Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Když ono by to v panelácích asi nešlo. Musel by tam být další rozvody vody.
    A jak by pak dopadly rozvody vody pitné? Jakmile by podstatně poklesl odběr z rozvodů pitné vody, tak by tam ta voda stála v trubkách o hodně déle a možná by se z pitné stávala nepitná.
    Takže raději splachujme a koupejme se ve vodě pitné, protože snížením jejího odběru by zase vylétla její cena a časem bychom mohli platiti 1000 Kč za kubík
  • U nás je vody dost, nevím sice, kolik tu naprší ročně na m2, ale kdo zachycuje vodu z okapů, ví, kolik jí je.

    U RD jme po zavedení kanalizace vyčistili septik a svedli do něj okapy, má 13 m3 a je pořád plný, mytí auta, zalévání atd. jej nevyčerpá ani v suchém létě...

    Vodu je třeba zachycovat, z kolika paneláků a bytových domů teče dešťová voda rovnou do kanalizace, místo aby byla v domě využita alespoň na splachování a koupání, nebo zalévání pokojových květin.
  • Krásný výraz "spotřeba vody" *1*
    Přitom každý dobře víme, že voda ze světa neubývá (pokud se tedy nevypařuje do vesmíru)
    Voda je jen v neustálém koloběhu a to jak přes naše těla, tak i přes rostliny. Voda do nás vejde a zase vyjde. Ve finále jde tedy jen o její čištění. Sami jsme si naší hygienou a starostí o co největší sterilitu všeho možného připravili současnou situaci, kdy nám vadí cokoliv. Odolnost vůči bakteriím a dalšímu "škodlivému" z vody se určitě diametrálně lidí u Čecha a u Inda.
    Ale takto jsme to chtěli a tak to máme a možná i to je důsledek přibývání různých alergií na všechno. Ale to už je trošku jiná věc.
    U nás se asi malých zásob vody bát nemusíme, když bylo i Lipno vyřazeno ze zdrojů pitné vody a tím upraven i režim (například se tam už budou moci solit silnice)
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/294870-lipno-prestane-byt-zdroj-pitne-vody-silnicari-by-mohli-v-zime-solit/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit