Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je už úplně jedno,zda a nebo kolik se budou důchody valorizovat.Přidat by se mělo všem stejně,co z toho,když některým důchodcům se přidá šedesát nebo nedejbože devadesát korun a jiným,těm s větším důchodem i několik stovek,žaludek máme všichni jen jeden a člověk,který má malý důchod je stejně bit.Když valorizovat,tak všem stejně,protože nikdo z důchodců z toho vyskakovat nebude a o tolik procent zvýšené náklady mu to nepokryje,má to akorát na pár rohlíků a bochník chleba navíc.Nelíbí se mi tato situace ani trochu,nelíbí se asi nikomu,a ikdyž chápu,že šetřit se musí,stejně si myslím,že důchodový účet měl být dávno oddělen od státního rozpočtu,ostatně slibovaly to všechny vlády a žádná tuto věc nedotáhla do konce,navíc Topolánkova vláda si peníze z tohoto účtu "půjčila" a nikdy nevrátila zpět.
    Teď vláda zdůrazňuje,kolik je důchodců,kolik jich přibývá a peníze chybí,a tak se nabízí otázka-kolik lidí by do předčasného důchodu vůbec nešlo,kdyby měli práci?Nejde o to zdražovat,zvyšovat DPH,jde o to,kde mají na to lid brát,když nemají práci,oranžové vesty a podpora to nezachrání,nebude se více nakupovat,spořit na důchody,platit všechny poplatky...z čeho?Vytrhni chlup z dlaně,kde nic není...
    Na odměny,na korupci,na všechno peníze jsou.Proč naši poslanci,senátoři,politikové mají velké platy a žádnou zodpovědnost,proč všichni přichází do politiky s cílem zbohatnout,proč nikdo nejde do politiky pro blaho ostatních,pro rozvoj tohoto státu?
    Politická funkce by měla být placena podle mně jen průměrnou mzdou,to by bylo hned poznat,kdo to všechno myslel vážně s tou prací pro ostatní,a kdo ne.Dobře se žije těm,kdo se stravují v poslanecké kantýně,kdo mají příspěvky na bydlení,šoféra,telefon,na kancelář,co mají nemocenskou v plné výši,co když do parlamentu nepříjdou,tak prostě nepřijdou a nic se neděje.Vědí vůbec,kolik co stojí,kolik co stojí v marketech a nebo třeba na vesnici?
    A tak se nabízí malá polemika-kdysi jeden politik řekl-neptej se,co pro tebe udělal a dělá stát,ptej se,co jsi pro stát udělal ty.A mám pocit,že tato starší generace,generace důchodců pro tento stát udělala dost.Ale stát už teď pro ně nedělá nic,ba právě naopak,zajišťuje jim neklidné stáří,stáří ve strachu,bolesti a zklamání.
    Nemám ráda tuto vládu,nemám ráda už ani tuto zem,ikdyž jsem si ji nevybrala,narodila jsem se tady.Ale nikdy jsem nečekala,že až na staré kolena se ze mě po poctivém životě,po tom,co jsem vychovala tři děti,odpracovala čtyřicet pět let pro tento stát,stane lidský odpad,který vládě této republiky vadí a překáží a stojí je jen peníze,podle nich asi zbytečně vyhozené.
    Je to velká ostuda státu,který se nedokáže postarat o svou starou generaci,a neschová to ani za zástěrku krize. *16* *16* *16* *16*
    • Souhlas. Jen na doplnění - důchodový účet byl oddělen až do dnůvlády Topolánkovy, která si z něj "půjčila" a už nikdy to žádná další vláda nechtěla vracet.
  • Co to je za nesmysl, že Češi chtějí Euro. A že to bylo součástí referenda. Já osobně nevěřím ani v to, že jsme do EU chtěli. Myslím si, že to bylo celé zmanipulované. Naše republika z členství v EU nic nemá občané tím jedině trpí. Členství v EU je pro nás příliš drahé.
  • 7 varianta, že by se přestalo v ČR krást????
  • Já si myslím, že se máme pořád ještě skvěle. Porovnejte naši úroveň s úrovní třeba v Indii, Africe a jinde. Máme se královsky. Navíc máme svobodu.
    • A co takhle se srovnávat rovnou s Eskymáky ???
      • Ty vole ty maj ryby zadarmo, co máme mi zadarmo??
  • Komunisti v sedmdesátých letech neměli zahraniční kapitál. Vše budovali z vlastních zdrojů a měli 6% růst HDP. Polistopadoví "odborníci", žili pouze z toho, že otevřeli dveře zahraničnímu kapitálu a cítili se být spokojeni. Jenže každý rok zisky a dividendy těchto zahraničních firem mizí u mateřských firem. To dělá cca 320 miliard ročně.
    • Komunisti se po válce zmocnili země bohatší než Švýcarsko, takže ji to vydrželo na půl století rozmařilého "hospodaření". A ti polistopadoví "odborníci", nejsou to snad "bývalí" komunisti, kteří včas převlékli kabáty a jelikož byli "u toho" a jelikož komunismus chcípl, tak začali vytvářet tzv. "kapitalismus" v té podobě jak jím předtím strašili občany.
      • Víš co, jeď do Šluknova, soukmenovci už tě postrádají,,,
      • Ve zvláštní škole se dnes neučí, tak tu máme Petra! A samozřejmě několik pečlivě naučených "pravd"
  • spíš bych viděl malej převrat, bez bolesti jen některým uřiznout koule. *3*
  • Já bych věděl kde vzít peníze: škrtnout nehorázné dávky cikánům, kteří nikdy nepracovali, nepracují a pracovat nebudou. Stačí, aby dělali děti a mají nadosmrti vystaráno. A kdože podporu těch parazitů zavedl? Vláda ČSSD, kdy finančně ministroval ukecaný Sobotka pod vládou SexyMozka od Kočkolotoče který se hlásí ke svým cikánským předkům. Jen nevím, jestli je cikán po meči nebo po přeslici anebo po obou. *1*
  • Už se nerozčilujte,milí důchodci,stojí vás to zdraví a ten dobytek nahoře si nakonec udělá stejně co chce!!!!
  • Nečas prý má šest variant jak valorizovat důchody,ale ještě prý se na tom pracuje.Myslím si ale,že budou tak dlouho na tom pracovat,až vymyslí tu správnou sedmou variantu a nedají důchodcům nic.Podle toho jak jsem ho sledovala v pořadu Václava Moravce,tak se lidem přímo vysmíval. *14*
    • Ale on jenom váhá, jestli se mají valorizivat důchody o půl procenta, nebo raději jenom o čtvrt...
      • Dokud oni nebudou muset žít jako průměrný důchodce, tak je jim to šumafuk!!!
  • Tak navrhují lidem přidat 1 % důchodu, aby se jim nesnížila životní úroveň na to všechno zdražování co vymysleli, to si určitě budeme kupovat 1 vajíčko za 7 Kč a 1 rajče k tomu, jak uváděli v minulých střepinách. Budou argumentovat, že důchodců přibývá, aby taky ne když většina do toho předčasného důchodu musí, protože práci nikde nesežene a to mu ho ještě patřičně oškubou.Nízké důchody od loňského roku snižují asi po dobu 5 let a vysoké přidávají, vždyť tohle dělají jen a jen pro sebe. Placení sociálního pojištění od letošního roku snížili ze 6násobku na 4 násobek zase jen pro bohaté a to neustále tvrdí, že na důchody není, že v 90 letech všechny přebytky soc. pojištění převedli a utratili ve státním rozpočtu to nikde neuvádí na ty důchody mohlo být ještě hodně dlouho. To vše se dělo za tehdejšího ministra financí Václava Klause. Jsou to nehorázní lumpové, co dovedou proti lidem vše obrátit a jak z nich ždímat stále víc a víc. Oni na rozdíl od těch zchudlých lidí na vše mají, rozkrádají stát a ještě si rozdělují 100milióny na odměnách na to jim peníze zbývají a vůbec se za to nestydí. Připojte se všichni k Holešovské výzvě 15.3. manifestacemi ve všech větších městech viz parlamentní noviny, tohle si už nesmíme líbit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit