludy jako vy.,ale používá vlastní mozek.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit