Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ale také si pohlídaly, aby se doopravdy něčemu naučil a hned jim neutekl jinam.
  • Má pěkně vyžraný ovar.
  • Pokud je něco zdarma, tak si toho člověk naváží. Souhlasím se školným, ale pouze v mezích úměrným příjmům rodičů a jedince. Není možné, aby stát přehrál finanční soběstačnost škol na žáka. Prostě něco logického. V ČR nemá moc věcí logiku a zákony se schvalují podle aktuální situace bez pohledu na budoucnost. Je výpočet příjem matka+příjem otec + ev. příjem žáka z minulého ročního období - náklady na rodinu apod. pro státní ouřady tak nemožný vypočítat? Nelogika návrhu spočívá s politikaření a ne ve snaze vytvořit kvalitní zákon. O to je pak celá naše slavná politická scéna složená z vychcánků s ohledem na další a další volební období. Jochu, ty jsi platil školné?
  • No to by bylo dobré, ale praxe je opačná. Vysokoškolák stát výce podojí a oškube. Taková je skutečnost.
  • Teda to je zkurdupel. Podívejte se na tu jeho vyžranou dršťku. To se mu to mudruje, když u premiéra krade jako tam všichni.
  • Ale ono se to dnes je vysoká škola nebo univerzita jmenuje!!! To nemá s úrovní potřebného vzdělání vůbec nic společného. Proto to může studovat 50 %.
  • pane Joch a co to tak obrátit do polohy, že vysokoškolák více vydělá, čili více odvede státu, takže je i v zájmu státu, nebo alespoň by mělo být, podporovat všemožně vzdělanost národa...zatím ale skutek utek - jenom žvanění, žvanění a žvanění a výsledkem toho veškerého žvanění je skutečnost, že stát nemá na nic a přestává plnit i těch málo funkcí, které mu přísluší...a peníze nemá proto, že vláda jednak neumí vybírat daně, alespoň od těch horních 10 000 , vytváří prostředí odpovídající spíše mafiánskému státu a prostřednictvím různých lobystů, kamarádů a kamarádů kamarádů stačila za dvě dekády zlikvidovat, rozprodat a rozkrást to co budovaly celé generace
  • To je pravda, ale zásadně to platily firmy!!! Nikdy učeň!
  • Když chce pan Joch platit školné tak ať ho platí třeba za všechny. Ale ostatní ať nechá na pokoji.
  • jen jste přehlédl, že za vlády jedné strany studovalo VŠ jen 7 % z celkové populace.Dnes je na na VŠ 50 % studentů z celkové populace.
  • A takhle to je u 3/4 národa. Kdo mu koho nabulíkuje, toho volí a pak remcá a móc se diví. patří vám to nespokojená babi.
  • NO, za komunistů byly některé učební obory za peníze, zadarmo byla jen vybraná " černá řemesla " .
  • Podle stejné logiky se může zpoplatnit vše co je nad rámec povinné školní docházky, ta je zatím pro všechny. Střední škola je taky něco navíc a i absolvent učňovského školství si svým působením na škole zvýší kredit na trhu práce. Vždy záleží na úhlu pohledu a potřebě peněz.
  • Pan Joch si asi nevšimnul, že svobodně zvolení politici kradou ani poledne nedržej, to pak můžou sobě a svým potomkům platil školné, a co školné hned tituly. Státní kasa rozkradená, tak hurá na jiný zdroj, z něčeho žít musí. Měli by ještě lidem vysvětlit, jak má rodina s normálním příjmem, nikoliv průměrným, protože na něj nedosahuje víc jak polovina národa, zaplatil školné 2 dětem a nechcípnout přitom hlady.
  • PERVERZNÍ ! ? Jak se to vezme a na kterých oborech. Stát a podnikatelský ( výrobní ) sektor by měl vědět, kolik a v kterých oborech potřebuje a může zaměstnat, ale to je plánování( komunistický přežitek ) , že. A v těchto oborech by měla být studia " zadarmo "
    ( nikdy nebyla a nebudou ) , při základní délce studia a potřebném počtu studentů. Ve všech ostatních oborech ( okecávacích ) , lze nejlepším platby odpustit, případně přilepšit
    stipendii - viz Hlávka, atd. . Jinak nekompromisně vyžadovat platby za věškerý poničený majetek škol, menz a kolejí( škody jdou každý rok do 10 miliónů ) !
  • Prskale , zapomněl jsi napsat, kolik vystudovaných vysokoškoláků nedostane doma práci > To mají chodit žebrat na pracák a dostat jen nucené práce na zametání ulic..Pokud v té tvé palici něco máš, tak to zapni a přemýšlej 750.OOO nezaměstnaných k dnešním u dni.
  • /an Joch by se mohl nad sebou zamyslet a poradit,,premierovi" aby si vzpomnel jak vystudoval on a za kolik .Tenkrat jeste nebyla plzen kde se tituly kupovaly.Proste tato neschopna garnitura by mela byt nahrazena zcela novou nezatizenou reprezentaci.
    Take mu poradte at uz prestane poslouchat sveho guru i kdyz by bez neho sedel v opozici a i tak bral z nasich dani tucne prebendy.

    Zadny strom neroste do nebe ani spinave kejkle modrych ptaku.vas carda
  • Pan poradce premiéra radí a odsuzuje studenty,kteří hájí svá práva.Lepší je,aby si vysoké
    školy spravovali své finance,než,aby o nich rozhodovala tato vláda a "neodkloňovala" je jinam a nebo,aby o tom rozhodovali vysloužilí politici v rámci obsazování trafik.Jen tak na okraj otázka:Kolik pan poradce si zaplatil ze svého za studium,pokud vůbec má vysoko-
    školské vzdělání,když tak háže rozumy!
  • Jochova fašisticko-bolševická propaganda....Děs a hrůza!!!
    Jochu! Studenti a jejich vzdělání je budoucím bohatstvím českého národa a budoucí prosperitou naší vlasti, žijeme-li v ústavní demokracii...
    Jochu!! V rozporu s tvojí zlotřilou demagogií věřím, že nežijeme v carsko-bolševické gubernii, kde studenti jsou flákači a paraziti na úrovni mužického nemehla, kteří studiem užírají z kasy zlotřilému gubernátorovi, jak de facto tvrdíš!!!
    Jochu!! Věřím, že studenti především touží po vzdělání, ve prospěch národa a vlasti, jehož jsou nedílnou součástí!!
    Jochu!! Nejsou to zlotřilí studenti, které svým pokryteckým vyjádřením vyčleňuješ z občanského společenství!!! Nýbrž je to současná politická garnitura u koryta moci, která korumpuje akademický titul, čímž okrádá inteligentní dospívající generaci českého národa o jeho duševní rozvoj v pravý čas!!! Dle tvé demagogie věřím, že to není akademické společenství, nýbrž je to politická garnitura, která si z titulu udělala politickou šmelinu....jakože zaostalý politruk, pyšnící se koupeným akademickým titulem před jménem, se prolhaně prezentuje jako vzdělaný občan?? Věřím ale, že lidská lůza jiná nebude...
    Ve smyslu presumpce neviny tvrdím, že studenti kvůli tomu nestudují, aby se později nakapsovali!!! Nevěřím, že jsou tuneláři, jak je označuješ de facto ty, Jochu!!!!
    Takže Jochu!!! Dle mého názoru jsi společensky nebezpečný gauner, který prohlášením odstraňuje demokratický systém tím, že fašizuje a bolševizuje studenty a jejich akademické vzdělání, ve prospěch carsko-bolševických gubernátorů, kteří za vším vidí jen politicko-tunelářskou možnost zbohatnutí na cizí úkor, v rozporu s Ústavou ...dle mého názoru...
  • Až po krátkém uvážení jsem slova pana poradce pochopil. On chce zavést školné jen proto, aby dnešní studenti nebyli stejně hloupí a dle jeho slov perverzní, jako je on sám. On to vlastně s námi myslí dobře a jeho vysokým platem nám všem chce také pomoci.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit