Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Až se vyloví poslední ryba, tak co lidé začnou lovit?
    Lidé se budou lovit mezi sebou, navzájem aby bylo co jíst, toto jsou jednoduché počty.
    Lidé jsou jako sarančata, kam přijdou všechno sežerou.
  • Něco, co roste "samo" a stačí jen sbírat (chytat)? Copak to asi je?
  • bezregistrace
    no čeho je nejvíc a celkem lehce k nalezení....
  • Ono vůbec nejde o to kolik miliard by Země uživila. Ale lidé svých chováním, svou pouhou existencí narušují rovnováhu v přírodě: kácí se stromy, ničí se rostliny, dláždí terén, šlapou po kytičkách, vytvářejí a vypouštějí odpady, vydechují oxid uhličitý... a na to je těch sedm miliard víc než dost. Pokud se lidé nezačnou chovat jako SOUČÁST Přírody a nikoli její "pán". nezačnou respektovat přírodní zákonitosti a neomezí své množení, tak to udělá Příroda a vezme to "napříč politickým spektrem". A pak těch pár bývalých "homo sapiens sapiens" přeživších někde v jeskyni si při ohni budou vyprávět legendy o tom, jak se člověk vzbouřil proti přírodním bohům a ti ho za to potrestali... Ale to jsem tady už psal.
  • "Podle Lambertiniho je nutné výrazně omezit komerční rybolov, zřídit více chráněných mořských oblastí a zároveň vzdělávat koncového zákazníka."
    .
    A to vzdělávání by mělo spočívat v čem? Že má jíst místo ryb něco jiného? A to jiné by bylo co?
  • Doby ledové a teplá období se na Zemi střídaly už dávno předtím, než to mohl člověk ovlivňovat. Otázkou i dnes zůstává, jak mnoho a jestli vůbec má člověk na změnu vliv. Ale pokud bych se tím "výzkumem" živil, tak vím, že bych musel předkládat výsledky "své práce" a je mně naprosto jasné, jaké výsledky by to byly *1*
  • Náš svět není přelidněn,to je jen zdání,které se může projevit ve velkých aglomeracích typů New York,či Hong-Kong.Jsou místa velmi rozlehlá na zeměkouli,kde je velmi malá,nebo žádná civilizace.A už se z důvodu "přelidnění"chystají budoucí expedice na Mars a tam obhlédnout místo pro jeho kolonisaci.Naše planeta Země,jak v minulosti vypočítali geografové,může uživit až 20 miliard lidí,zatím jich je přes 7 mld.A to řízenou,rozumnou politikou.Tady však nastává problém-lidé nezmoudřeli,alespoň jistá část.Lidstvo není ve stádiu 100 % koexistence a z toho plyne to velké nebezpečí samozničení.A oceány?Ty se v dnešní době plundrují,neboť lov ryb je nejlacinějším způsobem obživy přímořského a oceánského obyvatelstva.A stačilo by tak málo-vracet do moří a oceánů vypěstovaný plůdek.Ale to by se muselo chtít.Zatím se jenom loví,ale jak dlouho?
  • Můj názor.
    Energii kterou spotřebováváme se přeměňuje na teplo a teplo nám zahřívá planetu. Pokud by lidé okamžitě přestaly používat auta, zemědělci na obdělávání by použivaly koně, fabriky by musely používat jinou energii, nevypouštět exhalace, tak by se situace okamžitě zlepšila. Toto ovšem nezačne pro chamtivost lidí. Na planetě vyhraje zlo a zlo pomalu rozpoutá válku.
    Až vymřou miliardy lidí a zůstane jenom hrstka, potom nastane obroda planety a lidé snad dostanou rozum. Toto nastane již brzy.
  • lidí zase tak moc nejni.... jakoby je.... ale mnohem horší je to, jak se naprostá většina z nich stravuje.... :-) a to je konzumace živočišných produktů... výkrm zvířat je extrémně náročný pro planetu, že je to prostě neudržetelné.... dá se říct, že např. na získání 1kg masa se spotřebuje "výkrmem" průměrně 10-20 kg obilnin, luštěnin atd... přitom energická ztráta je tam ještě větší... přitom by lidé mohli jíst přímo ty rostliny... krávy se krmí GMO sójou, které pro ně nejsou přirozené, proto při trávení vytváří neskutečné množství metanu a jiných skleníkových plynů... všechny krávy co na světě jsou vyprodukují(vykadí) každou vteřinu destíky, nebo stovky kilogramů odpadu(hoven), který se "odvádí" do moří, které takový nápor nemůže stíhat "zpracovávat".... kvůli výkrmu dobytka se kácí deštné pralesy(plíce planety) atd atd atd... kdyby někoho zajímalo více toto téma, tak nejlepší je tento dokument.... http://www.csfd.cz/film/381474-cowspiracy-klic-k-udrzitelnosti/komentare/
  • Je třeba vytřískat co nejvíce prachů, nějaké deštné pralesy nás samozřejmě neinteresují!

    Ta mánie s kácením už je i tady! Jako kdyby vstal major Terazky z hrobu:
    -Na čo sú vojakovi hen tié stromy? Možno sa tam skrýva něpriaťělský zapadonemecký súdruh!
    Fšetko popíliť!-

    Tady si nějaký dobrák zalil asi kyselinou smrky a pak pod záminkou, že jsou suché -amatérsky kácí-zima je tu, tak musí něčím topit, že? Úřady mlčí-státní správa má nedostatky, ale furt mají MÁLO.
    Možná to nesouvisí, ale další věc dokumentuje vztah části populace k přírodě- motocykly, čtyřkolky a automobily se prohánějí po lesích, polích loukách a ještě je nějaké tupé poleno z nějakého motoristického pořadu očkuje, jak to, či ono vozidlo zvládá jízdu v jakémkoli terénu. Zavřít až zčerná a zhubne! *12*
  • Lidstvo se přemnožilo a stále se množí. Svými zásahy narušuje rovnováhu v přírodě, znečišťuje ji škodlivinami, ničí rostliny, deštné pralesy, likviduje živočichy, zvyšuje produkci oxidu uhličitého, což vede ke globálnímu oteplování, tají ledovce, zaplavují se pobřežní území... A lidé se stále množí a množí a podřezávají si pod sebou větev. Příroda to však srovná a rovnováhu obnoví tím, že toho namyšleného škůdce co si říká homo sapiens sapiens zlikviduje a ponechá si jen pár exemplářů do své "zoo". Možná se to v minulosti už stalo...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit