Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kam nám zmizel hlídací pes demokracie made in USA? Tak se redaktoři nestyďte a klidně napište, že za to může válka na Ukrajině a zejména agrese Rusů a hlavně démon Putin. Že? Cpete nám to do hlavy dnem i nocí a tady najednou nic??? Dokonce naše ministrině války již neodolala a nosí si z domova do práce svoji kabelku a z ní si v pracovní době vypouští tančíka. Zvláštní, že nebyl žluto-modrý. To ale zajisté ještě doladí.  Ale součastně nám zapomínají osvěžit paměť s tím, že dnešní Ukrajina je produkt SSSR a vznikla v roce 1922. A že Krym nikdy nebyl součástí této Ukrajiny. ( I podle OSN).  A copak tomu předcházelo? Dvě oblasti za carského Ruska na území dnešní západní Ukrajiny: první okolo Lvova a dnešního Ivano-Frankovska ( prakticky rodiště Bandery)- v 17 století Polsko-Litevská osada Stanisławów a druhá okolo Kyjeva. Ty dvě části měly slabá vedení a tak se tam snadno vytvořily etnické extrémistické, rádoby nacionálně fanatické skupiny. Ty začaly "úřadovat" po rozpadu Rakouska-Uherska, vzniku 1. sv. války, a dále vzniku VŘSR. Takže se to začalo motat okolo 1918 až 1922 roku. Blíže v  (https://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1padoukrajinsk%C3%A1_lidov%C3%A1_republika) a ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Ukrajinsk%C3%A1_lidov%C3%A1_republika ),  ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Rusifikace ) kde lze i dnes přes tendenční zkreslování( např. používáním pojmu Ukrajina v době, když žádná neexistovala apod. A co bylo důsledkem? Jen na okraj: ( https://www.vhu.cz/vpad-banderovcu-na-uzemi-ceskoslovenska-v-letech-1945-1947/ ), emigrace z těchto území do Rakouska a Československa po roce 1918 ( https://cs.wikipedia.org/wiki/Rusk%C3%A1_emigrace_v_%C4%8Ceskoslovensku ) až k dnešní válce na Ukrajině. Vždy tam byl jeden jmenovatel: fanatičnost. A dnes tu migraci z roku 1918  naši mocipáni včetně EU mocně doplňují. A že banderizmus je důsledek dlouhodobého vývoje na výše popsaných územích je víc než zřejmé. A že se lidé, kteří mají takové základy chovají jak se chovají? Konec konců cpali to tam do nich nejenom ve školách, v rodinách, ale i popové. Takže banderizmus je pouze vývojová etapa, nikoliv nějaký momentální popud. Díky přístupu naší vlády pro nás s katastrofálním dopadem kam se jen člověk podívá.

    • mun.go

      Nepodceňujte ministryni obrany. Je vážné nebezpečí, že podepíše "obrannou smlouvu"  s USA, tak jako loni ministr Nagy na Slovensku. Antony Blinken a Lloyd Austin se už těší na úspěšnou a výhodnou spolupráci.

      Aktuálně z PentagonuMluvčí Pat Ryder poskytl následující informace

      Lloyd Austin III. jednal s ukrajinským ministrem obrany Oleksiem Reznikovem o dnešním příslibu další bezpečnostní pomoci ve výši více než 3 miliard dolarů, včetně bojových vozidel pěchoty Bradley, dalších obrněných vozidel, dělostřeleckých systémů a munice a dalších klíčových schopností. Ministr Austin zopakoval svůj závazek povzbudit spojence a partnery k dalším darům systémů protivzdušné obrany, bojových vozidel a dalších klíčových schopností na podporu Ukrajiny při obraně její svrchovanosti a územní celistvosti po tak dlouhou dobu, jak bude třeba.Vedoucí představitelé se zavázali zůstat v úzkém kontaktu.

  • sow.da

    Přečetl jsem pár řádků a smíchy jsem musel přestat. Až  teď si uvědomuji, že bych měl asi plakat nad blbostí některých lidí.

  • Diwa

    Normálně se člověk musí smát.........tohle nedokázali ani komunisti....

  • Okupanti nas vyžírají, zrovna dneska jsem stal v lekarně za jednou báryšňou. Oháklá v kožešinách, brala na volný nákup bez receptu co jí přišlo na mysl a ty největší balení. Platila kartou ČSOB.

    NO UPRCHLÍK PŘED VÁLKOU JAK VYŠITÝ, HUBU MĚLA ZMALOVANOU JAK INČUČUNA...

  • No přece musíme našim ukrajinckým bratrům pomáhat 

  • Na zdravotnickém webu "Zdravé zprávy" je článek z 1.7.1922, pod názvem "Na Ukrajinu z Česka zamířilo již devět kamionů s léky". To bude jádro pudla, proč tu chybí léky. Do 1.7 to bylo devět kamionů a dá se předpokládat, že k dnešnímu datu určitě nezůstalo jen u těch devíti kamionů. Ti Fialovi šmejdi tady u nás tunelují doslova všechno.  

    • goyim

      Martin Koller měl opět pravdu = ukrajinizace ČR.

    • Gorobilypes

      2022

  • josef.chmela

    Nedostatky a problémy jsou způsobeny kapitalistickým systémem, který není schopný zabezpečit pro všechny lidi dostupné bydlení, dostupnou zdravotní péči (viz. Velká Británie a další), dostupné základní léky (viz. u nás nedostatek antibiotik, penicilínu), dostupné levné a zdravé potraviny a dostupné kvalitní školství. Vše je dáno pouze ziskem a penězi, které jsou na prvním místě. Kapitalismus se neustále zmítá ve stále se opakujících krizích. Kapitalismus je pouze pro bohaté. A kecy, že každý může být finančně bohatý neberu.

    Ale lidi to v 89 chtěli, tak ať si to užijí. Nyní mají možnost svobodně pojít někde pod mostem na nemoc nebo hlad.

    • Problém s nedostatkem čehokoli je nikoli kapitalismus, který z principu produkuje nadvýrobu, ale socialistické pracky strkané do trhu v zájmu kdejakého názoru nebo skupiny. Jen si vzpoměňte na časy reálsocialismu kdy se stály fronty na cokoli, protože chybělo úplně všechno kromě lokomotiv. Nebyl ani toaletní papír a to velmi dlouho, dokonce Jahelka o tom zpíval. Zkrátka volný trh je ideální, problémy nastanou pokud se do volného trhu šmatá. A ještě hůř když se do něho šmatá ideologicky...

      • goyim

        Nic jako volný trh neexistuje. Existuje akorát trh zfixlovaný velkými hráči. A důvod je jednoduchý: monopolizace, vlhký to sen kapitalistů.

      • josef.chmela

        Hmmm, tak to v GB zapomněli nadvyrobit zdravotní sestry a doktory, u nás to samé, zapomnmělo se nadvirobit antibiotika a ještě spousty jiných věcí na které se dokonce stojí fronty - v kapitalismu.

      • mun.go

        Toaletní papír chyběl v roce 1988, protože Harmanecké papierne zasáhl požár. A  skladovaný toaletní papír shořel.

        V roku 1988 si nebolo čím utrieť zadok…

        Od té doby hořelo v Harmaneckých papierniach ještě v roce 1995 a v roce 2021 shořela hala se sběrovým papírem. 

  • Gorobilypes

    Tolik úžasného zařídilo naše předsednictví EU 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit