Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nejsem letecký expert, ale Gripeny plnily veškeré úkoly a byly nám nabídnuty za výhodných podmínek. Ale my jdeme z rudé zafele do pruhované. Tak či onak, je to zadel. 

  • Diwa

    Naprostý nesmysl a zbytečnost. To je zase nějaká levárna, to zase dostane někdo zaplaceno ! Každý normálně myslící člověk nemůže vidět smysl kupovat "Americké" stihačky za ranec peněz, když máme Gripeny, které už každý zná a ještě můžeme dostat další ! Tohle je naprostý nesmysl vyhazovat za stihačky, které nás budou stát ranec peněz a nepřinesou nic nového !!! Je to dle mého názoru zase levárna a tunel pro někoho !!!!

  • Zaoceánský protektor zavelel a Fialovi pitomci poslechli. Vazalská vláda se nezapře. Budeme zachraňovat extrémně předluženou ekonomiku USA. Nákup F-35 je v našich podmínkách nelogický a zbytečný. Veškerá infrastruktura je přizpůsobena na provoz Gripenů, výcvik pilotu taktéž. Takže to nebudou jen těžké miliardy za americké stíhačky, ale i další miliardy na přestavbu infrastruktury, výcvikový program pro piloty a pozemní personál. A to se vyplatí, jenže jen Američanům. 

  • Myslím, že čas ukáže, že zůstat u prověřených a plně funkčních a hlavně na své úkoly plně postačujících Gripenů, by byla mnohem rozumnější volba. Obzvláště přechodem na JAS 39E/F.

  • TheGGG

    lokajové z pětikolky konečně plní úkol, kvůli kterému byli dosazeni do své pozice... tunel století je před námi panstvo. F35 jsou pro nás naprosto zbytečné hračky. Extrémně drahé náklady na pořízení i údržbu a řada problému, kvůli kterým jsou ty křápy trnem v oku i řadě politiků z usa.... když už musíme mít stíhačky byla tu řada mnohem levnějších a ověřených variant, ale když už rozdrbat a zadlužit tuto republiku, tak pořádně.

  • Jestlipak žije ještě Jasánek? Ten by pěl dnes ódy na vrahy z Wall Streetu.

    A pletl by se? To, co vypadalo na první pohled směšné a trapné se dnes ukazuje jako realita.

    Bohužel. 

  • goyim

    Takhle se tuneluje. Takhle si Fialoví pucflekové vydržují zaměstnance multimiliardových zbrojařských koncernů Ušáka - z peněz daňových poplatníků ČR. A "novináři" tomu tleskají.

    • Domnívá se nad pisatel, že by bylo lepší, kdybychom byli opět ČSSR - Češskaja sovětskaja socialističeskaja respublika?

      • Pokuste se pane Občane oponovat nějakým věcným argumentem, ne naučenou a omílanou frází. Půjde to? 

        • Jaký "věcný argument"? Já jsem se v bývalém CCCP osobně setkal s tím, že někteří obyvatelé takto četli zkratku ČSSR. A tak jsem jim vždy musel vysvětlovat, že to ČSSR znamená Čechoslovackaja socialističeskaja respublika. Snad to pochopíte. Půjde to?

          • Vaše poněkud, nezlobte se, nevěrohodná báje o tom, že jste potkal na svých cestách po CCCP jednoho idiota, nemůže být považována za argument. Tím nepopírám, že v CCCP bylo stejné procento idiotů, jako všude na světě, včetně naší milované vlasti. Potkáte pitomce na Václaváku a je to argument pro všechny Čechy? 

        • josef.chmela

          Nepůjde. On má právě proto naučených jen svých pár vět, které tu omílá stále dokola. To chce pouze ignorovat, bláznům se nemá odporovat.

  • Kombinace prudkého růstu cen zemědělských a energetických komodit vede k dalšímu zvyšování cen potravin. Rodinám, které žijí s napjatými rozpočty, hrozí, že před výplatou nebudou mít dostatek peněz na obstarání jídla,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček

    Ale americké zbraně musí Fialová vláda kupovat i když budou lidi chcípat hlady.

    • mun.go

      Běžný plebs není Fialova cílová skupina - to nejsou jeho voliči. Fialová vláda je neoliberální pravice a jejím cílem je umožnit bohatým co nejvíce bohatnout. 

  • Stačilo půl roku aby Fialová vláda dostala občany na kolena.

    Komu sloužíš Fialo? Svému lidu určitě NE

  • mun.go

    Kdysi umělo ČSR vyrábět i bojová letadla ... nejdříve v sovětské licenci stíhačky MiG, pak i své vlastní: L-29 Delfín, L-39 Albatros a nakonec bitevník L-159 Alca. Před 20 lety na něm české letectvo zahájilo naplno výcvik. Dnes se na něm trénují i piloti US Air Force a v bojích proti islamistům s ním uspěli i Iráčané. Málem ho ale "zařízla" naivita českých politiků.

    Projekt bitevníku L-159 ALCA v kontextu obranné a hospodářské politiky České republiky/Project of Battle Aircraft L-159 ALCA in the context of Czech economic policy

    Nedá mi to nezmínit (ale nejmenovat!) jistou americkou firmu, která po sametové revoluci vybrakovala Let Kunovice i s Turboletem L610 ... po povyku s ruským majitelem  (který firmu zachránil před krachem) LET koupila skupina Omnipol (21. dubna 2022 se ruský majitel a skupina OMNIPOL dohodli na prodeji 100 % akcií společnosti Aircraft Industries do vlastnictví české společnosti OMPO Holding.)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit