Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lipavský je jedna z nejtrapnějších figurek , která se dostala za 33 let do vlády. Bohužel na post ministra zahraničí. Chová se jako hloupý aktivista. Dělat dnes na MZV musí být pouze pro lidi co mají  silné nervy. Poslouchat tohoto hlupáka musí být pro ministerské úředníky těžké.

  • Ohánět se osmašedesátým je dost sranda, v Milovicích to byl samej ukrajinec! A šmelili a při tom podváděli o stošest!

  • mun.go

    Nebojte se, Fiala to domluví na globální úrovni.


    Právě odlétám do Egypta, kde budu v Šarm aš-Šajch-u zastupovat ČR na summitu světových lídrů na úvod konference OSN o změně klimatu COP27. Na konferenci budeme diskutovat především o možnostech, jak minimalizovat dopady změny klimatu.

    Musíme dosáhnout dohody na globální úrovni. V opačném případě by ČR a EU čelila negativním dopadům na průmysl a ekonomiku.

    Navštívím také české vojáky, kteří působí na Sinaji. Ti jsou součástí mise, která dohlíží na dodržování podmínek mírové dohody mezi Egyptem a Izraelem.

  • Za Afghánistán a Irák určitě.A Francouze za Libyi

  • Lipavský v neděli na twitteru v souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu uvedl, že politické vedení země musí nést zodpovědnost za to, když rozpoutá válku. „Česko patří k zemím, které chtějí, aby vznikl zvláštní trestní tribunál, který bude soudit nejvyšší ruské politické vedení za zločiny na Ukrajině,“ napsal.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Ať si myslíme o Rusku co chceme, v tomhle má pravdu. Než budeme soudit souseda, v první řadě musíme podrobit sebekritice sami sebe. Takže kdo má na svědomí statisíce vyvražděných Vietnamců, Jugoslávců, puče a vraždy v Sýrii, Libyi, Iráku, Afgánistánu, na Ukrajině při Majdanu? 

    Morava okupovaná od roku 1949 bolševickou Prahou se distancuje od blábolů nějakého neznámého negramotného pubescenta Lipavského a jemu podobných lokajů.

    • mun.go

      Lipavský také řekl:

      „Jak chcete v takové situaci mluvit o míru? Vždyť Ukrajina má právo
      bránit své území. A ukazuje se, že když Rusové dostanou trochu na budku,
      tak jsou ochotni ustoupit od Kyjeva, od Zmijího ostrova a tak dále. Oni
      rozumějí síle, a v těchto případech čelili tvrdé vojenské porážce. Pokud
      se někdo chce bavit o míru, tak ano, ale v případě, že se Rusko stáhne z
      Ukrajiny, až uzná to, co napáchalo a až zaplatí za napáchané škody,“
      vyjádřil svůj názor Lipavský.

  • Sebevědomí Rusům nechybí. Je to velmoc. Byť se někdy může jevit jako na hliněných nohou. Ale nepodceňoval bych je. A to v žádném ohledu. 

    Pokud s nimi budeme (a to budeme muset) chtít mluvit a nějak v budoucnu vycházet, měli bychom se snažit pochopit také  jejich vidění světa. To neznamená, že s ním musíme souhlasit. Ale kolik toho dnes víme o opravdovém Rusku? Kromě propagandistických informací, že jsou to lidožrouti a negramotní násilníci? Opravdu je to tak? Opravdu se to týká každého občana té ohromné země? 

     Protože oni nezmizí z povrchu země jen proto, že si to někteří podivně smýšlející jedinci přejí. Tvoří a budou spoluvytvářet budoucnost lidstva.

    Živočišná nenávist a agresivita vedou zase jenom k nenávisti a agresivitě. Na to bychom měli pamatovat.

    Pokud už z nástrojů, jak dosáhnout svého neznáme nic, než válku, tak známe hodně málo. 

  • novak.vladislav

    Rusové by ještě mohli připomenou svá území, které okupují od WWII, a například opět říci, že okupace Československa z roku 1968 nebyla podle mezinárodního práva, ale akt ruské agrese. Kdysi se Jelcin za rok 1968 omluvil, dnes panuje v Rusku přesvědčení, že nás osvobodili od kontrarevoluce.

    • mun.go

      USA okupují Německo od WWII. Pro základny, na kterých jsou jaderné zbraně, neplatí německé zákony.

    • No to byl sovětský svaz tedy i ty Ukrajinci.

    • Svatá pravda, sovětská okupace 1968 kdy nás napadli Ukrajinci, Poláci, Maďaři atd. nebyla podle mezinárodního práva. Je třeba trochu objektivní pohled na dějiny, ne jen momentální ideologické-propagandistické klišé......

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit