Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No, nevím jak vy, ale já jsem si třeba nedávno také hledal nějaké ty stránky na to, abych zjistil, jak je to vlastně s těmi dluhy a je nutno podotknout, že je to opravdu často velice nepříjemné téma, které by se ale mělo řešit. Třeba zde na těchto stránkách je možné zjistit, jak nahlédnout do takového insolvenčního rejstříku a jak takový problém řešit.

  • Tak ono to s těmi finančními podvody často ani nemusí být nějak horké... Člověk se do takového problému dostane tak rychle, že ani neví jak :-) Nicméně, pokud už někdo v nějakém podobném problému jste, určitě doporučím třeba článek zde, protože tam popisují, jak do takového registru nahlédnout :-) Mějte se hezky a buďte opatrní.

  • Wolfcastle

    Ponziho schéma to je přesný popis pro všechny Blbcoiny každá digitální měna je v základu bezcenné nic a zisk na ní je vyplácen jen dokud přibývají nový hejlové co ji chtějí koupit páč hodnota 0 nenese nic

    • mun.go

      A "normální" měna není v základu bezcenné nic? 

      Americké papírky mají jen cenu důvěry těch hejlů - FED na požádání nechá natisknout další miliony.

      • je třeba vzít do ruky dolary ,eura ,rubl,jüan a jít si něco koupit třeba v ČR nebo jinde  .Třeba i v RF si od Vás radši vezmou dolar či euro než rubl , v Číně asi taky nebudete mít problém min.ve směnárně ,no a vezměte rubl a zkuste vyrazit do světa či ten jüan a nakupovat a uvidíte.🙂Pak co je bezcenné , bolševika na Vás aby jste viděli jak se udělá z koruny bezcenný hadr ,škoda že už nepamatujete dobu kdy tuzex koruna bon stál 5 Kčs , a dle komunistů byla 1:1 a co taková reforma v 1953 to byste čubrněl  po výplatě co jste dostal.Snad nám když ruší matematiku ,nebudou rušit dějepis ,nebo už se tak děje?

      • Zato komunistická měna jako je rubl nebo jüan, to panečku měna. 😯

        • mun.go

          Podívejte se níže na můj příspěvek o dluhu a GDP na obyvatele.

          • mun.go

            Američan a Němec víc dluží, než vyrobí. Číňan a Rus naopak.

            Státní dluh USA je prakticky nesplatitelný.

  • josef.chmela

    Napsal jsem tu dva příspěvky. To asi bude zase moje chyba. Ve svých příspěvcích sprostě nenadávám prezidentovi a předsedovi vlády, tzv. kádruji příslušníky opozičních stran a neopěvuji dnešní režim. To se zase vrchní cenzor a kádrovák Jégl vyřádí a stopne mě opět na 7 dní. Já se mu nedivím, já ho lituji. On musí dělat jen to, co mu jeho chlebodárce nařídí. Je to takový bezvýznamný poskok. Od vlády komunistů se vlastně nic nezměnilo. Snad jen to, že jsme tenkrát neměli internet.

    • za komunistů by si jako oportunista nepsal o škrtání ale jako trockista velmi rychle skonal třeba v rudném dole - to je ten rozdíl a hooodně veliký ,( totéž jiné totáče pokud je ti nad pade tak se z tebe kouří v peci , jeli ti teskno po náckách.)

    • Pavel.Jegl

      Pane Chmelo, časy se změnily, jen vy jste se patrně nezměnil. Díval jsem se do historie diskusí. Vyřazen z nich jste naposledy byl za tyto výroky:

      Běž si léčit mindráky a fóbie z Ruska někam jinam. Tady na tebe není nikdo zvědavý. (vzkaz jednomu z diskutujících) a

      Strč si ten web do pr...

      Patrně jste to nepochopil, ale tento web je soukromý, nikoli veřejný. O jeho obsahu rozhoduje majitel.

      Diskuse je místem pro svobodnou výměnu názorů, nadávky a urážky však nejsou názor.

      Pokud vám ještě není něco jasné, přečtěte si pravidla diskusí.

      https://diskuse.tiscali.cz/podminky 

      • přestože je to soukromý web tak diskuze je veřejná, neb je také dostupná.To je jako s neoploceným pozemkem veřejně přístupným , taky ho nemůžete zaminovat.Třeba tam mohli být Prčice.Pokud vím tak pamatujete cenzuru filmů a knížek , tak pokud to bude za hranou budiž  , ale kdo určí hranu ?Kdo určí určovatele hrany? ,ne že bych se zastával Chmela názorově , jako oponent dobrý a je bžunda  , ale až všem diskutujícím určíte svoje pravidla tak můžeme udělat pochod demokracie do Prčic a je po zábavě.Ono už se to děje a někde určuje hranu elektronika , není to špatně???Nebo opravdu pak nesmíme říkat že menstruují jen ženy ,či si kleknu před černochem neb jsem bělejší a on na to chce , nebo smažu kříže na kostele v Řecku?To Vám nepřipadá ujetý?Hrubá hranice ano , ale ne to dolaďovat do kýžené podoby.

        • Pavel.Jegl

          Hranice je jasná. Sprostá slova, urážky, kádrování diskutujících a prokazatelné lži sem prostě nepatří.

          Hranu určuje majitel webu (viz pravidla diskusí) - podobně jako vy si určíte hranu na svém facebookovém účtu. Z příspěvků, které jsou tady (nejen u tohoto článku) vyvěšeny, je myslím patrné, že diskusi dost pouštíme.

          Martinko, pan Chmela nedebatoval o menstruaci, křížích nebo klečení před černochem.

          • to byla rychlost , ale protože je tu málo lidí tak je tu docela diskuze zábava a zrovna vytečkované slovíčka když nejsou úplně hrubá bych ponechal , majitel webu veřejně přístupného není majitelem příspěvků.Někdy když se podívám na ty reklamy tak nevím jestli slovo Prčice s tečkami je to co ohrožuje návštěvníky , ale budiž jste u regulačního kolečka .Tak ať to tady všichni diskutující nezabalí , pak je to konečná i bez cenzury.Někdy mi připadá že tomu světu přestávám rozumět , viz.menstruace ženy , vážně nám z toho nehrabe?🙂Místo aby se ve Velké Británii novináři zastali zcela pravdivého tvrzení platícího od vzniku samice s ovulací , včetně člověka tak se do Rowlingové pustí že takhle ne.Pak se nesmíte divit že jsou obdivovatelé alá Putin a pod.

            • Pavel.Jegl

              Řekněme, že hranicí je hrubé porušení dobrých mravů. Mimochodem, pořád tady opakujete nějaké názory, Rowlingovou, Putina... Pan Chmela ale žádný názor nesděloval, jen nadával.

              A  ještě k vašemu výkladu práva, potažmo k výkladu „vlastnictví“ příspěvků. Nebudu
              se ohánět paragrafy, napíšu vám, jak věc v jedné přednášce vykládal právník
              Tomáš Sokol.

              Nebude existovat internet. Dáte si na dům (ve vašem vlastnictví) nástěnku (taktéž ve vašem vlastnictví), kde si každý může napsat na lístek svůj názor a přišpendlit ho tam. Jednou zjistíte, že je na něm vulgární nadávka. Lístek tedy strhnete…
              Nebudete na to mít právo, protože lístek je vlastnictvím někoho jiného? Kdepak, nástěnka je ve vašem vlastnictví a vy obsluhujete své vlastnictví. 

              A tento web, pane Martinko,  je také v osobním vlastnictví, stejně jako stránka diskusí.







               

              • Reakce na příspěvek:

                veřejná informace a internet není nikoho !!!a Sokol je právník a nepochybně by mohl vyprávět o dobrých mravech , zrovna on, tím nepopírám že není schopný ale spíše všeho schopný.Toho jste zrovna uvádět nemusel , ale budiž.Tak ať to nedopadne jako s tou Mladou frontou ," ty noviny o mně lhali ,tak jsem si je kúpil "a ještě za prachy z dotací.Tak snad nebude na světě někdo kdo si to tu všechno kůpí .😎

                • Pavel.Jegl

                  Reakce na příspěvek:

                  To znamená, že ten lístek se sprostou nadávkou (veřejným názorem) ze své nástěnky nemůžete odstranit?

                  Internet (celek) a internetová stránka (jeho dílek) není jedno a totéž. Svoboda projevu je zajištěna tím, že když vám něco někde neotisknou, máte možnost nechat si to otisknout jinde. Anebo si za pár kaček pořídíte vlastní webovou stránku - triviální věc. Máte zkrátka možnost volby. A nutí vás někdo číst MFDnes či iDNES? (Druhá věc je etika takového nákupu médií motivovaná politickým zájmem a střet zájmů - to už jsme ale někde jinde.)

                  • Reakce na příspěvek:

                    to by  bylo  dlouho a ja tady nemůžu sedět.Vrátím se ještě k těm podvodům ,to že se dějí je jedna věc , ale tak dlouho a přesto okolo někteří říkali pravdu .Čert vem prachy , ale už jsem psal o opiu coby léku - oxycontin  ,a procházelo to díky velmi vzdělaným lidem - lékařům a oponenti byli umlčováni a vyhazováni z nemocnic , a vše se dělo tak dlouho , ve Státech ,jen tak mimochodem pokud se dobře znáte s někým z těhle anglosaských zemí je neskutečné kolik léků někdy mají a zbytečně.

                    Tak at si ten web nekúpí třeba soudruzi z ČLR za ty prachy co jim poslala ČR na hadry co si umí ušít našinec.


  • josef.chmela

    Proč v jednotném čísle? To už zavřeli všechny ODSáky a TOPáky? Že by tady konečně zavládlo právo? To se mi nechce ani věřit.

    • Kdyby tady vládlo právo, tak vyznavači komunistické ideologie a příslušníci "organizace ze zákona zločinné a opovrženíhodné" by se nerozvalovali v parlamentu, ale seděli by v kriminále. To by ale u nás museli převažovat soudní občané a ne tupé ovce.

  • "Veď všeci kradnú", kdo že to říkal?

    • josef.chmela

      To musíš číst mezi řádky. "Veď všeci kradnů" z tzv. demokratické opozice.

      • Opičák Chmela, treba ti učiť sa slovenský pravopis: kradnú 😉

  • Jaké překvapení.....😉 celý systém západní ekonomiky postavené na úroku a dluhu a "garantované" pochybnou soukromou institucí zvanou FED, subjektem, který de fakto  od svého vzniku 1913 zadlužil a zbankrotoval nejen USA, ale doslova celý svět tiskem a půjčováním bezcenného nekrytého toaletního papíru zvaného dolar (a kde dolar nechtěli, tam byli označeni za teroristy a emerycké bombardéry jim přinesly demogracyjy) JE JEN VELKÁ PYRAMIDOVÁ HRA. Ovšem obětovali jednoho svého méně významného kašpárka, aby ututlali prasknutí bubliny své potěmkinovské iluze, stejně jako Komunisté v padesátých letech obětovali dokonce i svého čelního představitele Slánského a SS ve třicátých letech obětovaly své spolubojovníky z SA.  Podobnost čistě náhodná..... je to pořád stejná komedie....

    • mun.go

      Národní dluh USA (v $) živě: US Debt Clock

      Národní dluh | Hrubý domácí produkt GDP | počet obyvatel | dluh na obyvatele | GDP na obyvatele

      USA: 25 920 090 760 354 | 19 932 452 645 242 | 329 744 650 | 78 606,55 | 60 448,14

      Německo: 2 896 989 238 057 | 3 566 191 044 422 | 83 690 720 | 34 615,42 | 4 2611,55

      Rusko: 267 138 317 371 | 1 386 880 395 151 | 145 932 997 | 1 830,55 | 9 503,54

      Čína: 7 232 670 159 339 | 13 677 410 701 450 | 1 436 495 325 | 5 034,94 | 9 521,37

      vše v [USD]

      USA a Německo mají vyšší dluh na obyvatele než GDP, Rusko a Čína dluh na obyvatele menší než GDP.

    • Kde se bere ta důvěra lidí ?přece nebyli všichni Němci nacisté ?, ale se jimi stali .To samé komunisté , přece vědec není hlupák. Někdo by ho označil jako geniálního a asi pořádně natáh i Trumpa protože jinak by pro něj měl velké pochopení a ještě před krizí v 2008 byly zcela normální hypotéky psané na neexistující příjmy dávány jako příklad finačního žraloka , šikovného predátora ve světě peněz.Že by o tom banky nevěděli? , ale věděli a rádi lidem dali dobrý úvěr na akcie fondu a určitě v akci , vše šlo ke dnu až když začal odírat superboháče.Přitom v našich krajích se tomu říkalo letadlo a nebo sofistikovaně H-systém či privatizace předcházející zákony , takový Bakala , Kellner či Babiš ty by mohli vyprávět a poučovat svět financí že i malé rybníky můžou být sakra vydatné ale holt na oceán nemají. 

      Tak vzkaz za ocean více Kožených - neznamená větší prosperitu , se tomu člověk musí smát když se podívá na ty kydy za ta léta.

      • Martinko, že ty se od března flákáš a učebnici ČJ jsi neotevřel...?


        • oprava bankéři , protože banka je neživá a nic vědět nemůže , jen její zaměstnanci či majitelé , už je to dobře.


          • 😊

            • to je sakra vysmátej smajlík

      • Ach ten pravopis! 😯

        Banky nevěděly, věděly a daly 😉


      • mun.go

        "Že by o tom banky nevěděli? , ale věděli a rádi lidem dali dobrý úvěr ..."

        To je přece princip bank - dávat úvěry. Banky žijí z dluhu, to je pro ně prostředí plné živin.

        • Dluhu zodpovědného a nikoliv podvodného ! , přečtěte si něco o hypoteční krizi 2008 , to byl podvod přímo organizovaný bankéři .Přece to že něco chcete a máte na to splácet podvod není neb chápu že i to může být riziko  , ale přímo organizovat podvod - tak to je něco jinšího a trestného a je dobře že za to zaplatí svobodou vrchní organizátor , být to v ČLR či RF , tak buď je na svobodě či po smrti , dle libosti režimu .Ač nejsem antisemita , docela by bylo zajímavé zkoumat nakolik těm boháčům připadal jako vyvolený jim namnožit prachy , někdy jen koukám , kde jsou rady bank Západu 2008 když nám radili co jsme udělali špatně v 90 letech a kritika byla oprávněná ,slova"neznám čisté a špinavé peníze" znějí dodnes a  má 30 % obdivovatelů politiky jednoho estebáčka z těch který se tak činil.Nechci ani vědět co se stane až námluvy Německa a ČLR odhalí bublinu v EU , no snad to nějak uřídíme .Nebo si myslíte že banky v EU jsou méně nenažrané , ne ,jen mají více regulací než ty v USA .

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit