Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak to je pecka. To jsem netušila, že mají vánoční trhy takovou historii. Taky to jsou skoro nejlepší trhy. Nejlepší jsou samozřejmě bleší trhy , ale to jen díky tomu, že jsou celý rok. Ty vánoční vždycky tak rychle utečou a jak je zima, tak se mi nikde moc dlouho nechce chodit. Musela bych vypít tak dva litry svařáku, abych se zahřála, a to by nedopadlo dobře :-D .

  • No, včera jsem strávil den na zmiňovaných trzích v Drážďanech. Abych dlouho nezdržoval.

    Tam jsou cítit vánoce. Podívejte se na bohatou výzdobu stánků, na zboží, které se tam prodává a atmosféru. Kdo chce vidět, tak vidí. 

    V Praze nahatá hnusná a prvoplánová komerce, hnusné papundeklové stánky, hlavně aby to moc nestálo. "Domorodec" tam raději ani nejde. V každém druhém stánku cizinec z východu. Obrat cizince a přespolní, nalít vodu s vínem, prodat prošlé klobásy a bramboráky nasáklé přepáleným tukem a vydřít z vánoc co nejvíc!!! Kdepáák nějaký genius loci. PRACHY!!!

    Tedy, ne že by v Drážďanech bylo všechno navoněné.

    Přestěhovaly se tam Pandy z Můstku, Mimoni ze Staromáku a přes den tam nafukují další Ukrajince do podob zvířat. Sasové ale mají ruku otevřenou a sypou jim zatím velmi štědře.

    Vánoce jsou svátky komerce a zisku, nejde o žádný svatý den. Tedy ty veřejné. V mnoha rodinách se ještě snaží nějaký ten duch vánoc udržet. Ale to nevydrží dlouho. Už jsme mládeži směšní. Nějaké city?!...........


  • Bohužel již nejde o vánoční trhy, nýbrž o zimní trhy, aby se údajně některý fanatický vyznavač intolerantní věrouky necítil uražen. Ani přejmenování a ani betonové bloky a další bezpečnostní opatření neochrání zákazníky trhů před nenávistnými útoky. Řešení spočívá v politickém odstranění těch, co způsobili a dál prohlubují migrační krizi svojí vítací politikou a glorifikací nenávistné věrouky. Vánoční trhy jsou součástí našich evropských tradic a dokreslují nádherný obraz naší jedinečné evropské civilizace. 

    • mun.go

      Co to melete?

      Každá civilizace je jedinečná a evropská se nemůže nadřazovat nad ostatní.

      • No tak vítej dál a počkej oni ti už ti přivítaní "vysvětlí" která civilizace je nadřazená bezvěrný otroku...😂

        • mun.go

          A něco k věci nemáte? O žádných "přivítaných" jsem se nezmiňoval.

          • mun.go

            Ostatně těch "přivítaných", které máte zřejmě na mysli, je v Drážďanech mnohem méně, než ve Vídni (i v procentním vyjádření).

            Saského města: Drážďany jsou v první řadě německé a až pak saské město (sídlo vlády spolkové země Sasko).

            Naproti tomu Ústí nad Labem je v Česku (pozor - ne v Čechách - Čechy neexistují), dále náleží do NUTS2 "Severozápad"  a je to sídlo Ústeckého kraje.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit