Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nešlo o ojedinělou tragedii - 

    V hořící pochodeň se před sedmdesáti lety změnil parník Cap Arcona a další 

    dvě lodě.  Na samém sklonku války je poslalo ke dnu i s několika tisíci vězni

     z koncentračních  táborů britské letectvo - vězni přežili koncentrák i pochod 

    smrti, aby jejich loď  poslali ke dnu bomby z britských letadel 3. května 1945 

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Podle jedné z theorií ale němečtí esesáci vězně nalodili s plánem  loď potopit 

    zahladit tak stopy po zvěrstvech v jimi zřízených a vedených konc.táborech.

  • Válku rozpoutalo Německo , tak co se divíte , stejně tak můžete napsat že bombardovaní německých měst bylo špatné ? , či vyhnání Němců ze Sudet bylo špatné  , ne ? Co by asi dělali němečtí nacisté kdyby vyhrávali ? Daleko horší věci . Sovětům by se neměl upírat hlavní  podíl na porážce Německa , bez ohledu na další i dnešní události .

    • axel123

      Nikdo Sovetchikum nic neupira, jenom oni velmi neradi priznavaji podil Spojencu. Ackoliv Spojenci prevalcovali Nemecko a cekali v Jiznich Cechach. Kde byl Rus, daleko od Berlina. Rusti vladci vzdycky byli krivaci, ten posledni je vrchol zvireckosti. 

      • mun.go

        6. května to bude již 77 let, co americká armáda vstoupila do Plzně. Plzeňáci to dnešním politikům pěkně zkomplikovali. Na americké tanky totiž nepočkali a osvobodili se sami. Tak to nyní mnozí politici dohánějí! Květnové oslavy nejen v Plzni jsou zabalené do vlajky pruhů a hvězd. Pamětníci plzeňských událostí již mezi nám většinou nejsou, historici v tom tápají a novináři pracují dle zadání…

        Povstalci již 5. května ovládli Plzeň, obsadili po krátkých bojích rozhlas, radnici, ustavili Revoluční národní výbor. Na kostele sv. Bartoloměje vlála československá vlajka a vedle ní vlajky americká, sovětská, britská. Vše rychle spělo ke svobodě. Silnice na západ od Plzně byly plné prchající německé armády. Německá vojska místo boje s povstalci hledala cestu do amerického zajetí, hnal je strach před Rudou armádou.

        • Lžeš jak když komunista tiskne !!!!!!!!!!!!! , to je už normální 😎 .Pamětníci už nežijí ale to neznamená že se s nimi člověk nemohl setkat , někteří na komunisty sra.i i pžed r. 89 a mohl si je slyšet vyprávět .

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit